«Admiral 72», το πρώτο megayacht με την υπογραφή του Αρμάνι

«Admiral 72», το πρώτο megayacht με την υπογραφή του Αρμάνι

Ο Ιταλός μόδιστρος με τη χαρακτηριστική minimal αισθητική επεκτείνεται στον ναυτικό κόσμο και ετοιμάζεται να κατακτήσει τις θάλασσες με το απαράμιλλο στυλ του

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
yachting-armani-m
Ο ζωντανός θρύλος της μόδας που μύησε τον πλανήτη στη minimal αισθητική συνδυάζει τώρα την αγάπη του για τη θάλασσα με την αυθεντική φινέτσα, βγάζοντας στη διεθνή αγορά δύο μεγαλειώδη σκάφη που φέρουν την υπογραφή του. Η φαντασμαγορική παρουσίαση του πρώτου megayacht, μήκους 72 μέτρων, πραγματοποιήθηκε με 650 εκλεκτούς καλεσμένους απ’ όλο τον κόσμο στα ναυπηγεία Marina di Carrara, στην Ιταλία, και οι λάτρεις του yachting έχουν αποκτήσει ένα νέο όνειρο ζωής.

yachting-armani-1


Το φιλόδοξο project ξεκίνησε το 2020 και υλοποιήθηκε από τον οίκο Giorgio Armani και την ομάδα του σε συνεργασία με την κατασκευαστική Admiral Design Centre. Το «Admiral 72» αποτυπώνει το DNA δύο δυνατών επιχειρηματικών κολοσσών δημιουργώντας ένα μοναδικό, avant-garde megayacht που συνδυάζει αρμονικά τον ναυτικό κόσμο με εκείνον της μόδας. Αυτό είναι το πρώτο από τα δύο πλωτά παλάτια που σχεδίασε εξ ολοκλήρου ο Τζόρτζιο Αρμάνι, του οποίου το αλάνθαστο στυλ είναι άμεσα αναγνωρίσιμο τόσο στις εξωτερικές γραμμές όσο και στους εκλεπτυσμένους εσωτερικούς χώρους.

Κλείσιμο
Ο διαχρονικός μινιμαλισμός, ο οποίος αποτελεί πάντα βάση της δημιουργικής φιλοσοφίας του σχεδιαστή, επαναπροσδιορίζει την ουσία της έννοιας «megayacht» με ριζοσπαστικό αλλά μοναδικά κομψό τρόπο. Ο μεγάλος μόδιστρος έχει δώσει μορφή στο δίπτυχο της λιτής πολυτέλειας και της ζεν διάθεσης που ο ίδιος πρεσβεύει. Εξωτερικά, μεγάλοι, ευκρινείς γεωμετρικοί όγκοι ισορροπούν με τις καμπύλες επιφάνειες ενώ οι απαλές γραμμές δημιουργούν μια αίσθηση μεγαλοπρέπειας και δυναμισμού.

yachting-armani-2
Με αυτή τη νέα συνεργασία ο Τζόρτζιο Αρμάνι επεκτείνεται και στον κόσμο της θάλασσας. Διαχρονικό χαρακτηριστικό του γνώρισμα παραμένει ο διακριτικός μινιμαλισμός που τελικά προσδίδει την αίσθηση της πολυτέλειας που αναζητούν οι rich & famous υποψήφιοι αγοραστές των megayachts που υπογράφει ο μεγάλος σχεδιαστής
yachting-armani-3


Χάρη στα μεγάλα ανοίγματα και τις τζαμαρίες οι εσωτερικοί χώροι λούζονται στο φως, ενώ τα συρόμενα πάνελ επιτυγχάνουν την επιθυμητή φωτεινότητα. Τα έπιπλα και αντικείμενα Armani/Casa ενισχύουν την αισθητική Giorgio Armani προσφέροντας διακριτική πολυτέλεια.

Η διακόσμηση είναι τολμηρή αλλά σε χαλαρούς τόνους. Κορυφαία υλικά, χειροποίητα φινιρίσματα και ένας αριστοτεχνικός συνδυασμός απαλών αλλά ζωντανών χρωμάτων απογειώνουν το αποτέλεσμα.

yachting-armani-4
yachting-armani-5


«Αυτό το megayacht είναι το αποτέλεσμα μιας υπέροχης συνεργασίας για την οποία είμαι εξαιρετικά υπερήφανος. Είναι μια ακόμα επιβεβαίωση του τρόπου με τον οποίο εμείς οι Ιταλοί μπορούμε να δημιουργούμε μοναδικά έργα που αντικατοπτρίζουν την αισθητική μας», σχολιάζει ο Τζιοβάνι Κοσταντίνο, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου The Italian Sea Group, στις εγκαταστάσεις του οποίου παρουσιάστηκε το «Admiral 72». «Ο Giorgio Armani είναι συνώνυμο της διαχρονικής κομψότητας. Κι αυτό είναι ένα νέο σκάφος που αναμένεται να αναδειχθεί σε στυλιστικό σημείο αναφοράς, αν λάβουμε υπόψη τα αμέτρητα θετικά σχόλια που έχουμε λάβει από απλό κόσμο αλλά και τους ανθρώπους του χώρου. Αντιπροσωπεύει, επίσης, το επιχειρηματικό μας μοντέλο, το οποίο στοχεύει να προσδίδει στα magaychts μας αυθεντικό χαρακτήρα, ο οποίος διαμορφώνεται σύμφωνα με το όραμα και την επιθυμία του εκάστοτε ιδιοκτήτη».

yachting-armani-6
yachting-armani-7
yachting-armani-8


Τα σκάφη Giorgio Armani θα είναι ετοιμοπαράδοτα στις αρχές του 2024 και οι rich & famous ανά τον κόσμο προχωρούν ήδη σε παραγγελίες. Ο Ιταλός πρίγκιπας του στυλ που μετά τις γκαρνταρόμπες και τις κατοικίες ντύνει με αριστοκρατική κομψότητα και πλωτά παλάτια, δηλώνει: «Η θάλασσα και το σχέδιο είναι δύο από τα μεγαλύτερα πάθη μου. Με αυτή τη νέα συνεργασία η φιλοσοφία μου για το ντύσιμο, την επίπλωση και τη διακόσμηση επεκτάθηκε και στον ναυτικό κόσμο, όπου, όπως και στη μόδα, η αισθητική και η λειτουργικότητα συνδυάζονται φυσικά και με χάρη. Αυτό το εξαιρετικά συναρπαστικό έργο μού επέτρεψε να δημιουργήσω εξατομικευμένους χώρους με Armani/Casa. Oπως σε κάποιες συλλογές ρούχων τα κομμάτια είναι εξατομικευμένα και επομένως custom made, με την ίδια δεξιοτεχνία επιλέγουμε στα megayachts μας τα υλικά και τα προσαρμόζουμε ανά περίσταση προκειμένου να επιτύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα» ◆
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ