Ειδική πρόβλεψη για τις μάσκες προκειμένου να αποφευχθεί ο πανικός σε μία αγορά η οποία εξακολουθεί να έχει μεγάλες ελλείψεις περιλαμβάνει η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου για την σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς από σήμερα Δευτέρα.
Μαζί, λοιπόν, με τα αντισηπτικά και αλκοολούχα προϊόντα μπαίνει ανώτατο όριο και στην πώληση μάσκας.
Έτσι για παράδειγμα κάθε πελάτης μπορεί να αγοράζει μόνο 1 συσκευασία με μάσκα ή μάσκες από φαρμακεία και λοιπά εμπορικά καταστήματα. Μαζί με αυτή δικαιούται να αγοράσει και ένα ακόμα προϊόν είτε αντισηπτικό είτε αλκοολούχο με βάση τον ισχύοντα περιορισμό (2 τεμάχια ανά αγορά και 1 από το κάθε είδος)
Μη υποχρεωτική η χρήση μάσκας - γαντιών
Η ερμηνευτική εγκύκλιος καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μη ιατρικής μάσκας μόνο στους εργαζόμενους σε καταστήματα ή τμήματα σούπερ μάρκετ μη τυποποιημένων τροφίμων (μανάβικα, χασάπικα, τυριά – αλλαντικά κοκ).
Για όλους τους υπόλοιπους (εργαζόμενους και πελάτες) υπάρχει απλά αυστηρή σύσταση. Στη μοναδική περίπτωση που υποχρεούνται οι καταναλωτές – πελάτες είναι στη χρήση ανελκυστήρα εντός καταστήματος.
Επίσης δεν είναι υποχρεωτική και η χρήση γαντιών από υπαλλήλους και καταναλωτές. Αντίθετα υποχρεωτική είναι η υγιεινή χεριών είτε με προσεκτικό πλύσιμο χεριών με νερό και σαπούνι είτε με χρήση αντισηπτικού.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.