Ξάνθη: Συμμορία λήστευε και έκλεβε από το 2014

Ξάνθη: Συμμορία λήστευε και έκλεβε από το 2014

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

peripoliko
Μια ληστεία με θύμα ηλικιωμένη, οκτώ διαρρήξεις σε επιχειρήσεις και σπίτια και δύο κλοπές οχημάτων, περιλαμβάνει η δράση μιας σπείρας Ελλήνων που δρούσε από το μακρινό... 2014 στην πόλη της Ξάνθης και εξιχνιάστηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας!

Τα στοιχεία τεσσάρων εκ των δραστών ταυτοποιήθηκαν και προέκυψε ότι ο ένας, μαζί με άλλους δυο συνεργούς του που παραμένουν άγνωστοι μέχρι στιγμής, είχαν εισβάλει στο σπίτι μιας ηλικιωμένης και την απασχόλησαν για να αρπάξουν το κομπόδεμά της, ύψους 35.000 ευρώ! Όταν η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε ότι την έκλεψαν, την έσπρωξαν βίαια ρίχνοντάς την στο δάπεδο και διέφυγαν.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι το 2014, το 2016 και από τον Ιούνιο του 2019 ως φέτος τον Απρίλιο, ο ένας από τους δράστες μόνος του ή με τους άλλους τρεις είχαν διαρρήξει τρία σπίτια και πέντε επιχειρήσεις και είχαν αρπάξει μετρητά συνολικού ύψους 2.000 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, έναν φορητό υπολογιστή, τραπεζικές κάρτες, έγγραφα, ένα κινητό, κλειδιά οικιών και δύο Ι.Χ. οχημάτων τα οποία έκλεψαν.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν το ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και ο φορητός υπολογιστής, τα οποία παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κατά περίπτωση που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθούν και άλλες περιπτώσεις στις οποίες ενδέχεται να εμπλέκονται.

Ειδήσεις σήμερα:

Ήπειρος: Άνοιξε το μαγαζί του, του επιβλήθηκε πρόστιμο και το... ξανάνοιξε

Καρδίτσα: Γιατρός «Εσκομπάρ» διακινούσε ναρκωτικά μαζί με τη σύζυγό του!

Κορωνοϊός: «Κερδίζει έδαφος» το tocilizumab - Νέα ελπιδοφόρα αποτελέσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης