Ο Μπερνάρ Αρνό έδωσε στη μεγαλύτερη κόρη του τα ηνία του οίκου Dior

Ο Μπερνάρ Αρνό έδωσε στη μεγαλύτερη κόρη του τα ηνία του οίκου Dior

Η 47χρονη Ντελφίν Αρνό είναι η κόρη του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο και «κολλητού» φίλου της Μπριζίτ Μακρόν

arnaux
Ο Γάλλος «Μίδας» με το πιο παχυλό πορτοφόλι στον κόσμο, Μπερνάρ Αρνό, διόρισε την μεγαλύτερη κόρη του, Ντελφίν, ως επικεφαλής του διάσημου οίκου Christian Dior. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο brand της αυτοκρατορίας του με είδη πολυτελείας LVMH, αξίας 382 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο 73χρονος, κολλητός φίλος της «Πρώτης Κυρίας» της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, αποφάσισε να κάνει αλλαγές στην «αυτοκρατορία του» ύστερα από μία εξαιρετική χρονιά, καθώς η περιουσία του ξεπέρασε αυτή του Αμερικανού «Μr Tesla», Έλον Μασκ.

Ο «λύκος με το κασμίρι», όπως είναι το παρατσούκλι του Αρνό, δεν καταθέτει τα όπλα παρά το γεγονός ότι είναι σε ηλικία συνταξιοδότησης κι έχει πέντε παιδιά.

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει σύντομα από την ενεργό δράση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο όμιλός του, που περιλαμβάνει τα brand Louis Vuitton, Moet, Tiffany & Co και Hennessy, καθώς και τον Christian Dior, αύξησε πρόσφατα το όριο ηλικίας για τους διευθύνοντες συμβούλους από τα 75 στα 80α έτη.

Μάχη διαδοχής μεταξύ της Ντελφίν και του αδερφού της Αντουάν

Ύστερα από την χθεσινή του ανακοίνωση, φαίνεται ότι εδραιώνει τον οικογενειακό έλεγχο σε μια επιχείρηση που έβαλε ο ίδιος τον θεμέλιο λίθο πριν από 35 χρόνια.

Ωστόσο, πολλοί από το χώρο της μόδας σχολιάζουν ότι στον όμιλο προετοιμάζει μια μάχη διαδοχής μεταξύ της Ντελφίν και του 45χρονου αδερφού της, Αντουάν, ο οποίος προήχθη τον περασμένο μήνα ως διευθυντής της εταιρείας χαρτοφυλακίου που ελέγχει την LVMH και την περιουσία του Αρνό, ύψους 178 δισ. δολαρίων.

Ο ανταγωνισμός θα μπορούσε να επεκταθεί και στα πέντε παιδιά του Αρνό. Η Ντελφίν και ο Αντουάν, από τον πρώτο του γάμο με την Αν Ντεβαβρίν κατέχουν τώρα κορυφαίους ρόλους στον όμιλο «LVMH».

Αλλά και τα τρία παιδιά του με τη δεύτερη σύζυγό του Ελέν Μερσιέ, έχουν αναλάβει σημαντικές θέσεις στη μεγαλύτερη εταιρεία ειδών πολυτελείας στον κόσμο, η οποία περιλαμβάνει επίσης brand όπως η Stella McCartney, η TAG Heuer, η Bulgari και η Tiffany.

Ο 30χρονος Αλεξάντερ Αρνό είναι στέλεχος της «Tiffany», ο 28χρονος Φρεντερίκ Αρνό είναι διευθύνων σύμβουλος της «TAG Heuer», ενώ το μικρότερο τέκνο του, ο 24χρονος Ζαν Αρνό διευθύνει το μάρκετινγκ και την ανάπτυξη προϊόντων για το τμήμα ρολογιών της Louis Vuitton.

Η νέα επικεφαλής της Dior

Κλείσιμο
Η 47χρονη Ντελφίν Αρνό που αναλαμβάνει τα ηνία της Dior μεγάλωσε στη Λιλ και πέρασε τρία χρόνια στις ΗΠΑ όταν η οικογένειά της μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Είναι πτυχιούχος του «London School of Economics» και, μόλις ενηλικιώθηκε, στα γενέθλιά της απέκτησε την πρώτη της τσάντα Louis Vuitton, μια καφέ Noe.

Η καριέρα της ξεκίνησε στο τέλος της δεκαετίας του 1990 στην εταιρεία συμβούλων McKinsey. «Μάθαινα στρατηγική», έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή της στους «Financial Times».

«Σε μια παρουσίαση στην Αμερική οι συμμετέχοντες ξεκινούσαν με το συμπέρασμα και στη συνέχεια έλεγαν πώς έφτασαν εκεί, κάτι που το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Έμπαιναν κατευθείαν στο θέμα», υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

Δύο χρόνια αργότερα, εντάχθηκε στον οίκο Dior με επικεφαλής δημιουργικό διευθυντή τον σχεδιαστή μόδας Τζον Γκαλιάνο προκειμένου να αποκτήσει περισσότερη εμπειρία στον κλάδο. Ανέλαβε τη θέση του Γκαλιάνο το 2011 έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το αντισημιτικό ξέσπασμα στο Παρίσι του Βρετανού σχεδιαστή, που οδήγησε στην απόλυσή του.

Το 2005 παντρεύτηκε τον κληρονόμο μιας ιταλικής δυναστείας κρασιού, Αλεσάντρο Βαλαρίνο Γκαντσία, σε έναν γάμο που το περιοδικό «Forbes» χαρακτήρισε ως «το γάμο της χρονιάς» στη Γαλλία. Η Ντελφίν Αρνό είχε εμφανιστεί μ' ένα υπέροχο νυφικό με την υπογραφή του Γκαλιάνο για τον σχεδιασμό του οποίου χρειάστηκαν 1.300 ώρες. Το ζευγάρι χώρισε πέντε χρόνια αργότερα και, πλέον, διατηρεί σχέση με τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο Ξαβιέ Νιέλ. Με τον σύντροφό της απέκτησε δύο παιδιά: την 10χρονη κόρη της Ελίζα και τον 6χρονο γιο της Τζόζεφ. Φροντίζει να κρατάει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Μου αρέσει ο ανταγωνισμός»

Στο παρελθόν έχει δηλώσει πως, αν και το διευθυντικό της στυλ είναι «αρκετά ήρεμο», είναι πολύ ανταγωνιστική. «Σε όλα. Μου αρέσει ο ανταγωνισμός. Είναι διασκεδαστικός».

Στον χώρο της μόδας είναι γνωστό πως κάνει αιφνιδιαστικές επισκέψεις στα καταστήματα του οίκου, τα πολυσύχναστα απογεύματα του Σαββάτου.

Εδώ κι ένα μήνα ο πατέρας της είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κλέβοντας τον τίτλο από τον Αμερικανό Έλον Μασκ. Ο Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος του κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH με κορωνίδα τη Louis Vuitton-αγαπημένη της συζύγου του Γάλλου προέδρου - έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Bloomberg με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας έχει περιουσία 171 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τον ιδιοκτήτη της Tesla να έχει στο πορτοφόλι του 64 δισεκατομμύρια δολάρια εκτοπίζοντας τον Mr Tesla και από την κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes .



Ειδήσεις σήμερα:

Ποιοι επίσημοι θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία του Κωνσταντίνου τη Δευτέρα

Η «μάχη» για τα Faberge του Κωνσταντίνου και οι εισπράξεις των 14 εκατ. ευρώ

Δείτε βίντεο: Έξαλλος ο Πούτιν με υπουργό του - «Γιατί κάνεις τον χαζό;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης