Ουρές έξω από το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αμπελόκηπων

Ουρές έξω από το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Αμπελόκηπων

Η αναμονή σύμφωνα με ορισμένους έφθανε ακόμη και τη μιάμιση ώρα - Όταν έγινε αντιληπτό ότι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις περίμεναν στις ουρές, το προσωπικό ενισχύθηκε με δύο υπαλλήλους 

ARTHROU_2
Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία για αρκετούς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σήμερα, οι οποίοι έσπευσαν σε φαρμακείο στους Αμπελόκηπους για να προμηθευτούν τα απαραίτητα φάρμακα, σχηματίζοντας όμως μεγάλη ουρά.

Η αναμονή, σύμφωνα με ορισμένους, έφθασε ακόμη και τη μιάμιση ώρα. Από νωρίς το πρωί ο κόσμος συγκεντρώθηκε εκεί παίρνοντας νούμερο προτεραιότητας και περίμενε μέχρι να εξυπηρετηθεί. Στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ παίρνουν τα φάρμακά τους ασθενείς με σοβαρές ασθένειες (ογκολογικοί, ρευματοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α.). Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσέλευση των ασθενών σήμερα ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου -πιθανότατα λόγω του ότι αύριο είναι Πρωτομαγιά- με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στο συγκεκριμένο φαρμακείο να αιφνιδιαστούν και μόνο όταν οι ουρές άρχισαν να μακραίνουν πήγαν άλλοι δύο υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν. 

IMG_7071
IMG_7072


Όπως είπαν στο protothema.gr τα φάρμακα αυτά δεν μπορούν να τα παραγγείλουν και πρέπει να έρθουν οι ίδιοι στο φαρμακείο για να τα προμηθευτούν. Κόσμος και κυρίως ηλικιωμένοι περίμεναν υπομονετικά έξω από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ για να παραλάβουν τα φάρμακά τους.

IMG_7073
IMG_7075
Κλείσιμο


Σημειώνεται ότι οι ασθενείς που λαμβάνουν τα λεγόμενα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) μπορούν πλέον να τα παίρνουν κατόπιν ραντεβού από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ είτε από ιδιωτικά φαρμακεία, αφού όμως ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη διαδικασία ταυτοποίησης-εγγραφής, μέσω του TAXIS. Σύμφωνα με πηγές του ΕΟΠΥΥ, κυρίως ηλικιωμένοι ασθενείς δεν το κάνουν, είτε γιατί φοβούνται είτε γιατί δεν είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικασία ταυτοποίησης. Η διαδικασία για το ραντεβού παραλαβής των ΦΥΚ από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ή από τα ιδιωτικά φαρμακεία είναι εδώ

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΚΤ: Συζητά σήμερα μέτρα στήριξης

Το BBC επευφημεί την ψηφιακή «μετάλλαξη» της Ελλάδας


Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκινά η σταδιακή καταβολή για όσους δεν το έλαβαν ακόμη, λόγω αναστολής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης