Maharajas’ Express: Χίλιες και μια νύχτες στις ράγες
maharaja-express-arthrou

Maharajas’ Express: Χίλιες και μια νύχτες στις ράγες

Κρεβάτια king size διακοσμημένα με πολύτιμους λίθους, καμπίνες που θα ζήλευαν πεντάστερα resorts, πολυτέλειες που αρμόζουν σε μαχαραγιάδες: το διασημότερο τρένο της Ασίας προσφέρει ταξίδια-εμπειρίες ζωής μέσα από ιερές πόλεις και μυθικά παλάτια της Ινδίας

Για τον ταξιδιώτη που νιώθει ότι τα έχει δει όλα υπάρχει το Maharajas' Express: το μεγαλοπρεπές τρένο, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σε όλο τον κόσμο, που θεωρείται η απάντηση της Ινδίας στο Orient Express της Δύσης.



Μαζί του θα ακολουθήσει κανείς τα βήματα της βασιλικής οικογένειας σε ένα ταξίδι με την πολυτέλεια που της αρμόζει. Από τη στιγμή που σε καλωσορίζουν, με στρωμένο κόκκινο χαλί και έναν ζεστό παραδοσιακό χαιρετισμό, απολαμβάνεις μια αληθινά πεντάστερη εμπειρία πάνω στις ράγες. Τα πελώρια παράθυρα σε κάνουν μάρτυρα ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου τοπίου, ενώ οι σταθμοί σού προσφέρουν την ευκαιρία ζωής να εξερευνήσεις τα θαυμαστά αξιοθέατα και το ζωντανό πνεύμα της Ινδίας.
Royal Treatment in Maharajas' Express! | India's Mega Kitchens | National Geographic




Η διαδρομή ξεκινά από το Δελχί και προβλέπει αρκετό χρόνο για επισκέψεις στη «Ροζ Πόλη» Τζαϊπούρ, στο Ταζ Μαχάλ, στο φρούριο Γκουαλιόρ, στην ιερή πόλη του Βαρανάσι και στη βασιλική πόλη του Λάκνοου.

Το Maharajas’ Express προσφέρει τέσσερις εξωτικές διαδρομές που διασχίζουν μερικές από τις πιο συναρπαστικές περιοχές της Ινδίας με επίκεντρο το Ρατζαστάν και καλύπτουν τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε ολόκληρη τη χώρα: Το Ινδικό Πανόραμα, Η Κληρονομιά της Ινδίας, Οι Θησαυροί της Ινδίας, Η Ινδική Λάμψη.



Από το 2010 που ξεκίνησε τη λειτουργία του, το Maharajas' Express αποτελεί τη νέα Μέκκα για τους λάτρεις των ταξιδιών της παλιάς σχολής. Η ξεχωριστή αμαξοστοιχία έχει διακριθεί με το βραβείο «The World's Leading Luxury Train» στα World Travel Awards επί επτά συνεχόμενα χρόνια, από το 2012 έως το 2019. Ο επισκέπτης μυείται στη βασιλική κουλτούρα της υψηλής γαστρονομίας στα δύο πολυτελή εστιατόρια, με τον σεφ Τζον Στόουν να διευθύνει τη μικρή κουζίνα του Maharajas' Express εδώ και οχτώ χρόνια.



Για όσους επιθυμούν να παραμείνουν σε γνώριμες γεύσεις, υπάρχει το ευρωπαϊκό μενού à la carte. Αλλά είναι το γεύμα thali που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους γευσιγνώστες, ενώ κάθε μέρα υπάρχει ένα thali με σπεσιαλιτέ από διαφορετική περιοχή της Ινδίας.



Τα παραδοσιακά αυτά γεύματα παρουσιάζονται σε περίτεχνους μεταλλικούς δίσκους, συνήθως γεμάτους με ρύζι και ρότι (το ινδικό ψωμί), και περιβάλλονται από μικρά μπολάκια κατόρι με διαφορετικές επιλογές - από πικάντικα κάρυ και βελουτέ νταλ μέχρι λαχανικά τουρσί.



Τα δύο μπαρ, το «Safari» και το «Rajah», είναι τα ιδανικά καταφύγια για να χαλαρώσει κανείς με ένα κοκτέιλ έπειτα από μια μέρα περιηγήσεων ενώ απολαμβάνει τις πλούσιες εικόνες του Ρατζαστάν να ξετυλίγονται καθώς το τρένο κατευθύνεται στη Βομβάη.



Κάθε μία από τις καμπίνες των επιβατών έχει πάρει το όνομά της από τους πιο πολύτιμους λίθους. Η καλαίσθητη διακόσμηση είναι εμπνευσμένη από τα βαγόνια της ινδικής βασιλικής οικογένειας, με πλούσιες ταπισερί και αντίκες, ενώ οι deluxe καμπίνες προσφέρουν πλουσιοπάροχα τις σύγχρονες ανέσεις που απαιτεί ένας ευκατάστατος ταξιδιώτης του χρόνου - από king size κρεβάτια, ιδιωτικό μπάνιο, κλιματισμό, Wi-Fi και επώνυμα προϊόντα περιποίησης μέχρι προσωπικό μπάτλερ σε 24ωρη διαθεσιμότητα, ενώ η χλιδή κορυφώνεται φυσικά στις junior και car σουίτες. Φύγαμε;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ