Η «μάχη» της πλατείας: «Κοσμοπλημμύρα» στη Βαρνάβα στο Παγκράτι - Εικόνες απίστευτου συνωστισμού

Η «μάχη» της πλατείας: «Κοσμοπλημμύρα» στη Βαρνάβα στο Παγκράτι - Εικόνες απίστευτου συνωστισμού

Διαδηλωτές υποκινούμενοι από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, προκαλώντας την ενόχληση ακόμα και των παραδοσιακών θαμώνων της περιοχής - Όσο περνούσε η ώρα, ο κόσμος στο σημείο αυξανόταν, γεμίζοντας και τους γύρω δρόμους - Μοτοπορεία από αντιεξουσιαστές στην πλατεία Αγίου Ιωάννου της Αγίας Παρασκευής

varnava6-0
Στις πλατείες και στις συναθροίσεις που πραγματοποιούνται τις βραδινές ώρες εξακολουθούν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους επιστήμονες και Αρχές, καθώς η παράκαμψη των αποστάσεων προστασίας μπορεί να εκτρέψει την τροχιά της πανδημίας.

Για άλλη μια φορά, το βράδυ της Παρασκευής, το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, με υποκίνηση -όπως πρόσφατα και στην Αγία Παρασκευή- από μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στιγμιότυπα από την Πλατεία Βαρνάβα:

π. Βαρνάβα


Πλατεία Βαρνάβα


Κλείσιμο
Πλ. Βαρνάβα


Συνωστισμος πλ. Βαρνάβα

varnava6-1


Το σκηνικό θύμιζε κατάληψη, ενώ επικρατούσε άνευ προηγούμενου συνωστισμός, κυριολεκτικά ο ένας δίπλα στον αλλον, αδιαφορώντας πλήρως για το ενδεχόμενο μετάδοσης του ιού. Παρά το γεγονός ότι η πλατεία Βαρνάβα απέχει μόλις πέντε λεπτά από το Αστυνομικό Τμημα Παγκρατίου, μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε περάσει ούτε ένα περιπολικο, για να ελέγξει την κατάσταση. 

Οι περίοικοι δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους για όσα διαδραματιζονταν, τονίζοντας ότι τίθεται άμεσα θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας και ζητώντας την άμεση παρέμβαση των Αρχών, ώστε να διαλυθεί η συγκέντρωση. Ο κόσμος ωστόσο συνεχώς αυξανόταν, με πολλούς να προμηθεύονται αλκοόλ από σούπερ μάρκετ που λειτουργεί στην πλατεία.

Λίγο πριν τις 23:30, οι καταστηματάρχες αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους, ενώ ο κόσμος συνεχώς αυξανόταν, γεμίζοντας και τους γύρω δρόμους. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, περί τα 500 άτομα υπολογίζεται ότι συνωστίζονταν στην πλατεία και τους γύρω δρόμους.

Πλατεία Βαρνάβα

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο άλσος στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στιγμιότυπα από την Νέα Φιλαδέλφεια:

Νέα Φιλαδέλφεια

Νωρίτερα, κόσμος συγκεντρώθηκε και πάλι στην Αγία Παρασκευή, στην πλατεία Αγίου Ιωάννου. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας νεαροί, που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, πραγματοποίησαν μοτοπορεία και πέταξαν τρικάκια, με την δράση τους να ολοκληρώνεται λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

Βίντεο από τη μοτοπορεία στην Αγία Παρασκευή
Μοτοπορεία1


motoporeia-1
motoporeia-2


Δεκάδες νεαροί κινήθηκαν, όπως φαίνεται και στα σχετικά βίντεο, στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, με μηχανάκια. Ακολούθως πορεύθηκαν προς το Χαλάνδρι, όπου ήδη είχαν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έτσι δεν υπήρξε κάποια ένταση.

Μοτοπορεία


Μοτοπορεία


trikakia1



Αγία Παρασκευή: «Φοβάμαι ότι το Σαββατοκύριακο θα συγκεντρωθούν πάνω από 1.000 άτομα» λέει ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς τόνισε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να πάρει μέτρα αστυνόμευσης, μόνο να καλέσει την αστυνομία.

Παράλληλα, εξέφρασε τον φόβο ότι την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο πιθανόν να μαζευτούν πάνω από 1.000 άτομα, ενώ σημείωσε ότι οι κάτοικοι είναι ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι ζητήθηκε να κλείσει η πλατεία και θα σταματήσει η διακίνηση ναρκωτικών, ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει τους αρμόδιους φορείς πάνω από μία δεκαετία.

«Εγώ ζητάω να υπάρχει αστυνόμευση μετά τις 21.00», τόνισε.

Χαρδαλιάς: Ούτε αντίσταση, ούτε μαγκιά είναι οι συγκεντρώσεις στις πλατείες

Νέο μήνυμα σε όσους συνεχίζουν να αγνοούν τα περιοριστικά μέτρα και συγκεντρώνονται σε πλατείες έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Οι δραματικές εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι πολύ πρόσφατες. Και τις αποφύγαμε γιατί λάβαμε γρήγορα και συντεταγμένα τα μέτρα. Ούτε αντίσταση κάνουν κάποιοι, ούτε μαγκιές», είπε.

«Η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά και σε βάθος χρόνου. Στόχος όλων μας είναι να μην χρειαστεί να κάνουμε βήματα προ τα πίσω και να μην θέσουμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία» υπογράμμισε ακόμη ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος ειδικά στα περιστατικά των τελευταίων ημερών με επίκεντρο την Πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή, οι συγκεντρωμένοι «αυτό που κάνουν είναι να θέσουν σε κίνδυνο τη δική τους ζωή και τη ζωή των φίλων τους» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και προειδοποίησε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα»

Ειδήσεις σήμερα:

Άρση μέτρων: Ποια καταστήματα ανοίγουν από τη Δευτέρα - Ωράριο και κανόνες λειτουργίας

Χαρδαλιάς: Αν όλα πάνε καλά, από 18 Μαΐου ελεύθερες μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα

Τσιόδρας: Όσοι ασθένησαν έχουν αντισώματα, ερώτημα η διάρκεια της ανοσίας στον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης