Κορωνοϊός: Τα ταξί εξοπλίζονται με ασπίδες κατά του ιού

Κορωνοϊός: Τα ταξί εξοπλίζονται με ασπίδες κατά του ιού

Οδηγοί τους έχουν τοποθετήσει διαχωριστικά προκειμένου να κρατήσουν τις αποστάσεις τους με τους πελάτες

taxisd
Στα χνάρια των αυτοκινητιστών της Ουχάν, οι Θεσσαλονικείς συνάδελφοι τους τοποθετούν ειδικά διαχωριστικά για προστασία από τον ιό.

Μέχρι στιγμής, στην συμπρωτεύουσα κυκλοφορούν πέντε ταξί, στα οποία οι οδηγοί τους έχουν τοποθετήσει διαχωριστικά προκειμένου να κρατήσουν τις αποστάσεις τους με τους πελάτες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για κατασκευή από διάφανο, συμπαγές πολυκαρβονικό υλικό που δεν σπάει και είναι άκαυστο. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, απολυμαίνεται εύκολα ακόμη και με ήπια αντισηπτικά.
1
2

Οι αυτοκινητιστές που τα τοποθέτησαν, αναζητούσαν μια λύση, μια πατέντα, προκειμένου να μειώσουν τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού εν ώρα εργασίας. Ήθελαν να αισθάνονται όσο τον δυνατόν λιγότερο εκτεθειμένοι στο κίνδυνο να μολυνθούν από τα αιωρούμενα σταγονίδια που μεταφέρουν τον Covid-19 σε περίπτωση που ο πελάτης είναι φορέας ή ασθενής.

Κλείσιμο
Παρακολουθώντας εδώ και μήνες τις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας,παρατήρησαν ότι Κινέζοι συνάδελφοι τους, ειδικά στην Ουχάν, είχαν σκεφτεί πρώτοι τη λύση, να βάλουν διαχωριστικά στα οχήματα τους, από σελοφάν μέχρι πιο ανθεκτικά υλικά, προκειμένου να μειώσουν το ρίσκο να κολλήσουν τον ιό ενώ μεταφέρουν κάποιον πελάτη. Οι Θεσσαλονικείς αυτοκινητιστές απευθύνθηκαν στους εμπόρους και βιοτέχνες υαλοπινάκων και κάπως έτσι προέκυψε το αποτέλεσμα που βλέπετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το protothema.gr

3
4
Ειδήσεις σήμερα

Στις 11 Μαΐου η «πρεμιέρα» για τα Λύκεια - Από τις 25 Μαΐου τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Τα μυστικά της μάσκας: Οι 5 κανόνες για την σωστή (και υποχρεωτική) χρήση της

Η επόμενη μέρα στην οικονομία και τον τουρισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης