Επικύρωσε η αλβανική βουλή τη στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία

Επικύρωσε η αλβανική βουλή τη στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία

Θα δοθεί και οικονομική βοήθεια 

ALB
Το Αλβανικό Κοινοβούλιο, επικύρωσε τη συμφωνία χρηματοοικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία και ταυτόχρονα και το πρωτόκολλο οικονομική βοήθειας της Άγκυρας προς τα Τίρανα.

Σύμφωνα με αλβανικά και τουρκικά δημοσιεύματα η συμφωνία και το πρωτόκολλο χρηματοδοτικής βοήθειας, που θα συμβάλλουν στην αναδιάρθρωση των αλβανικών Ένοπλων Δυνάμεων, εγκρίθηκαν από το αλβανικό υπουργικό συμβούλιο στο πλαίσιο συνεργασίας και φιλίας με την Τουρκία.

Η συμφωνία συνεργασίας αποσκοπεί στον καθορισμό των αρχών σχετικά με την παροχή οικονομικής βοήθειας που θα διατεθεί στα επόμενα χρόνια, προκειμένου να προμηθευτεί η Αλβανία, αγαθά και υπηρεσίες για στρατιωτικούς σκοπούς αποκλειστικά όμως από την Τουρκία.

Παράλληλα το πρωτόκολλο εφαρμογής στοχεύει στον καθορισμό των αρχών εφαρμογής της οικονομικής βοήθειας που θα διατεθεί από την Τουρκία, στο πλαίσιο του ετήσιου προϋπολογισμού της, προς την Αλβανία.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, Τίρανα και Άγκυρα είχαν υπογράψει το σχέδιο συνεργασίας στον τομέα της άμυνας για το 2020, προκειμένου να ενισχυθεί και να ενταθεί η αλληλεπίδραση στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας.

Τα τουρκικά ιδρύματα παρέχουν συνεχή βοήθεια στην Αλβανία σε διάφορους τομείς, συμβάλλοντας στον εφοδιασμό και αναβάθμιση της δυνατότητας των αλβανικών Ε.Δ.

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός για τα αυτοσχέδια πάρτι - Φόβοι για πισωγύρισμα μετά τις εικόνες από την Αγία Παρασκευή

Μεγάλο μποτιλιάρισμα, έπειτα από τροχαίο στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Αχαρνών

Δείτε βίντεο: Συνωστισμός και σήμερα στις τράπεζες - Ουρές στον Βύρωνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης