Χαρδαλιάς: Ούτε αντίσταση, ούτε μαγκιά είναι οι συγκεντρώσεις στις πλατείες

Χαρδαλιάς: Ούτε αντίσταση, ούτε μαγκιά είναι οι συγκεντρώσεις στις πλατείες

«Με τέτοιες συμπεριφορές κινδυνευουμε να τα τινάξουμε όλα στον αέρα» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς - Από 18 Μαΐου οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα

5076626
Νέο μήνυμα σε όσους συνεχίζουν να αγνοούν τα περιοριστικά μέτρα και συγκεντρώνονται σε πλατείες έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Οι δραματικές εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι πολύ πρόσφατες. Και τις αποφύγαμε γιατί λάβαμε γρήγορα και συντεταγμένα τα μέτρα. Ούτε αντίσταση κάνουν κάποιοι, ούτε μαγκιές», είπε. 

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά 07/05/2020

«Η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά και σε βάθος χρόνου. Στόχος όλων μας είναι να μην χρειαστεί να κάνουμε βήματα προ τα πίσω και να μην θέσουμε σε κίνδυνο» την δημόσια υγεία υπογράμμισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Αναφερόμενος ειδικά στα περιστατικά των τελευταίων ημερών με επίκεντρο την Πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή, οι συγκεντρωμένοι «αυτό που κάνουν είναι να θέσουν σε κίνδυνο τη δική τους ζωή και τη ζωή των φίλων τους» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και προειδοποίησε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας ο περιορισμός της νόσου». «Οι δραματικές εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι πολύ πρόσφατες, για να τις ξεχνάμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε και εμείς δραματικές στιγμές».

Σε υψηλούς τόνους, «ο κορονοϊός δεν παίζει, ούτε αντιμετωπίζεται από την αστυνομία. Η αστυνομία αντιμετωπίζει παραβατικές συμπεριφορές, όχι τον κορωνοϊό» περιέγραψε ο υφυπουργός, ενώ συνέχισε λέγοντας πως το πόσο μεταδοτικός είναι ο κορωνοϊός αποδείχθηκε μόλις χθες, αφού ένα άτομο μόλυνε άλλα δέκα. «Κάθε ανεύθυνη κίνηση σήμερα θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες» επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, απευθύνοντας αυστηρές συστάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

Κλείσιμο
Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ακόμη ότι εκδόθηκε η υπουργική απόφαση επαναλειτουργίας των σχολείων, για την επιστροφή στην εκπαιδευτική διαδικασίας από τις 11 Μάϊου, στην οποία προβλέπονται μεταξύ άλλων ότι:

· Περιορίζεται ο συνωστισμός στην προσέλευση και στην αποχώρηση από τη σχολική μονάδα,

· Απαγορεύεται η συγκέντρωση των μαθητών πριν την έναρξη των προγραμμάτων,

· Στις σχολικές αίθουσες, προβλέπεται η αναλογία ενός μαθητή ανά θρανίο και μέγιστος αριθμός μαθητών σε αίθουσα τα 15 παιδιά,

· Προβλέπονται υποτμήματα ίσης δυναμικής,

· Εφόσον σε κάποια σχολική μονάδα πλεονάζουν οι αίθουσες διδασκαλίας, αυτές χωρίζονται σε υποτμήματα,

· Προβλέπεται απόσταση μαθητών ανά 1,5 μέτρο,

· Καθίσταται υποχρεωτικός ο διαχωρισμός των μαθητών και στα διαλείμματα σταδιακά, ενώ η έξοδος στο προαύλιο γίνεται με σειρά,

· Είναι υποχρεωτικός ο αερισμός των αιθουσών στο διάλειμμα,

· Απαγορεύεται η ενασχόληση με παιχνίδια στο διάλειμμα,

· Συστήνεται η αποσυμφόρηση του γραφείου καθηγητών.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι η μετακίνηση εκτός νομού είναι εφικτή μόνο σε 3 περιπτώσεις:

· Για λόγους τροφοδοσίας

· Για λόγους υγείας (με επίδειξη εγγράφων)

· Για λόγους επαγγελματικής ενασχόλησης (εφόσον πιστοποιείται με έγγραφα).

«Στην υπόλοιπη χώρα οι μετακινήσεις (εκτός νομού) θα εκκινήσουν από τις 18 Μαΐου» υπενθύμισε ο κ. Χαρδαλιάς, διευκρινίζοντας ότι «για τα νησιά θα ληφθούν αποφάσεις το επόμενο διάστημα».

«Έχουμε φτιάξει μια γραμμή άμυνας απέναντι στην πανδημία» υπογράμμισε ο Υφυπουργός, σημειώνοντας πως το ότι τα «έχουμε καταφέρει, το οφείλουμε στην υπευθυνότητα. Χάρη σε αυτά τα στοιχεία αποφύγαμε την έκρηξη κρουσμάτων» τόνισε ο ίδιος και κάλεσε όλους να επιδείξουν την «ίδια αποφασιστικότητα και πειθαρχία». «Επιβάλλεται να επιδείξουμε πειθαρχία και στην νέα φάση, για να προστατέψουμε την υγεία» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στο Θριάσιο ο κατηγορούμενος Ροδίτης – Αναμένεται το τεστ για κορωνοϊό

Έτσι θα είναι οι οργανωμένες παραλίες φέτος - Δείτε εικόνες από τη Γλυφάδα

Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη μετά από ένα μήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης