Κορωνοϊός: «Υγειονομική απειλή ο συνωστισμός στις παραλίες και τις πλατείες»

Κορωνοϊός: «Υγειονομική απειλή ο συνωστισμός στις παραλίες και τις πλατείες»

«Δεν πρέπει να χαλάσουμε ότι χτίσαμε μέχρι τώρα» τονίζει ο Στυλιανός Λουκίδης

paralia_main
Ο καθηγητής πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Στυλιανός Λουκίδης μίλησε στο protothema.gr και ανέφερε ότι ο συνωστισμός στις παραλίες και στις πλατείες είναι μια υγειονομική απειλή για όλους τους πολίτες. Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και σε αυτούς τους χώρους αν ο κόσμος δεν είναι ιδιαίτερα προσεχτικός.

«Δεν πρέπει να χαλάσουμε ότι χτίσαμε μέχρι τώρα. Ο συνωστισμός στις παραλίες και στις πλατείες, στους εξωτετικούς χώρους είναι μια υγειονομική απειλή. Πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας το σκεπτικό ότι «εμείς έχουμε λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουμε σοβαρά» γιατί κάποιοι άλλοι από το περιβάλλον μας έχουν περισσότερες πιθανότητες να κινδυνέψουν από το φονικό ιό. Να μην λέμε, ότι αυτός που θα νοσήσει θα είναι ο διπλανός μας, πρέπει να γίνουμε ακόμα πιο υπεύθυνοι σε αυτό το κομμάτι, ειδικά αυτή την περίοδο» λέει στο protothema.gr.
loukidis_pneymonologos

Και προσθέτει: «Στις παραλίες βλέπουμε ότι αυτό τον καιρό πηγαίνουν νέοι άνθρωποι και είναι γνωστό ότι αυτές οι ηλικίες κατά πολύ συντριπτικό ποσοστό περνούν ήπια τη νόσο εφόσον και νοσήσουν. Φυσικά, το πρόβλημα υπάρχει εάν αυτές οι ηλικίες έχουν κάποια νόσηση, σίγουρα έχουν επίδραση στις ευπαθείς ομάδες. Οι άνθρωποι που έχουν υποκείμενα νοσήματα κινδυνεύουν να έχουν πιο σοβαρή νόσο με αποτέλεσμα να καταλήξουν σε νοσηλεία και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Θα το ξαναπώ, ότι οι συνωστισμοί είναι μια υγειονομική απειλή. Η νόσηση κάποιου ποσοστού ανθρώπων από αυτούς ή κάποιος που είναι ασυμπτωματικός ή κάποιος που νοσεί ελαφρά θα μπορούσε δυνητικά να το μεταδώσει σε ένα πληθυσμό που είναι πιο ευπαθείς. Έτσι, ξεκίνησαν όλα γιατί οι πρώτοι που νόσησαν δεν νόσησαν σοβαρά. Οι περιπτώσεις «μηδέν» δεν νόσησαν σοβαρά, νόσησαν κατ’ εξακολούθηση γιατί αυξανόταν η μεταδοτικότητα» καταλήγει ο κ. Στυλιανός Λουκίδης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πώς θα μπουν τελικά οι «κάμερες» στα σχολεία

Στους 154 οι νεκροί από κορωνοϊό - Κατεληξε 53χρονος στο «Σωτηρία»

Δείτε βίντεο: Οι Γερμανοί κάνουν πάρτι... μέσα στα αυτοκίνητά τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης