Ίδρυμα Λάτση: Πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές

Ίδρυμα Λάτση: Πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές

Οι υποτροφίες θα δοθούν για μεταπτυχιακές σπουδές σε ελληνικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια - Τα κριτήρια αξιολόγησης, το ύψος των υποτροφιών, η καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις

publicCall_110_640
Πρόγραμμα μεταπτυχιακών υποτροφιών για αριστούχους τελειόφοιτους ή απόφοιτους πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού προκηρύσσει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.
Στα πλαίσια του προγράμματος θα χορηγηθούν έως είκοσι υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Master, σε όλα τα επιστημονικά πεδία, σε πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του Ηνωμένου Βασιλείου και για προγράμματα που ξεκινούν κατά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Περίπου το 20% του συνόλου των υποτροφιών που θα χορηγηθούν θα δοθούν για μεταπτυχιακά προγράμματα ελληνικών πανεπιστημίων. Το ύψος κάθε υποτροφίας θα κυμαίνεται ανάλογα με τη διάρκεια του μεταπτυχιακού προγράμματος και το αν θα είναι σε ελληνικό ή σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού: Θα ξεκινούν από 5.400 ευρώ για πρόγραμμα διάρκειας 9 μηνών σε ελληνικό πανεπιστήμιο και φθάνουν τις 19.800 ευρώ για διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Πρόγραμμα Υποτροφιών | Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση


Μεταξύ των προϋποθέσεων για την συμμετοχή είναι η πλήρης φοίτηση- παρακολούθηση με φυσική παρουσία- να πρόκειται για υποψήφιο που ξεκινά τον πρώτο μεταπτυχιακό τίτλο, να μην λαμβάνει υποτροφία από άλλον φορέα και ο τόπος μόνιμης κατοικίας των γονέων του να είναι διαφορετικός από τον τόπο των μεταπτυχιακών σπουδών.

Τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων είναι:

-Η ακαδημαϊκή επίδοση (βαθμός πτυχίου, σειρά κατάταξης, συμμετοχή σε συνέδρια και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά)

Κλείσιμο
-Το κύρος του πανεπιστημίου και του επιδιωκόμενου προγράμματος σπουδών

-Η οικονομική κατάσταση και κοινωνικά κριτήρια

-Η τεκμηρίωση επιλογής του προγράμματος σπουδών και πανεπιστημίου

-Η αρτιότητα της αίτησης για την υποτροφία

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή, 22 Μαϊου 2020, στις 17.00 (ώρα Ελλάδος). Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 31 Ιουνίου 2020 στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κάθε υποψήφιος μπορεί να ενημερωθεί για την πορεία της αίτησής του μέσω του προσωπικού λογαριασμού που θα δημιουργήσει στο ηλεκτρονικό σύστημα κατά την υποβολή της αίτησης.

Στοιχεία επικοινωνίας: Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση, Τμήμα Υποτροφιών, E: scholarships@latsis-foundation.org

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για ένα μόνο πρόγραμμα. Για την διαδικασία υποβολής της αίτησης εγγραφείτε στο ηλεκτρονικό σύστημα ΕΔΩ και ακολουθήστε τα βήματα για την δημιουργία προσωπικού λογαριασμού, αλλά και για να επισυνάψετε τα αναγκαία δικαιολογητικά και μόνο αυτά.




Ειδήσεις σήμερα:

Η Κομισιόν εγκρίνει το ελληνικό πλάνο για τις ευρυζωνικές υπηρεσίες

Περισσότερα «τραπεζάκια έξω» χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών

Ελπίδα από τη Νότια Κορέα: Ερευνητές προτείνουν δυο αποτελεσματικά φάρμακα στη θεραπεία κατά του ιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης