Η Μαρί-Σαντάλ έγραψε βιβλίο με μαθήματα savoir vivre για παιδιά

Η Μαρί-Σαντάλ έγραψε βιβλίο με μαθήματα savoir vivre για παιδιά

Μετά την επιτυχημένη πορεία της ως σχεδιάστριας παιδικών ρούχων, η Μαρί-Σαντάλ εκδίδει το πρώτο της βιβλίο με τον εκδοτικό οίκο Vendome - Μια coffee table έκδοση με κανόνες καλής συμπεριφοράς για παιδιά, που έχει γίνει ήδη θέμα συζήτησης στους κοσμικούς κύκλους

ARHROU
Τίποτα δεν μοιάζει ακατόρθωτο για τη δυναμική κόρη του Αμερικανού μεγιστάνα Ρόμπερτ Μίλερ, που μικρή ονειρευόταν να γίνει πριγκίπισσα. Μερικά χρόνια αργότερα είχε την ευτυχία να φορέσει την ημέρα του γάμου της μία από τις πιο εντυπωσιακές βασιλικές τιάρες με την υπογραφή του οίκου Cartier. Η Μαρί-Σαντάλ δεν είναι απλώς η σύζυγος του πρίγκιπα Παύλου, πρωτότοκου γιου του Κωνσταντίνου και της Αννας-Μαρίας, αλλά και μια έξυπνη και ταλαντούχα γυναίκα που, ασχέτως της υψηλής καταγωγής της, έχει γράψει ένα success story με επιχειρήσεις που φέρουν το δικό της elegant αποτύπωμα. Η τελευταία της δραστηριότητα σχετίζεται με την έκδοση ενός εγχειριδίου καλών τρόπων για παιδιά. Πρόκειται για μια πολυσέλιδη πολυτελή έκδοση που φέρει τον τίτλο «Manners Begin at Breakfast» («Οι καλοί τρόποι ξεκινούν από το πρωινό») και θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε Βρετανία και ΗΠΑ στις 2 Μαρτίου.

Spot-art-9_2


Ο εκδοτικός οίκος Vendome αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοβουλία της Μαρί-Σαντάλ, η οποία, εκτός από επιτυχημένη επιχειρηματίας, είναι και πρότυπο συζύγου και μητέρας. «Το βιβλίο της είναι ουσιαστικά ένα εγχειρίδιο που παροτρύνει τους γονείς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με την απαραίτητη εθιμοτυπία καλών τρόπων στον σύγχρονο κόσμο», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του εκδοτικού οίκου, οι οποίοι δεν παραλείπουν να τονίσουν αυτό που υποδηλώνει και ο τίτλος, ότι δηλαδή οι καλοί τρόποι ξεκινούν από το πρωινό. Στις σελίδες του περιλαμβάνονται η εθιμοτυπία του τραπεζιού, οι καλοί τρόποι στην επικοινωνία, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συγκεκριμένη έκδοση απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικιακής ομάδας, από όταν είναι ακόμη βρέφη μέχρι τη στιγμή που θα γίνουν ενήλικες. Στόχος της είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να έχουν σεβασμό στον συνάνθρωπο ώστε να αναπτύξουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί η Μαρί-Σαντάλ είναι απλή και κατανοητή, μακριά από... ορολογία πρωτοκόλλου, όπως άλλωστε και του παιδιάτρου Πέρι που καταθέτει τις δικές του απόψεις.
IMG-7641
IMG-7632
IMG-7630
IMG-7628

Το blog και η διάσημη σχεδιάστρια μόδας

Ως συγγραφέας, στο συγκεκριμένο βιβλίο η Μαρί-Σαντάλ είναι λιτή και άμεση. Υιοθετεί τον ρόλο της γυναίκας της διπλανής πόρτας -ακόμα και αν δεν είναι- και αποκαλύπτει τα μυστικά της «μαμαδίσιας» καθημερινότητάς της. Oπως αναφέρει στο βιβλίο, το 2013, όταν ο πρωτότοκος γιος της ήταν 16 ετών, δημιούργησε ένα blog για γονείς εμπνευσμένο από την καθημερινότητά της. Επί χρόνια φίλες και γνωστές της τη ρωτούσαν πώς είναι να μεγαλώνεις πέντε παιδιά. Κάποιο απόγευμα, πηγαίνοντας με την κόρη της Μαρία-Ολυμπία σε μία από τις γκλάμορους εκδηλώσεις του «Vanity Fair», της έθεσαν το εν λόγω ερώτημα για πολλοστή φορά. Αυτό ήταν και το έναυσμα για να αρχίσει να γράφει με φανατισμό στο blog της, που πολύ γρήγορα απέκτησε χιλιάδες ακολούθους. Επί σειρά ετών, η ημέρα της φινετσάτης Μαρί-Σαντάλ ξεκινούσε στις 6 το πρωί. Ετοίμαζε ένα πλούσιο πρωινό στα παιδιά της και στη συνέχεια συνόδευε τους γιους και την κόρη της σε πέντε διαφορετικά σχολεία. Στο βιβλίο αυτό αφήνεται να εννοηθεί ότι ο χρόνος που αφιερώνει ένας γονέας στο παιδί του είναι μια σίγουρη επένδυση, καθώς μόνο έτσι βοηθάμε τα παιδιά μας να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες που θα τρέφουν αγάπη για την οικογένεια, θα αντιμετωπίζουν με σεβασμό τους υπόλοιπους ανθρώπους και θα φροντίζουν να επιλέγουν υγιή πρότυπα.

Η Μαρί-Σαντάλ επαναφέρει κάποιες χαμένες αξίες, όπως το να συγκεντρώνεται η οικογένεια γύρω από το τραπέζι για να ενισχύονται οι δεσμοί μεταξύ των μελών της. Υπενθυμίζει τους κανόνες του savoir vivre του τραπεζιού σύμφωνα με τους οποίους, για παράδειγμα, δεν αρχίζουμε να τρώμε προτού καθίσουν όλοι. Ετσι αποκτάμε υπομονή και δείχνουμε σεβασμό στους μεγαλύτερους. Ανατρέχει μάλιστα συχνά σε προσωπικές ιστορίες που αφορούν ακόμη και τη βασιλική οικογένεια του συζύγου της. Η γραφή είναι ευχάριστη και η ίδια αποκαλύπτει αβίαστα μια πιο οικεία πλευρά της, η οποία δεν είναι πάντοτε εύκολο να διακριθεί στο πλαίσιο ενός καθωσπρέπει γκαλά ή ενός φιλανθρωπικού δείπνου. Το βιβλίο συμπληρώνουν οι υπέροχες υδατογραφίες της Λίντια Στάρκι. Ιδιαίτερη έκπληξη προκάλεσε η αποκάλυψη του ονόματος του ατόμου που προλογίζει το βιβλίο. Πρόκειται για την Τόρι Μπερτς, σχεδιάστρια και ιδιοκτήτρια του ομώνυμου οίκου μόδας, μία από τις πλέον επιτυχημένες businesswomen στον χώρο και καλή φίλη της Μαρί-Σαντάλ.
IMG-7635
IMG-7640
Spot-art-4_d

Οι δυο τους πρωτοσυναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1990. Καθώς η παρέα τους γινόταν όλο και πιο στενή συνειδητοποίησαν ότι είχαν πολλά κοινά, όπως την αγάπη για την οικογένεια, αλλά και την ανατροφή που είχαν λάβει οι ίδιες από τους γονείς τους. «Ο πατέρας μου έλεγε ότι το να είσαι σωστός γονιός δεν είναι εργασία μερικής απασχόλησης», αναφέρει η Μπερτς στον πρόλογο του βιβλίου, και συνεχίζει: «Είναι κάτι που και η Mαρί-Σαντάλ προσυπογράφει. Η Μαρί-Σαντάλ έχει τον τρόπο να περνά μηνύματα. Η κομψότητα και η δύναμη μιας γυναίκας που είναι επιτυχημένη και ως businesswoman και ως μητέρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν έμπνευση και παράδειγμα προς μίμηση. Υπάρχουν πολύτιμα μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε υπό την καθοδήγησή της. Αυτό το βιβλίο είναι μια σύγχρονη μέθοδος για να σας δείξουμε τον τρόπο».

Κλείσιμο
Οι γονείς πρέπει να μένουν με τα παιδιά τους στα παιδικά πάρτυ; Τι επαφή πρέπει να έχει ένα παιδί με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Πόσο χρόνο μπορούν να περνούν οι ενήλικοι με ένα tablet στο χέρι; Αυτά και άλλα ερωτήματα βρίσκουν απαντήσεις στο βιβλίο «Manners Begin in Breakfast».

Manners-begin-1
1. Το «Manners Begin at Breakfast» («Οι καλοί τρόποι ξεκινούν από το πρωινό») θα κυκλοφορήσει σε Βρετανία και ΗΠΑ στις 2 Μαρτίου από τον εκδοτικό οίκο Vendome
GettyImages-1054160956
2. Μαρί-Σαντάλ, Παύλος, Μαρία-Ολυμπία
Πριγκιπιko dna

Η Μαρί-Σαντάλ κουβαλάει τη νοοτροπία των billionaire γονιών της. Γεννημένη στο Λονδίνο, έζησε τα παιδικά της χρόνια στο Χονγκ Κονγκ, όπου διαμορφώθηκε ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της. Πέρασε τα πρώτα σχολικά της χρόνια στο Peak School, συνέχισε στο σχολείο της διεθνούς αριστοκρατίας Institut Le Rosey στην Ελβετία, ενώ το 1982 μεταφέρθηκε στο Ecole Active Bilingue στο Παρίσι. Τέλειωσε το σχολείο στο οικοτροφείο θηλέων The Masters School στη Νέα Υόρκη. Οταν αποφοίτησε ξεκίνησε τις σπουδές της στο Λονδίνο και έπειτα, όπως όλα τα κορίτσια του κύκλου της, παρακολούθησε το τμήμα Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Οι πάμπλουτοι Mίλερ φρόντισαν να γαλουχήσουν τόσο τη Μαρί-Σαντάλ όσο και τις μικρότερες αδελφές της Πία και Αλεξάνδρα με τη νοοτροπία ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο όσον αφορά τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Η πρωτότοκη κόρη του «βασιλιά των Duty Free» Ρόμπερτ Γουόρεν Μίλερ δεν είναι άλλο ένα άνευρο μέλος της υψηλής κοινωνίας, αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Πρωτοστατεί σε όλα τα κεκλεισμένων των θυρών events σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, ενώ τα δικά της καλέσματα θεωρούνται κάτι σαν το άγιο δισκοπότηρο των κοσμικών περιοδικών όπως το «Tattler». Η Μαρί-Σαντάλ μπορεί να μην είναι μια εν ενεργεία πριγκίπισσα, διάγει όμως με περίσσια παρρησία ένα πριγκιπικό lifestyle. Λατρεύει τα art de la table με γαλλικές και βρετανικές πορσελάνες και ασημένια μαχαιροπίρουνα ακόμη και για ένα croque monsieur πρωινό με γάλα αμυγδάλου, χυμό ανανά, εξωτικά φρούτα και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Το περιβάλλον της ισχυρίζεται ότι είναι τόσο ταλαντούχα στην κουζίνα όσο και στις επιχειρήσεις. Η ίδια φροντίζει να το επιβεβαιώνει με αναρτήσεις στα social media, όπου επιδεικνύει τις μαγειρικές της ικανότητες ποζάροντας μέχρι και με «γκουρμέ» πίτσες με εξεζητημένα αλλαντικά

IMG-7645
3. Η Μαρί Σαντάλ λατρεύει το art de la table και οτιδήποτε δηλώνει υψηλή αισθητική, ενώ είναι τόσο ταλαντούχα στην κουζίνα όσο και στις επιχειρήσεις
IMG-7643
Spot-art-10_d

getty images / ideal image

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network