Ντελφίν Αρνό: Η κυρία LVMH

Ντελφίν Αρνό: Η κυρία LVMH

Η κόρη του ιδρυτή της πιο διάσημης εταιρείας πολυτελών ειδών είναι μία από τις πιο πλούσιες γυναίκες του κόσμου και η επικρατέστερη διάδοχος του πατέρα της στην ηγεσία του οικογενειακού κολοσσού. Προς το παρόν καμαρώνει για τον νεοαποκτηθέντα τίτλο της προέδρου της Dior

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
lvmh0
Η Ντελφίν Αρνό δεν υπήρξε ποτέ το κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο της διπλανής έπαυλης. Δεν προκάλεσε ποτέ πονοκέφαλο στον μπαμπά της με τις νεανικές αταξίες της και δεν χρησιμοποίησε ποτέ τα οικογενειακά πλούτη ως δικαιολογία για μια ανέμελη και ανέφελη ζωή γεμάτη κοσμικά πάρτυ και αλλεπάλληλες αποδράσεις σε όλο τον κόσμο. Μέχρι πρότινος ήταν η αντιπρόεδρος της LVMH, θέση που είχε κερδίσει περισσότερο με τη σκληρή δουλειά της και λιγότερο με το όνομά της. Από τις αρχές Φεβρουαρίου, οι κόποι της ανταμείβονται και με την πολυπόθητη θέση της προέδρου του Dior, του δεύτερου μεγαλύτερου brand του οικογενειακού ομίλου. Στα 47 της μπορεί δικαίως να περηφανεύεται ότι είναι μία από τις πιο πλούσιες και ισχυρές γυναίκες του κόσμου.
lvmh__1_
Λαμπερή και μασκοφορούσα σε event του Dior (2018)
Οι βάσεις για την ευημερία της, βέβαια, είχαν τεθεί κάμποσες δεκαετίες νωρίτερα από τον πατέρα της, τον περίφημο Μπερνάρ Αρνό, που, σύμφωνα με το «Forbes», είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Την αμύθητη περιουσία του -που στο μέλλον θα μοιραστούν η Ντελφίν και οι τέσσερις μικρότεροι αδελφοί της- την έχτισε δισεκατομμύριο το δισεκατομμύριο μέσα από τέσσερις δεκαετίες σκληρής δουλειάς και αλάνθαστων επιχειρηματικών κινήσεων, που έφεραν την εταιρεία του LVMH στην κορυφή της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας. Στον κολοσσιαίο όμιλο, εκτός από την Dior, ανήκουν η Louis Vuitton, η Moët και η Hennessy (το αρκτικόλεξο των τριών brands τού έδωσαν το όνομά του), ενώ στις θυγατρικές εταιρείες περιλαμβάνονται μερικά από τα κορυφαία ονόματα στον χώρο της μόδας, της οινοποιίας και των πολυτελών ειδών: από Fendi, Céline και Donna Karan μέχρι Bulgari, TAG Heuer και Hublot.
lvmh__7_
Με τον Καρλ Λάγκερφελντ στο κοκτέιλ πάρτυ του LVMH Prize (2017)
Κλείσιμο
Ολοι οι καλοί χωράνε κάτω από την ομπρέλα της LVMH. Η μοναχοκόρη του είναι το Νο 2 του ομίλου από το 2017 και πρώτη στη διαδοχή της ηγεσίας όταν ο Μπερνάρ αποχωρήσει - εκουσίως ή όχι. Και όταν συμβεί αυτό, δεν θα είναι μόνο εξωφρενικά πλούσια αλλά και μία από τις πιο επιδραστικές γυναίκες του κόσμου. Ακόμα και τώρα όμως, η νέα πρόεδρος της Dior κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να αποδείξει ότι αξίζει μέχρι κεραίας τη μελλοντική της θέση - λόγω προσωπικότητας και φιλεργατικότητας και όχι μόνο λόγω συγγένειας με τον Γάλλο μεγιστάνα.
lvmh__8_
Η ατζέντα της είναι γεμάτη από κοσμικές εμφανίσεις στα happenings και τις επιδείξεις των οίκων του κολοσσιαίου ομίλου που θα κληρονομήσει
lvmh__6_
Η Ντελφίν γεννήθηκε στο Νεϊγί-Σιρ-Σεν, μια αριστοκρατική κοινότητα μια ανάσα μακριά από το Παρίσι, τον Απρίλιο του 1975. Ηταν το πρώτο παιδί από τον πρώτο γάμο του Αρνό με την Αν Ντεβαβρέν. Το δεύτερο παιδί τους, ο Αντουάν, ήρθε δύο χρόνια αργότερα για να ολοκληρώσει την οικογενειακή ευδαιμονία, που -φευ- δεν έμελλε να κρατήσει. Μετά το διαζύγιό τους το 1990, ο Μπερνάρ παντρεύτηκε με την Ελέν Μερσιέ και συμπλήρωσε με άλλα τρία παιδιά τη λίστα με τους νόμιμους κληρονόμους του. Η Ντελφίν μεγάλωσε μέσα στον πλούτο, στην πολυτέλεια και τους έξοχους πίνακες σπουδαίων ζωγράφων που δεν έπαψε ποτέ να προσθέτει στη συλλογή του ο Αρνό - ο οποίος εκτός από βαθύπλουτος, είναι και φημισμένος συλλέκτης και μεγάλος προστάτης της τέχνης.

Και η ίδια η Ντελφίν, άλλωστε, ως άξια κόρη του πατέρα της, κληρονόμησε την αγάπη του για την τέχνη και τα τελευταία χρόνια χτίζει τον δικό της μύθο ως συλλέκτρια. Χρήματα για αγορές πανάκριβων έργων τέχνης, άλλωστε, υπάρχουν - και μάλιστα σε αφθονία.
lvmh__5_
Σε event της LVMH, με τσαντάκι Louis Vuitton σε σχέδιο του Τζεφ Κουνς (2017)
Η ενασχόληση με τις επιχειρήσεις και τη μόδα ήταν μονόδρομος. Ούτως ή άλλως, τα ντεφιλέ και τα παρασκήνιά τους ήταν ανέκαθεν οικείος τόπος για τη νεαρή Ντελφίν, καθώς ο ένας μεγάλος οίκος της μόδας μετά τον άλλο έρχονταν να κουρνιάσουν στη φιλόξενη αγκαλιά της LVMH. Αφού, λοιπόν, σπούδασε στο EDHECK Business School στη Λιλ και στο London School of Economics, αποφάσισε να κάνει τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα μακριά από τη σκιά του πατέρα της - αν και οι γνωριμίες του σίγουρα έπαιξαν κάποιο ρόλο στο να μη μείνει η ίδια ούτε μισή μέρα άνεργη.

Η πρώτη της δουλειά ήταν στη McKinsey & Co. στο Παρίσι, ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Δύο χρόνια αργότερα, το 2000, θα βρισκόταν στο δυναμικό της John Galliano, στο τμήμα ανάπτυξης του brand. Από το 2001 έως το 2013, η Ντελφίν έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του οίκου Christian Dior, ξεκινώντας από το τμήμα υποδημάτων και καταλήγοντας σε ηγετική θέση. Δεν ήταν, όμως, μόνο το επώνυμό της που της εξασφάλιζε τις απανωτές προαγωγές, αλλά και το δικό της αλάνθαστο ένστικτο για τη μόδα και τις επιχειρήσεις. Η Ντελφίν Αρνό έχει το φυσικό χάρισμα να ανακαλύπτει νέα ταλέντα εν τη γενέσει τους.
lvmh__4_
Η Ντελφίν Αρνό, ετών 47, είναι μία από τις πλουσιότερες και πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου
Στους σχεδιαστές που αναδείχτηκαν σε κορυφαία ονόματα του χώρου χάρη στη δική της παρέμβαση περιλαμβάνονται ο Ραφ Σίμονς -που σήμερα είναι δημιουργικός συν-διευθυντής της Prada μαζί με τη Μιούτσια Πράντα-, ο Νικολά Γκεσκιέρ, καλλιτεχνικός διευθυντής της Louis Vuitton, και η Μαρίν Σερ, η αγαπημένη designer της Μπιγιονσέ, της Αντέλ και της Κάιλι Τζένερ. Επιπλέον, η αγάπη της Αρνό για τη μόδα και η επιθυμία της να την ανανεώνει διαρκώς με φρέσκα ταλέντα ήταν και ο λόγος που εμπνεύστηκε τον θεσμό του LVMH Prize, που από το 2014 αναδεικνύει κάθε χρόνο έναν νέο σχεδιαστή και τον επιβραβεύει με 300.000 ευρώ και ετήσια μαθητεία στη σχεδιαστική ομάδα της LVMH. Δεν είναι, λοιπόν, να απορεί κανείς που όλοι οι άνθρωποι της μόδας πίνουν πλέον σαμπάνια -κατά προτίμηση Moët- στο όνομα της Ντελφίν Αρνό.

Ο Τύπος λίγα πράγματα γνωρίζει για την Αρνό πέρα από την επιχειρηματική της δράση, γιατί η ίδια φροντίζει να κρατάει την ιδιωτική ζωή της για τον εαυτό της και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οπως άλλωστε είχε αναφέρει κάποτε σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της -στους «Financial Times» το 2014-, «είμαι πολύ κλειστός άνθρωπος. Προτιμώ να εστιάζω στη δουλειά μου». Παρά την εργασιομανία της, όμως, βρήκε τον χρόνο να ερωτευτεί και να παντρευτεί το 2005 μετά από μια σχέση οχτώ μηνών.
lvmh__3_
Με το γαλλικό προεδρικό ζεύγος Μακρόν και τον σύντροφό της Ξαβιέ Νιέλ (2017)
Ο τυχερός της καρδιάς της ήταν ο Αλεσάντρο Βαλαρίνο Γκαντσία, ο κληρονόμος του διάσημου ιταλικού οινοποιείου Gancia - που, όχι, δεν είναι θυγατρική εταιρεία της LVMH. Ο γάμος τους ήταν ένα από τα πιο προβεβλημένα κοσμικά γεγονότα της χρονιάς, ταιριαστός με τα ονόματα και τις περιουσίες του ζεύγους. Η υπέρλαμπρη τελετή, που κόστισε 7 εκατ. ευρώ, είχε πραγματοποιηθεί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Μπαζάς, στη Γαλλία, ένα αληθινό αρχιτεκτονικό κόσμημα που περιλαμβάνεται στα εθνικά μνημεία της Γαλλίας και στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τίποτα λιγότερο για τη μοναχοκόρη του Αρνό. Η γαμήλια δεξίωση που ακολούθησε ήταν ανάλογου μεγαλείου και λάμψης, με 5.000 λευκά τριαντάφυλλα να κοσμούν τους χώρους του οινοποιείου Chateau d’Yquem στο Μπορντό. Παρά την πληθώρα των ρόδων που φρόντισαν να στρώσουν απλόχερα στον δρόμο τους οι συγγενείς των νεονύμφων, ο γάμος διαλύθηκε επισήμως το 2010, όταν μαράθηκε και το τελευταίο πέταλο.
lvmh__2_
Με εντυπωσιακό νυφικό John Galliano την ημέρα του γάμου της με τον κληρονόμο της Gancia, Αλεσάντρο Βαλαρίνο Γκαντσία, ύστερα από οχτώ μήνες σχέση. Η λαμπρή τελετή είχε κοστίσει 7 εκατ. ευρώ και ήταν ένα από τα πιο προβεβλημένα κοσμικά γεγονότα του 2005
Τα τελευταία 12 χρόνια -από τη χρονιά που υπέγραψε τα χαρτιά του διαζυγίου της, για την ακρίβεια- η Ντελφίν Αρνό είναι σε μόνιμη σχέση με τον Ξαβιέ Νιέλ, Γάλλο δισεκατομμυριούχο -φυσικά- και ιδρυτή του ομίλου τηλεπικοινωνιών Iliad S.A. Την ευτυχία τους ολοκληρώνει η κόρη τους Ελίζα Νιέλ, που γεννήθηκε το 2012 και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν θα πεινάσει ποτέ στη ζωή της. Οι δύο σύντροφοι, όταν δεν εργάζονται σκληρά για το οικογενειακό παντεσπάνι, συναντιούνται στην έπαυλή τους των 35 εκατ. ευρώ στο Παρίσι για να ανταλλάξουν τα νέα της ημέρας πίνοντας ένα ποτήρι κρασί -που αποκλείεται να είναι Gancia- ή ξεκλέβουν χρόνο για να περάσουν λίγες μέρες στην Κουρσεβέλ, όπου ο Νιέλ έχει δικό του πεντάστερο ξενοδοχείο. Η ζωή είναι ωραία για τη καινούρια πρόεδρο της Dior και μελλοντική πρόεδρο της LVMH. Και γιατί όχι άλλωστε;

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία: «Σαφάρι» κατά χρηστών των social media, μετά τους εργολάβους


ΝΔ: Σε πρώτο πλάνο η Βόρεια Ελλάδα στον δρόμο προς τις κάλπες


Ολίβια Γουάιλντ και Τζέισον Σουντέικις: Mήνυση από την πρώην νταντά των παιδιών τους για άσχημη μεταχείριση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ