Η ανερχόμενη Αΐο Εντεμπίρι

Η ανερχόμενη Αΐο Εντεμπίρι

Μετά τη Χρυσή Σφαίρα και το Primetime Emmy, που την αντάμειψαν για την ερμηνεία της στην κουζίνα της best seller σειράς της Disney+ «The Bear», η Αμερικανίδα κωμικός και συγγραφέας θεωρείται ήδη η επόμενη μεγάλη σταρ του Χόλιγουντ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
arthrou-edebiri
Μπορεί ένας ρόλος να φέρει την άνοιξη στην καριέρα ενός ηθοποιού; Φυσικά και μπορεί, αν μιλάμε για τον ρόλο της σεφ Σίντνεϊ Αντάμου στη σειρά-έκπληξη «The Bear», που ανέδειξε σε αστέρες πρώτου μεγέθους όχι μόνο την Αϊο Εντεμπίρι που την υποδύεται, αλλά και τον συμπρωταγωνιστή της Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ.

edebiri
Getty Images/Ideal Image


Μέχρι να προβληθούν τα πρώτα επεισόδια της σειράς το 2022, η 28χρονη πλέον Εντεμπίρι ήταν άλλη μία ηθοποιός που πάλευε να ξεχωρίσει από τον σωρό των ανερχόμενων με μικρορολάκια σε σειρές και ταινίες. Η αγαπημένη της δραστηριότητα ήταν να επισκέπτεται το οργανικό παντοπωλείο της γειτονιάς της στο Λος Αντζελες για να βλέπει τους διάσημους πελάτες του που ορκίζονται στην υγιεινή διατροφή. «Τώρα είμαι κι εγώ μία από αυτούς τους διάσημους», είναι η νέα προσφιλής της ατάκα.

Κλείσιμο
Μοναχοκόρη μεταναστών (πατέρας από τη Νιγηρία και μητέρα από τα Μπαρμπέιντος), γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βοστόνη και, όπως μας πληροφορούν από το κοντρόλ, άρχισε να ενδιαφέρεται για την κωμωδία όταν ακόμα πήγαινε στο Γυμνάσιο. Εξ ου και ξεκίνησε την καριέρα της ως stand-up comedian και κατά καιρούς έβαζε το χεράκι της και στα σενάρια κωμικών σειρών, όπως «Sunnyside» και «Dickinson», για να πιάσει τόπο το πτυχίο Σεναριογραφίας που πήρε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Και μετά ήρθαν το «The Bear», η πολυπόθητη επιτυχία, τα βραβεία (βλ. Χρυσή Σφαίρα και Primetime Emmy) και τα αδιάκοπα σουλατσαρίσματα στο κόκκινο χαλί, για τα οποία η Εντεμπίρι επιλέγει αποκλειστικά ρούχα σχεδιαστών που δεν ανήκουν στη λευκή φυλή, πάντα με τη βοήθεια της στυλίστριάς της Σόφι Κοξ.

Εκτός από τον τρίτο κύκλο του «The Bear», που θα αρχίσει να στριμάρεται στο Disney+ τον Ιούνιο, η ολοταχώς ανερχόμενη σταρ έχει στα σκαριά πέντε ακόμα projects, γιατί, ναι, πλέον είναι περιζήτητη. Στον ελεύθερο χρόνο της τής αρέσει να μαγειρεύει για τον εαυτό της και τους φίλους της και επισημαίνει ότι η αγάπη της για τις κατσαρόλες και τις γάστρες προϋπήρχε του ρόλου της εμπνευσμένης σεφ Σίντνεϊ που την έκανε διάσημη από τη μια μπουκιά στην άλλη.

Κάτι στο οποίο θα πρέπει να συνηθίσει πλέον, βέβαια, είναι ότι ο Τύπος δεν θα ασχολείται μόνο με τη δουλειά της, αλλά και με την προσωπική της ζωή. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο νέος σύντροφος της Εντεμπίρι είναι ο Πολ Μεσκάλ. Ή μήπως είναι απλά καλός φίλος; Απορίες που και να λυθούν δεν θα κάνουν κανενός τη ζωή καλύτερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα