Joali Being: Το πολυτελές καταφύγιο στις εξωτικές Μαλδίβες
joali-0

Joali Being: Το πολυτελές καταφύγιο στις εξωτικές Μαλδίβες

Δεν πρόκειται απλά για ένα υπερπολυτελές κατάλυμα, αλλά για ένα ιδιωτικό νησί ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει high-end υπηρεσίες φιλοξενίας και ευεξίας

Tο Joali Being υποδέχθηκε τους πρώτους πελάτες του τον Νοέμβριο του 2021, έχει ήδη όμως κερδίσει τη θέση του στη βιομηχανία του ευ ζην ανάμεσα στα κορυφαία Chiva-Som στην Ταϊλάνδη, Vana στην Ινδία και SHA Wellness Clinic στην Ισπανία. Προνομιακά τοποθετημένο στο νησί Μουραβαντού στην ατόλη Ράα (παρεμπιπτόντως, οι ατόλες είναι συστάδες κοραλλιογενών νησιών) στις βόρειες Μαλδίβες, το νέο υπερπολυτελές καταφύγιο χτίστηκε και το ίδιο ως νησί με βάση τις αρχές του βιοφιλικού σχεδιασμού. Τον ευφυή σχεδιασμό του πρώτου φυσικού καταφυγίου ευεξίας στις Μαλδίβες υπογράφουν δύο από τα πιο διάσημα αρχιτεκτονικά γραφεία της Κωνσταντινούπολης, το Autoban και το Atolye4N.


«Είναι ένας προορισμός που στοχεύει να ενισχύσει τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και τον εαυτό του»

Τι είναι όμως αυτό που θα αντικρίσει ο επισκέπτης πατώντας τα πόδια του στο «Joali Being» ύστερα από μια πτήση 45 λεπτών με υδροπλάνο από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαλέ; «Το “Joali Being” είναι ένα καταφύγιο ευεξίας που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στον κόσμο. Είναι ένας προορισμός που στοχεύει να εμπνεύσει και να πυροδοτήσει τις βαθύτερες συνδέσεις του επισκέπτη με τον εαυτό του, με τον άλλον και το περιβάλλον του, ενισχύοντας τη σχέση του με τον περιβάλλοντα φυσικό κόσμο, το σώμα του και το μυαλό του», εξηγεί ο γενικός διευθυντής του resort Οζγκούρ Τζενγκίζ. «Κάθε σπιθαμή είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε το νησί να προσφέρει μια τεράστια γκάμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων σε άρτια διαμορφωμένους χώρους. Κάθε θεραπεία είναι μοναδική και προσαρμοσμένη στα μέτρα του κάθε πελάτη. Οι φιλοξενούμενοι ενθαρρύνονται να δοκιμάσουν το δικό τους ταξίδι αυτοανακάλυψης και ανανέωσης και να επιστρέψουν στα σπίτια τους αναζωογονημένοι και με καινούριες προοπτικές».







Το resort αποτελείται από 68 βίλες ενός, δύο, τριών ή τεσσάρων υπνοδωματίων, η καθεμία με τη δική της πισίνα. Ολες βλέπουν σε μια ονειρεμένη ιδιωτική παραλία και διαθέτουν τον προσωπικό τους μπάτλερ ή «τζαντούγκαρ», που μεταφράζεται ως ειδικός μάγος στα ντιβέχι, την επίσημη γλώσσα των Μαλδίβων. Οι εσωτερικοί χώροι είναι σχεδιασμένοι με έμπνευση από τη φύση ώστε να ενισχύουν την εμπειρία ευεξίας, ενώ οι αρχιτεκτονικές γραμμές τους μοιάζουν σαν οπτική προέκταση του Ινδικού Ωκεανού. Η πιο πολυτελής από όλες τις κατοικίες είναι η πανέμορφη βίλα τεσσάρων υπνοδωματίων που αιωρείται πάνω από το νερό. Στους χώρους της περιλαμβάνονται ακόμα ένα ιδιωτικό σπα και ένα γυμναστήριο.

Φυσικά, ο βασικότερος λόγος που θα επισκεφτεί κανείς το «Joali Being» είναι οι μοναδικές παροχές ευεξίας οι οποίες σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Τζέρι Μπόντεκερ, με στόχο οι επισκέπτες να ζουν «χωρίς βαρύτητα», σχεδόν να ίπτανται. Σε αυτό συμβάλλει και η εξειδικευμένη ομάδα φυσιοθεραπευτών, θεραπευτών, ειδικών κινησιολόγων και διατροφολόγων που βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα. Για κάθε επισκέπτη σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα θεραπειών προσαρμοσμένο στα δικά του μέτρα, το οποίο συνδυάζει αρχαίες και σύγχρονες μεθόδους και μπορεί να διαρκεί από πέντε μέρες έως τρεις εβδομάδες. Οι θεραπείες επικεντρώνονται σε τέσσερις πυλώνες: μυαλό, δέρμα, μικροβίωμα και ενέργεια. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη, οι θεραπείες μπορούν να εστιάσουν περισσότερο σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως η δύναμη και η ζωτικότητα, η πνευματική διαύγεια και ευεξία, η ορμονική ισορροπία, η υγεία του γεννετικού συστήματος, η λειτουργία του πεπτικού, η ρύθμιση του βάρους και του ύπνου, αλλά και η κίνηση και η στάση του σώματος.



«Κάθε σπιθαμή είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε το νησί να προσφέρει μια τεράστια γκάμα υπηρεσιών σε άρτια διαμορφωμένους χώρους»

Με γνώμονα την υγεία, την ευεξία και την απόλαυση σχεδιάστηκαν και τα εστιατόρια του resort. Το «Flow» ακολουθεί τη λογική «from farm to table», με συνταγές από τις Μαλδίβες, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή και τρία διαφορετικά μενού: το vegan και χορτοφαγικό Plantae, το Su με ψάρια από τον ωκεανό και το θρεπτικό B’Well. Το open air εστιατόριο «Mojo», που εκτείνεται σε τρία επίπεδα, είναι ιδανικό για δείπνο δίπλα στην πισίνα με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Υπάρχει και το «Sai», όπου  σερβίρεται τσάι με βότανα με την παραδοσιακή ιεροτελεστία. Σε κάθε πιάτο των ευφάνταστων μενού αναφέρεται η περιεκτικότητα σε θερμίδες, υδατάνθρακες, λίπος και πρωτεΐνες και ποιος από τους τέσσερις πυλώνες ευεργετείται περισσότερο. Για παράδειγμα, τα πικάντικα θαλασσινά των 290 θερμίδων κάνουν καλό στον εγκέφαλο και στο μικροβίωμα, ενώ η τάρτα καρύδας των 190 θερμίδων ενισχύει το ανοσοποιητικό και ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες.




Η αγάπη για τη φύση, που είναι το σήμα κατατεθέν του «Joali Being», εκφράζεται και με άλλους τρόπους, καθώς μέσα στις εγκαταστάσεις του φιλοξενείται και ένα καταφύγιο για την προστασία της χελώνας, ενώ οι πιο περιπετειώδεις από τους επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα μυστικά του ωκεανού κάνοντας καταδύσεις από έναν κοραλλιογενή ύφαλο. Επίσης, το resort συνεργάζεται στενά με τη συμβουλευτική ομάδα βιώσιμου τουρισμού EarthCheck, με στόχο τη δημιουργία εγκαταστάσεων που θα συμβάλουν μακροπρόθεσμα στη βιωσιμότητα και την προστασία του οικοσυστήματος, όπως η μονάδα εμφιάλωσης νερού αφαλάτωσης, το σύστημα συλλογής και ανακύκλωσης βρόχινου νερού και η μονάδα βιολογικού καθαρισμού λυμάτων. Το «Joali Being», με λίγα λόγια, είναι ο νέος ορισμός του ευ ζην ◆


info
Οι τιμές ξεκινούν από 2.035 δολάρια για τουλάχιστον πέντε διανυκτερεύσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ