Maltese Falcon: Το ωραιότερο ιστιοπλοϊκό του κόσμου

Maltese Falcon: Το ωραιότερο ιστιοπλοϊκό του κόσμου

Το «Γεράκι της Μάλτας» δεν είναι απλώς ένα πλωτό κόσμημα - Στα σαλόνια του έχουν φιλοξενηθεί προσωπικότητες διεθνούς κύρους, ενώ τα επιβλητικά πανιά του φτάνουν σε ύψος το Αγαλμα της Ελευθερίας - Το «Gala» μπήκε στο εσωτερικό του θρυλικού σκάφους και σας το παρουσιάζει.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
maltese_falcon_art
Το διάσημο ναυπηγείο Perini Navi, στο οποίο κατασκευάστηκε, το συμπεριέλαβε στις λίστες του έχοντας δίπλα την ένδειξη «πλωτό θαύμα». Το «Maltese Falcon» είναι ένα μυθικό ιστιοπλοϊκό με 5 πανιά πολλών τετραγωνικών που μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε μόλις έξι λεπτά. Αρκεί να κάνει την εμφάνισή του σε ένα λιμάνι του κόσμου για να πάρουν οι φωτογραφικές μηχανές φωτιά.
maltese_falcon
Ιστιοπλοϊκά και mega yachts υπάρχουν πολλά, τo «Μaltese Falcon» όμως είναι μοναδικό κατά κοινή ομολογία. Συνδυάζει την απαράμιλλη λιτότητα, τη συμμετρία και το χαμηλό προφίλ στη θάλασσα, που σχετίζεται με ιστιοπλοϊκά σκάφη, με την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών περιβαλλοντικής συνείδησης, παρέχοντας ταυτόχρονα άνεση και χαλάρωση στους καλεσμένους με κάθε τρόπο. Είναι πραγματικά ένα πλωτό αριστούργημα.

Το «Γεράκι της Μάλτας» ανήκει στην Pleon Ltd, η οποία διατηρεί με ιδιαίτερη φροντίδα αυτή τη μοναδική παγκόσμια παρακαταθήκη, ένα σκάφος που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα ιστιοφόρα του κόσμου με μήκος που φτάνει τα 88 μέτρα. Τα κατάρτια του είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και μπορούν να περιστραφούν απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού. Κινείται με μέγιστη ταχύτητα 20 κόμβων, δημιουργώντας ελάχιστο κύμα και προσφέρει ένα άνετο ταξίδι χωρίς κραδασμούς και θόρυβο.
maltese_falcon2
Το κατάστρωμα διαθέτει ένα φιλόξενο τζακούζι, ακριβώς μπροστά από την οθόνη του κινηματογράφου
maltese_falcon3
Aπογευματινό τσάι στον πολυχώρο του μπαρ που συνδέει το εσωτερικό με την ανοιχτή πρόσβαση σε όλα τα καταστρώματα
Διαθέτει έξι καμπίνες guest -μεταξύ των οποίων μία master bedroom και μία VIP καμπίνα με ιδιωτικό κατάστρωμα- στις οποίες μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 12 καλεσμένους. Το γεγονός ότι έχει πλήρωμα 19 ατόμων καθιστά αυτομάτως ποιοτική την παροχή υπηρεσιών. Σαλόνια και κοινόχρηστοι χώροι είναι ιδιαίτερα προσεγμένα και διακοσμημένα με μοναδικά έργα τέχνης. Το interior design έχει επιμεληθεί το διακεκριμένο γραφείο του σχεδιαστή Κεν Φρέιβοκ, ενώ ο ναυπηγικός σχεδιασμός που συμπεριλαμβάνει τα πανιά και τα κατάρτια έγινε από το ολλανδικό γραφείο Dykstra Naval Architects.

Στα αντικείμενα του σκάφους που αξίζουν την προσοχή μας συγκαταλέγονται οι στολές των οδηγών της F1 Μίκαελ Σουμάχερ και Τζένσον Μπάτον. Ολοι οι χώροι είναι όμορφα προετοιμασμένοι και στολισμένοι κάθε μέρα, με βάση τις προτιμήσεις και τα σχέδια των επισκεπτών του σκάφους, είτε πρόκειται για πάρτυ γενεθλίων, είτε για επαγγελματικό event, είτε για τον εορτασμό προσωπικών επιτευγμάτων. Η αίσθηση της ελευθερίας και της εγγύτητας στη θάλασσα συνδυάζεται με την ευελιξία στη χρήση και το κομψό περιβάλλον μέσα και έξω. Οι επισκέπτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να απολαύσουν πληθώρα αθλητικών δραστηριοτήτων.

Το κατάστρωμα της VIP καμπίνας είναι ιδανικό για ηλιοθεραπεία την ημέρα, ενώ τη νύχτα μπορεί να μετατραπεί σε υπαίθριο κινηματογράφο με μία από τις πρώτες, αν όχι και τις μεγαλύτερες, υπαίθριες οθόνες προβολής ταινιών σε οποιοδήποτε super yacht.
maltese_falcon5
Ιαπωνικές επιρροές στην επίσημη τραπεζαρία
maltese_falcon6
Η master bedroom
Το κατάστρωμα διαθέτει επίσης ένα φιλόξενο τζακούζι που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την οθόνη του κινηματογράφου. Η επίσημη τραπεζαρία του εσωτερικού έχει ιαπωνικές επιρροές. Μια εντυπωσιακή φωτεινή διαμπερής κυκλική σκάλα συνδέει όλους τους κύριους χώρους, με ορατότητα στην κορυφή του κύριου ιστού μέσα από υαλοπίνακες.

Κλείσιμο
Το εντυπωσιακό αυτό ιστιοπλοϊκό έχει φιλοξενήσει στους χώρους του, μεταξύ άλλων, αθλητικές προσωπικότητες, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες και είναι χωρίς αμφιβολία η πιο exclusive επιλογή για μια αξέχαστη εμπειρία charter. Το σκάφος έχει προνοήσει και για τους «εθισμένους» στις νέες τεχνολογίες. Συστήματα WiFi δίνουν τη δυνατότητα για πρόσβαση στο Internet στα σαλόνια, στις καμπίνες, ακόμη και στα μπάνια. Στο «Γεράκι» άλλωστε καμία ανάγκη δεν μένει ανικανοποίητη.
maltese_falcon_part1
Το διάσημο ναυπηγείο Perini Navi, στο οποίο κατασκευάστηκε, το συμπεριέλαβε στις λίστες του με την ένδειξη «πλωτό θαύμα»
maltese_falcon_part2
Στo γυμναστήριο δεσπόζουν οι στολές των οδηγών της F1 Μίκαελ Σουμάχερ και Τζένσον Μπάτον


Τρόπαια και διακρίσεις

Εκτός από εντυπωσιακή εμφάνιση, το «Maltese Falcon» διαθέτει και επιδόσεις πρωταθλητή, καθώς επικρατεί με άνεση στους αγώνες επιδεικνύοντας τη διεθνή του κλάση. Είναι ένα αξιοθαύμαστο, αξιόπιστο και ισχυρό ιστιοπλοϊκό, το οποίο στοχεύει στη μεγιστοποίηση της απόστασης που καλύπτεται από το πανί, πάντα με επίκεντρο την προστασία και τον σεβασμό του περιβάλλοντος.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 τα διεθνή Μέσα τού αφιέρωσαν διθυραμβικά σχόλια, καθώς είχε διαπρέψει στο Perini Navi Cup, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο Τσέρβο της Σαρδηνίας. Το «Γεράκι της Μάλτας» με καλοσυντονισμένο διεθνές πλήρωμα αλλά και Ελληνες σε καίριες θέσεις επικράτησε άνετα στις τρεις ημέρες του αγώνα, όπου συγκέντρωσε πέντε κύπελλα, φτάνοντας πρώτο στην κορυφή της κλάσης του και πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση σε όλες τις κλάσεις κερδίζοντας συνολικά τη ρεγκάτα. Η νίκη του ήταν μια πρωτιά για την Ελλάδα, γι’ αυτό και η Ελενα Αμβροσιάδου κατά την απονομή σήκωσε την ελληνική σημαία και μίλησε για το ελληνικό πνεύμα τού «ευ αγωνίζεσθαι». To «Falcon» διαχέει μηνύματα αισιοδοξίας και αποδεικνύει ότι οι Ελληνες όταν θέλουμε, όχι μόνο μπορούμε, αλλά και διαπρέπουμε.
maltese_falcon_part3
Φιλοξενία με ραφινάτες γεύσεις για τους VIP καλεσμένους
maltese_falcon_part6
Είναι ένα ιστιοπλοϊκό με αξιόπιστο και ισχυρό πλήρωμα, το οποίο διαθέτει και επιδόσεις πρωταθλητή

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το «Maltese Falcon» θεωρείται πλέον θρύλος, καθώς έχει λάβει περισσότερες από 18 διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου Finest Superyacht Ever από το περιοδικό «Superyacht World», οι αναγνώστες του οποίου αποτελούν τον πυρήνα της βιομηχανίας των υπερπολυτελών γιοτ. Παράλληλα, εμφανίζεται σε διεθνείς εκδόσεις αποσπώντας διακρίσεις και διεθνή αναγνώριση για το design του, την υψηλή, πρωτοποριακή του τεχνολογία και την εσωτερική του διακόσμηση. Ακόμη, έχει κερδίσει την 1η θέση στην ψηφοφορία για το Baccarat SuperYacht World Trophy που έγινε επίσης για λογαριασμό του περιοδικού «Superyacht World», ενώ το 2016 τοποθετήθηκε από το ίδιο έντυπο στο Top 10 του Hall of Fame για την τεχνολογία του και το μοναδικό του design.
maltese_falcon_part4
Παιχνίδια υψηλής αισθητικής ανεβαίνοντας στη VIP σουίτα
maltese_falcon_part5
Αναπληρωματικές προπέλες εν είδει έργου τέχνης

Το ωραιότερο σκάφος στα μεγαλύτερα events

Φυσικά, ένα τόσο όμορφο ιστιοπλοϊκό φιλοξενεί και συμμετέχει
στα ωραιότερα events. Την περασμένη άνοιξη τo «Maltese Falcon» μετατράπηκε σε concert hall όπου ακούστηκαν κομμάτια όπερας
με πιάνο, τσέλο και τρομπέτα για τον εορτασμό των 20 χρόνων της Οxford Philharmonic Orchestra στη Μαρίνα Ζέας, με 100 καλεσμένους.

Λίγο αργότερα, στις αρχές του φετινού καλοκαιριού συμμετείχε στο ΜYBA Charter Show στη Βαρκελώνη, όπου φιλοξένησε ένα exclusive event για πελάτες της εταιρείας κοσμημάτων Bulgari. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Dolce Vita» και το σκάφος διακοσμήθηκε από την εταιρεία Birman, γνωστή στην Ισπανία για τις εικαστικές συνθέσεις της με λουλούδια.

Η τοποθέτηση σε προθήκες αμύθητης αξίας κοσμημάτων Bulgari έδωσε τη δυνατότητα στους καλεσμένους να τα θαυμάσουν από κοντά ενώ είχαν και την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο σκάφος. Την εκδήλωση έντυνε μουσικά live jazz show από την μπάντα του Φαμπρίτσιο Παπαρντέλο.
maltese_falcon_event
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ