Σχολεία: «Αδύνατη η βιντεοσκόπηση» λέει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στον ΘΕΜΑ 104,6

Σχολεία: «Αδύνατη η βιντεοσκόπηση» λέει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στον ΘΕΜΑ 104,6

«Τα σχολεία ανοίγουν ομαλά» τονίζει ο Θεόδωρος Τσούχλος

sxoleia
Για την σημερινή πρεμιέρα των σχολείων μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, αναφέροντας ότι “τα σχολεία ανοίγουν ομαλά. Υπάρχουν οι ενημερώσεις και από αύριο σιγά σιγά αρχίζει το μάθημα στη Γ΄ Λυκείου”.

Δεν έχουν έρθει όλες οι αιτήσεις των παιδιών που θα εξαιρεθούν, δεν γνωρίζουμε πόσα παιδιά θα έρθουν σήμερα και τρίτον σήμερα είναι μέρα προσαρμογής” εξήγησε στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Γιάννη Μακρυγιάννη ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ αναφορικά με την επανεκκίνηση των σχολείων. Ο ίδιος, ωστόσο, χαρακτήρισε “αδύνατο” να πραγματοποιηθεί η βιντεοσκόπηση της διδασκαλίας, προσθέτοντας ότι “δεν υπάρχει ενσύρματο διαδίκτυο στις αίθουσες των σχολείων”. Στην ίδια κατεύθυνση, “ο εκπαιδευτικός στο καθηκοντολόγιό του δεν υποχρεούται ούτε να φέρνει λάπτοτ με μικρόφωνο ούτε σύγχρονο κινητό” δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τη σχετική απόφαση.

Στην πράξη θα μπορούσε να έχει συζητήσει μαζί μας. Δεν το έκανε αυτό, Γενικά αποφεύγει, δεν επιθυμεί τον διάλογο” υποστήριξε ο κ. Τσούχλος για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ “θα μπορούσαμε να της προτείνουμε ασύγχρονη διδασκαλία” υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Στο ίδιο πλαίσιο, το επόμενο διάστημα θα αντιστοιχούν περίπου “1-2 μαθήματα σε κάθε καθηγητή” εξήγησε ο κ. Τσούχλος, κάνοντας λόγο “περισσότερο για επικοινωνιακή προβολή” παρά για μαθησιακή διδασκαλία. Στον αντίποδα, “εμείς είμαστε αυτοί που εργαζόμασταν νυχθημερόν όλο αυτά ο διάστημα και το Σαββατοκύριακο και τις ημέρες του Πάσχα” υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ και απάντησε σχετικά με τη βιντεοσκόπηση των μαθημάτων ότι “αυτή τη στιγμή μπορεί να γίνουμε εύκολα βορρά ενός bulling, ενός εξευτελισμού” εκπαιδευτικών και παιδιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα έρθουν οι τουρίστες στην Ελλάδα - Το σχέδιο για ξενοδοχεία, παραλίες και σκάφη αναψυχής

Βίντεο: Με «τρεις ταχύτητες» η επιστροφή της Γ΄Λυκείου - Αυτοψία του protothema.gr

Μέρα «ορόσημο» για την επιστροφή στην κανονικότητα: Ανοίγουν σήμερα μαγαζιά, νησιά και σχολεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης