Δήμος Αθηναίων: Διπλή αντιγκράφιτι επιχείρηση σε γραμμές ΗΣΑΠ - Πάρκο Θησείου

Δήμος Αθηναίων: Διπλή αντιγκράφιτι επιχείρηση σε γραμμές ΗΣΑΠ - Πάρκο Θησείου

«Είναι μάχη στην οποία ο Δήμος Αθηναίων δεν κάνει πίσω» λέει ο Κώστας Μπακογιάννης

athina
Μια από τις πιο μεγάλες παρεμβάσεις αντιγκράφιτι που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μερικές μέρες από τον Δήμο Αθηναίων. Πρόκειται για το κομμάτι μήκους περίπου 200 μέτρων και ύψους τριών μέτρων του πέτρινου τοίχου που διατρέχει τον πεζόδρομο της Αδριανού παράλληλα με γραμμές του ΗΣΑΠ και ο οποίος μάλιστα χωρίζει τις γραμμές από τον αρχαιολογικό χώρο που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους.

Ο τοίχος είχε βανδαλιστεί αισθητικά τα προηγούμενα χρόνια σχεδόν σε κάθε του σημείο με αποτέλεσμα η εργασία αποκατάστασης να είναι εξαιρετικά δύσκολη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι άνθρωποι που εργάζονται -για λόγους απόλυτης ασφάλειας- έχουν στην διάθεση τους μόνο λίγες ώρες κάθε νύχτα, όταν σταματούν τα δρομολόγια των τρένων. Για να καθαριστεί ένα μεγάλο κομμάτι ως τώρα απαιτήθηκαν περισσότερα από 100 λίτρα ειδικού διαλυτικού και πολλοί τόνοι νερού σε διάστημα περίπου μιας εβδομάδας. Το επόμενο διάστημα οι εργασίες -υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας-Ανακύκλωσης- θα συνεχιστούν ώστε να καθαριστούν στην ίδια περιοχή συνολικά 200 μέτρα.

Ακόμη δύο μεγάλες επιχειρήσεις κατά της αισθητικής κακοποίησης της πόλης. Καθαρισμός από γκράφιτι στα 200 μέτρα τοίχου...

Posted by Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis on Wednesday, May 6, 2020


Παράλληλα καθαρίστηκε από κακόγουστα γκράφιτι και το Πάρκο Θησείου το οποίο βρίσκεται απέναντι από τον σταθμό του ΗΣΑΠ. Πρόκειται για περίπου 400 τετραγωνικά μέτρα λευκής πέτρας που καλύπτει τους τοίχους του πάρκου και ήταν γεμάτη από μπογιές. Για το πάρκο απαιτήθηκαν περίπου 75 λίτρα ειδικού διαλυτικού και σχεδόν τρεις ημέρες σχολαστικής εργασίας.

«Είναι μάχη στην οποία ο δήμος των Αθηναίων δεν κάνει πίσω. Κλείνουμε βήμα βήμα και με επιμονή, τους λογαριασμούς μας με τον αισθητικό βιασμό της πόλης και τις πράξεις ασέβειας της καθημερινότητας στην Αθήνα» τονίζει για τις αντιγκράφιτι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν εδώ και μερικούς μήνες και εντατικοποιούνται συνεχώς ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συγγνώμη από ΕΡΤ για τις αναρτήσεις «εις μνήμην» του Μίκη Θεοδωράκη και της Ειρήνης Παππά

Φωτογραφίες: Λουκέτο και 5.000 πρόστιμο σε μπαρ στην Κηφισιά για take away κοκτέιλ

Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής στον «Θέμα 104,6»: Το κάλεσμα το έκαναν διακινητές ναρκωτικών για να βρουν πελάτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης