Πέθανε ο άστεγος της οδού Σταδίου

Πέθανε ο άστεγος της οδού Σταδίου

Η θλιβερή είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τη σελίδα της Κιβωτού των Αστέγων στο Facebook -  Είχε στήσει το δικό του σπίτι με όσα υπάρχοντα είχε σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας 

xristos-astegos
Για δύο χρόνια είχε βρει το δικό του «καταφύγιο». Μία γωνιά στην οδό Σταδίου. Ο Χρήστος, ένας από τους συμπολίτες μας που βίωνε το δράμα της αστεγίας, έφυγε από τη ζωή λίγο πριν το Πάσχα. Η θλιβερή είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τη σελίδα της Κιβωτού των Αστέγων στο Facebook.

Τον Χρήστο, που είχε στήσει το δικό του σπίτι με όσα υπάρχοντα είχε σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας και κάθε Χριστούγεννα στόλιζε το δέντρο του ενώ παράλληλα έγραφε ποιήματα, φωτογράφισε πριν λίγα χρόνια η βρετανική Telegraph.

«Με πολύ μεγάλη μας λύπη, πληροφορηθήκαμε τον θάνατο, πρίν το Πάσχα, του φίλου μας του Χρήστου, του πιο παλιού αστέγου του κέντρου της Αθήνας, με καταγωγή από την Ικαρία, πρώην οικοδόμου, τοξικο-εξαρτημένου, αλλά με μεγάλη καρδιά, που έγινε γνωστός, πριν από 4 χρόνια, όταν μόλις εκλέχθηκε ο Τσίπρας, πήγε στο εκλογικό του περίπτερο, και του εκμαίευσε, μία δήλωση, στην τηλεόραση , ότι σε ένα μήνα, θα λυθεί, το θέμα της αστεγίας. Και, δυστυχώς, ήταν ψέματα. Ο Χρηστάρας, που τον βοηθάγαμε συχνά, από το υστέρημα μας, δεν φοβόταν, να λέει δημόσια την αλήθεια. Είχε πολιτικοποιηθεί, μέσα στην απόλυτη φτώχια και δυστυχία του», αναφέρεται στην σπαρακτική ανάρτηση της Κιβωτού των Αστέγων στο Facebook.





Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Αλγερινός ιχθυοπώλης ο «ασθενής μηδέν» στην Ευρώπη - Είχε μολυνθεί από Δεκέμβριο

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τραπεζίτες: Λιγότερα δικαιολογητικά για τα δάνεια στήριξης της οικονομίας

Reuters: H Κίνα φοβάται διεθνή απομόνωση λόγω κορωνοϊού, ακόμα και ένοπλη σύγκρουση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης