Έγκλημα στη Marfin: «Υπήρχε αδιαφορία, αλλά διορθώνεται» τόνισε ο πατέρας της Αγγελικής Παθανασοπούλου

Έγκλημα στη Marfin: «Υπήρχε αδιαφορία, αλλά διορθώνεται» τόνισε ο πατέρας της Αγγελικής Παθανασοπούλου

Ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας στον προ 10ετίας εμπρησμό της Marfin εξέφρασε ικανοποίηση για τις δηλώσεις Μητσοτάκη και στράφηκε κατά της αρχικής απόφασης του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου - Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης με εντολή Χρυσοχοΐδη

marfin_mk
Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή πως «τις επόμενες ημέρες, η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Μια ειδική πλακέτα στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους θα πολεμά τη λήθη και θα καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση» και το αίτημα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ να ανοίξουν και πάλι το φάκελο για να εξεταστούν βίντεο, φωτογραφίες καθώς και πιθανά κενά που μπορεί να υπήρξαν στην υπόθεση, ικανοποίησε τον πατέρα της Αγγελικής Παθανασοπούλου, ενός εκ των θυμάτων της τραγωδίας στη Marfin της οδού Σταδίου πριν από 20 χρόνια.

Ο Χάρης Παπαθανασόπουλος μίλησε στο Open, λέγοντας πως «υπήρξε αδιαφορία μέχρι τώρα, αλλά ευτυχώς διορθώνεται» και αναφέρθηκε τόσο στην τελετή για την τοποθέτηση πλάκας στην είσοδο του κτιρίου, όσο και στην απόφαση του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη τη στάση του προέδρου του Αρείου Πάγου. «Η απόφαση του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου είχε προηγηθεί της εκδόσεως των αποφάσεων του ποινικού τμήματος. Μας ικανοποιεί η απόφαση του ποινικού τμήματος που ανέτρεψε όσα αποφάσισε το πολιτκό τμήμα. Μπορεί όσα συνέβησαν σε εμάς να αποτελούν ένα τραγικό γεγονός του καθημερινού βίου; Λανθασμένη και ανεπίτρεπτη απόφαση» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Παπαθανασόπουλος στράφηκε κατά και της διοίκησης της τράπεζας, καθώς «είχαν προηγηθεί κι άλλα, όμως αδιαφόρησε να εγγυηθεί την ασφάλεια των εργαζομένων. Κανένα μέτρο προστασίας».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας έχει δημιουργήσει μία μικρή ομάδα αστυνομικών, η οποία έχει ανοίξει και πάλι το φάκελο της υπόθεσης. «Αυτό το έγκλημα είχε τρεις νεκρούς και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Σε αυτή την έρευνα υπάρχουν κενά γι αυτό και ανοίγει ξανά ο φάκελος» ανέφεραν αξιωματικοί της ασφάλειας στο Open σχετικά με τη νέα έρευνα για την τραγική αυτή υπόθεση.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Κομισιόν εγκρίνει το ελληνικό πλάνο για τις ευρυζωνικές υπηρεσίες

Περισσότερα «τραπεζάκια έξω» χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών

Ελπίδα από τη Νότια Κορέα: Ερευνητές προτείνουν δυο αποτελεσματικά φάρμακα στη θεραπεία κατά του ιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης