Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Yπό άκρα μυστικότητα στα δικαστήρια Ρεθύμνου ο 29χρονος

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Yπό άκρα μυστικότητα στα δικαστήρια Ρεθύμνου ο 29χρονος

Ο 29χρονος μπήκε στα δικαστήρια από πόρτα που δε χρησιμοποιείται για να μη γίνει αντιληπτή η μεταφορά του - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στα δικαστήρια Ρεθύμνου

kalomoiris-arthro
Υπό άκρα μυστικότητα, οδηγήθηκε στα δικαστήρια Ρεθύμνου, ο 29χρονος που κατηγορείται για το φονικό που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στο Περαχώρι Ανωγείων, όπου έπεσαν νεκροί ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Ο 29χρονος που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 30χρονου Γιώργου αλλά και τον τραυματισμό του 30χρονου Μανώλη Νταγιαντά οδηγήθηκε στα δικαστήρια Ρεθύμνου, μέσω μιας πόρτας που δε χρησιμοποιείται για να μη γίνει αντιληπτή η μεταφορά του εκεί.

aytokinht
Το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε στα δικαστήρια ο 29χρονος


Στο σημείο εξάλλου έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί αρκετά μέλη της οικογένειας Καλομοίρη ενώ υπάρχει ισχυρή δύναμη της αστυνομίας υπό τον φόβο επεισοδίων.

Όπως ήδη έχει πει στην ομολογία του, ο 29χρονος «άδειασε» το πιστόλι του πάνω στον Γιώργο Ξυλούρη μετά που είδε νεκρό τον πατέρα του.

Κλείσιμο
aytokinhta-2


Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στα δικαστήρια υπάρχει ισχυρή δύναμη της αστυνομίας υπό τον φόβο επεισοδίων.
ANOGEIA-EGKLHMA-DIKASTHRIA3-750x375

Ο 29χρονος φορούσε, όπως και κατά την πρώτη μεταφορά του στα δικαστήρια, αλεξίσφαιρο γιλέκο για προστασία αλλά και μάσκα ως πρόσφατο μέτρο για τον κορωνοϊό.

Ο αδελφός και η μητέρα του 29χρονου
ANOGEIA-DIKASTHRIA4
ANOGEIA-DIKASTHRIA8

Βέρρας: «Έπλυναν» τη σκηνή του εγκλήματος – «Μαγειρεμένο» το όπλο

Σάλος έχει προκληθεί από τις νέες δηλώσεις του δικηγόρου του 29χρονου Διονύση Βέρρα ως προς τη σκηνή του εγκλήματος αλλά και το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο opentv ανέφερε πως ενώ ο κατηγορούμενος παρέδωσε το όπλο με την εμφάνισή του στην αστυνομία, η άλλη πλευρά το παρέδωσε έπειτα από δύο 24ωρα και τόνισε πως «εγώ πιστεύω ότι αυτό το όπλο δεν είναι το πραγματικό όπλο. Είναι «μαγειρεμένη» παράδοση ενός άλλου όπλου και αυτό θα το δείτε όταν έρθουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής».

Παράλληλα, τόνισε πως η σκηνή του εγκλήματος έχει «πειραχθεί» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάποιοι είχαν πάει και είχαν πλύνει τον τόπο του συμβάντος πριν φτάσει η αστυνομία».

Πολλά τα «ερωτηματικά» στην υπόθεση

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο… φως το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια υπήρξαν αρκετές ασάφειες τόσο στον τρόπο με το οποίο ξεκίνησε ο καυγάς όσο και στις συνθήκες, σύμφωνα με τις οποίες, έχασαν την ζωή τους οι δύο άνδρες.

Μάλιστα, ακόμα και σήμερα -τέσσερις ημέρες μετά το έγκλημα- έχουν μείνει αρκετές ερωτήσεις αναπάντητες ενώ καθημερινά δημιουργούνται νέες.

Κάποιες από τις βασικές ερωτήσεις είναι:

- Πώς σκοτώθηκε ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης: Είναι γνωστό από την πρώτη κιόλας στιγμή πως ο 63χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από μία σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν αυτή η σφαίρα προήλθε από το όπλο που κρατούσε ο Γιώργος Ξυλούρης ή από το όπλο του 29χρονου. Ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη ισχυρίζεται ότι τον σκότωσε ο Γιώργος Ξυλούρης, η οικογένεια του 30χρονου όμως αναφέρει πως δεν υπήρχε πυρίτιδα στα χέρια του και δεν πυροβόλησε εκείνος. Η απάντηση αυτή είναι και η πιο «εύκολη» καθώς θα τη δώσει η βαλλιστική εξέταση.

- Το όπλο της οικογένειας του Γιώργου Ξυλούρη: Μετά από δύο περίπου 24ωρα η οικογένεια Ξυλούρη παρέδωσε στις αρχές και συγκεκριμένα στο Α.Τ. Ανωγείων το όπλο. Εδώ υπάρχουν τα εξής δύο ερωτηματικά: Κατ’ αρχήν ποιος πήρε εξ αρχής το όπλο από τη σκηνή του εγκλήματος και γιατί προέβη σε αυτήν την πράξη; Το δεύτερο είναι η δήλωση του Διονύσιου Βέρρα που ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο όπλο δεν είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή. Σε αυτήν την ερώτηση και πάλι η βαλλιστική θα δώσει την απάντηση ωστόσο στο πρώτο ερώτημα οι αρχές θα πρέπει να το ερευνήσουν.

- «Πειραγμένη» η σκηνή του εγκλήματος: Από τη πρώτη στιγμή που ειπώθηκε πως στη σκηνή του εγκλήματος δεν βρέθηκε κανένα όπλο, παρά μόνο κάλυκες, ήταν γνωστό πως είχε «πειραχθεί». Ωστόσο, ο Διονύσης Βέρρας σε δηλώσεις του δίνει ακόμα ένα στοιχείο λέγοντας πως όχι μόνο είχε αφαιρεθεί το όπλο αλλά κάποιοι είχαν προλάβει να «πλύνουν» την σκηνή του εγκλήματος πριν φτάσει η αστυνομία. Εδώ και πάλι τίθεται το ερώτημα ποιος έκανε κάτι τέτοιο και για ποιον λόγο. Αυτή η απάντηση και πάλι θα δοθεί από το προανακριτικό έργο.

- Πώς ξεκίνησε ο καυγάς: Αρκετά ερωτηματικά -όχι όμως τόσο σοβαρά- υπάρχουν και στις σχέσεις των δύο οικογενειών και ειδικά των μελών που συμμετείχαν στην φονική συμπλοκή. Άλλοι λένε πως ο Γιώργος Ξυλούρης είχε προβλήματα με τον Λευτέρη Καλομοίρη. Άλλοι αναφέρουν πως τα προβλήματα υπήρχαν μεταξύ του Γιώργου Ξυλούρη και του γιου του 63χρονου. Την ίδια ώρα, υπάρχει και μεγάλη διαφορά στις απόψεις ως προς το πώς ξεκίνησε ο καυγάς. Είναι δεδομένο ότι ο καυγάς ξεκίνησε έξω από το σπίτι του Καλομοίρη αλλά ανάμεσα σε ποιους; Στους δύο νεαρούς άνδρες ή στον Λευτέρη Καλομοίρη και τον Γιώργο Ξυλούρη. Οι καταθέσεις και οι μαρτυρίες δεν συμφωνούν κι αυτό μένει να το απαντήσουν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Πηγή: www.cretapost.gr 

Ειδήσεις σήμερα: 

Spiegel: Η επιτυχημένη διαδρομή της Ελλάδας μέσα στην κρίση του κορωνοϊού

Συναγερμός για τα αυτοσχέδια πάρτι - Φόβοι για πισωγύρισμα μετά τα βίντεο από την Αγία Παρασκευή

Δείτε βίντεο: Συνωστισμός και σήμερα στις τράπεζες - Ουρές στον Βύρωνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης