Αρνητικά πενήντα δείγματα από το νοσηλευτικό προσωπικό του Ευαγγελισμού

Αρνητικά πενήντα δείγματα από το νοσηλευτικό προσωπικό του Ευαγγελισμού

Νωρίτερα είχε βρεθεί θετική νοσηλεύτρια, που είναι ασυμπτωματική-  Μέχρι την Παρασκευή θα ελεγχθούν περί τους 185 νοσηλευτές, όπως και όλο το ιατρικό και λοιπό προσωπικό 

5061982__1_
Στο μικροσκόπιο των ειδικών βρίσκεται η ασθενής-«μηδέν» στον Ευαγγελισμό, δηλαδή η πρώτη εργαζόμενη που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στο μεγάλο νοσοκομείο αναφοράς.

Ο εντοπισμός της εργαζόμενης έχει σημάνει υγειονομικό και ερευνητικό συναγερμό στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αφενός γιατί πρόκειται για το πρώτο θετικό περιστατικό σε μία δομή υγείας με εκατοντάδες εργαζόμενους, αφετέρου γιατί η εργαζόμενη δεν έχει εκδηλώσει κανένα απολύτως σύμπτωμα της λοίμωξης Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Πρόκειται για προϊσταμένη νοσηλεύτρια η οποία εργαζόταν το διάστημα της πανδημίας σε μία από τις τρεις κλινικές όπου νοσηλεύονταν αποκλειστικά ασθενείς με Covid-19 στον 6ο όροφο του νοσοκομείου.

Ωστόσο, το θετικό αποτέλεσμα εξέπληξε και αιφνιδίασε, παρόλο που ο όρος ασυμπτωματικός ασθενής είναι πια γνωστός σε όλους και πρωτίστως στους επαγγελματίες υγείας. Η 55χρονη νοσηλεύτρια όπως ανέφερε στους γιατρούς, δεν έχει εμφανίσει κανένα απολύτως σύμπτωμα από όσα έχουν αναφερθεί για τη λοίμωξη Covid-19. Αντίθετα, δήλωσε πως αισθάνεται πως βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, πως περπατά για τουλάχιστον δύο ώρες καθημερινά, πως δεν έχει παρουσιάσει κανένα σημάδι ανησυχητικό στην όσφρηση και τη γεύση της.

Η ανίχνευση του κορωνοϊού έγινε στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου που διεξάγεται στο προσωπικό του νοσοκομείου το τελευταίο 48ωρο όπως ορίζουν τα σχετικά πρωτόκολλα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τη μετάβαση στην επόμενη φάση σε ό,τι αφορά το προσωπικό και για τον εντοπισμό πιθανών κρυφών εστιών.

Οι αρμόδιοι στον Ευαγγελισμό, δεδομένου ότι οι τρεις κλινικές έχουν ολοκληρώσει εν πολλοίς την αποστολή τους, σχεδιάζουν τον περιορισμό των κλινών και τη μετακίνηση του προσωπικού σε άλλες κλινικές.

Η εργαζόμενη ενημερώθηκε σήμερα για το θετικό αποτέλεσμα του τεστ, το οποίο και κλήθηκε να επαναλάβει, και έλαβε οδηγίες για την απομόνωση στο σπίτι της. Έγινε επίσης ιχνηλάτηση επαφών της. Πρόκειται για το μοναδικό θετικό μέχρι στιγμής ανάμεσα σε 50 δείγματα από τους νοσηλευτές που έχουν ελεγχθεί. Συνολικά μέχρι την Παρασκευή θα ελεγχθούν περί τους 185 νοσηλευτές, όπως και όλο το ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

Πάντως, το γεγονός ότι δεν έχει καταγραφεί άλλο θετικό κρούσμα στον Ευαγγελισμό που έχει υποδεχθεί και διαχειριστεί εκατοντάδες ανθρώπους με ύποπτα συμπτώματα και έχει νοσηλεύσει τουλάχιστον 200 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 στις κλινικές και τις Μονάδες του, μόνο ως θετικό μπορεί να αναφερθεί. Καθώς και ως απόδειξη του αποτελέσματος που έχουν τα μέτρα προστασίας και υγιεινής όταν τηρούνται από όλους, και κυρίως από τους επαγγελματίες που εργάζονται στα νοσοκομεία.

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός για τα αυτοσχέδια πάρτι - Φόβοι για πισωγύρισμα μετά τις εικόνες από την Αγία Παρασκευή

Με ειδική άδεια από τώρα η μετακίνηση σε νησιά για προετοιμασία καταστημάτων και ξενοδοχείων

Μοσάντ: Όταν μίλησαν τα «γεράκια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης