H Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τον ΕΟΔΥ με κινητές ομάδες γαιτρών και νοσηλευτών

H Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τον ΕΟΔΥ με κινητές ομάδες γαιτρών και νοσηλευτών

 Ο Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, υπέγραψαν σύμφωνο που επικυρώνει τη συνεργασία Περιφέρειας Αττικής, Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

patoulis-arkoumaneas
Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών επιθυμούν να συνδράμουν εξειδικευμένα και ενισχυτικά το έργο του ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα το Πρόγραμμα ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης 2014 - 2020 για την ιατρική φροντίδα και συλλογή βιολογικού υλικού κατ΄ οίκον για τον κορωνοϊό.

Η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ ενισχύουν τις Κινητές Ομάδες ΕΟΔΥ με οκτώ εξειδικευμένες κινητές ομάδες ιατρών και νοσηλευτών, τις οποίες παρουσίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης,  στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέγραψαν Σύμφωνο που επικυρώνει τη συνεργασία Περιφέρειας Αττικής, Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

_MG_4454
_MG_4253
Κλείσιμο


Σε πρώτη φάση έχουν ενεργοποιηθεί οκτώ από τις συνολικά 15 Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (KOEΣ) οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένους Ιατρούς (Πνευμονολόγους, Παθολόγους Γενικούς Ιατρούς και Καρδιολόγους).

Όπως έγινε γνωστό το εν λόγω ιατρικό προσωπικό, το οποίο θα συνοδεύεται από Νοσηλεύτριες ΠΕ, ΤΕ σε συνεργασία με το τηλεφωνικό κέντρο 1110 της Περιφέρειας Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, θα επισκέπτεται με τις αναγκαίες προφυλάξεις τα ύποπτα περιστατικά, για νόσο Covid-19 και θα προβαίνει σε λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος.

Το προσωπικό έχει ήδη εκπαιδευτεί κατάλληλα για την υλοποίηση της συγκεκριμένης αποστολής. Την υλοποίηση του έργου κάνει ο δρ. Π. Ευσταθίου Συντονιστής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας.

Στην παρουσίαση, εκτός από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θ. Βαθιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκος, ο Γενικός Γραμματέας του ΙΣΑ Σ. Τσούκαλος, ο Συντονιστής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Π. Ευσταθίου, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΑ Γ. Κεχρής, το μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΑ Σ. Προβατάς.

_MG_4311
_MG_4348
_MG_4384


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ δήλωσε :
«Σήμερα η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θέτουν στη διάθεση του Ε.Ο.Δ.Υ., την κοινή τους δράση το Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΕΡΜΗΣ». Στόχος αυτής της δράσης είναι μετά από συνεννόηση με τον Ε.Ο.Δ.Υ. να εξεταστούν ευπαθείς ομάδων και να συλλεγούν επιδημιολογικά δεδομένα στο πλαίσιο της παρακολούθησης της πορείας της δημόσιας υγείας. Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του Covid-19. Τελικός σκοπός μας είναι η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας της πατρίδας μας.
Θα ήθελα να συγχαρώ την προσπάθεια του ΕΟΔΥ, του Υπ. Υγείας και της Κυβέρνησης όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Περιφέρεια και ΙΣΑ είμαστε στο πλευρό τους. Σήμερα τους παρέχουμε ένα δίκτυο εξειδικευμένων γιατρών και νοσηλευτών πανεπιστημιακής και τεχνικής εκπαίδευσης προκειμένου να μπει στη μάχη για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να βγούμε με τα λιγότερα δυνατά τραύματα συγκριτικά με άλλες χώρες. Έχουμε όμως δρόμο μπροστά μας για να βγούμε στην κανονικότητα. Είμαστε εδώ παρόντες για να στηρίξουμε στην πράξη αυτή την εθνική προσπάθεια».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Σε αυτή την τεράστια προσπάθεια που έχει κάνει ο ΕΟΔΥ, το Υπουργείο Υγείας αλλά και ολόκληρη η χώρα, είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι γεγονός ότι, όλο αυτό το διάστημα είχαμε συμμάχους πολλούς και καλούς όπως την Περιφέρεια Αττικής με την οποία έχουμε συνεργαστεί ήδη στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού με μεγάλη επιτυχία και είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα.

Σήμερα είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας στο πλαίσιο του προγράμματος των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ. Οι εξειδικευμένες κινητές μονάδες που προσφέρονται με τον κατάλληλο εξοπλισμό τα οχήματα, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές θα βοηθήσουν να είμαστε δίπλα στους πολίτες Αττικής. Στη δράση αυτή είναι δίπλα μας ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και αυτό μας δίνει ακόμα περισσότερες δυνατότητες. Θα συνεργαστούμε ώστε το εξειδικευμένο δυναμικό να έχει περισσότερες επιχειρησιακές δυνατότητες».

Ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Τι θα ισχύσει τελικά για τις κάμερες και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

«Τρίπτυχο» Τσιόδρα για το άνοιγμα του τουρισμού: Τεστ, μάσκα και προστασία των ομάδων υψηλού κινδύνου

Χατζηιωάννου: Προσφέρει 5 εκατ. λίρες για πληροφορίες που θα χαλάσουν το «deal» EasyJet - Airbus
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης