Hera Coll: Η πανέμορφη κόρη του Σπύρου Πώρου κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Hera Coll: Η πανέμορφη κόρη του Σπύρου Πώρου κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Η μεγαλύτερη κόρη του Σπύρου Πώρου μιλάει στο Gala για τη ζωή και τη δουλειά της

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
porou-m
Η Ηρα Πώρου είναι αυθεντικά όμορφη. Χωρίς φίλτρα, χωρίς μέικαπ, χωρίς περιττά φτιασίδια. Τα γονίδια που κληρονόμησε από τους γονείς της αρκούν. Πατέρας της είναι ο Σπύρος Πώρος, ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα των 90s, με διεθνή καριέρα και συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οίκους, που όταν κουράστηκε να ποζάρει μπροστά στον φακό πέρασε στην απέναντι όχθη και έγινε καταξιωμένος φωτογράφος. Μητέρα της είναι η Γιολάντα Γκίλι, Ισπανίδα καλλονή που έκανε επίσης ένα πέρασμα από το μόντελινγκ. Ηταν καρμικό για την 25χρονη Ηρα να πατούσε αργά ή γρήγορα στα επαγγελματικά χνάρια των γονιών της. Θα ήταν κρίμα άλλωστε τόση ομορφιά να τη στριμώξει πίσω από ένα γραφείο.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν ήθελε από μικρή να γίνει μοντέλο. Το αποφάσισε στα 18 της, αλλά χρειάστηκε να περάσουν λίγα ακόμα χρόνια πριν ξεκινήσει να ποζάρει επαγγελματικά. «Ηθελα πρώτα να επικεντρωθώ στις σπουδές μου, που ήταν πολύ σημαντικές για μένα», μου εξηγεί. «Σπούδασα στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων γιατί λατρεύω τα ταξίδια. Και αφού πήρα το πτυχίο μου, συνέχισα με το Community Management και τώρα κάνω online το master μου στις Επικοινωνίες Marketing. Και ταυτόχρονα ασχολούμαι με το μόντελινγκ». Η Ηρα έχει στόχους, δεν φοβάται το multitasking και της αρέσει να έχει επιλογές στη ζωή της. Γνωρίζει εκ των έσω ότι η δουλειά του μοντέλου έχει ημερομηνία λήξης. «Ομως το μόντελινγκ είναι κάτι που μου αρέσει και θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ τον χρόνο μου για να χτίσω μια καριέρα», μου λέει σε σπαστά αγγλικά με έντονο ισπανικό αξάν.

porou-1
Γάντια και κοσμήματα, ATU Body Couture


Παραδόξως, παρά τις ελληνικές ρίζες της η Ηρα δεν μιλάει καθόλου ελληνικά. Ή μήπως τελικά δεν είναι και τόσο παράδοξο; Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν πολύ μικρή κι εκείνη μεγάλωσε με τη μητέρα της στη Βαρκελώνη. Με τον πατέρα της, που στο μεταξύ είχε ξαναπαντρευτεί και είχε δημιουργήσει καινούρια οικογένεια, είχε επικοινωνία εξ αποστάσεως. Δεν έχει να μου διηγηθεί παιδικές αναμνήσεις σε ηλιόλουστα ελληνικά νησιά. Δεν ερχόταν καν στην Ελλάδα τα πρώτα χρόνια της ζωής της, εδώ που τα λέμε. «Πήγαινα σχολείο και δεν υπήρχε χρόνος για ταξίδια. Μετά ξεκίνησα το πανεπιστήμιο. Τώρα που έχω περισσότερο χρόνο σκοπεύω να έρχομαι πιο συχνά. Λατρεύω την Αθήνα και τις γειτονιές της και δεν χορταίνω να πηγαίνω στην Ακρόπολη. Σε άλλα μέρη της Ελλάδας δεν έχω προλάβει να πάω, εκτός από τη Μύκονο που φυσικά μου άρεσε πολύ. Και παρότι δεν μιλάω καθόλου ελληνικά, όσο πιο συχνά έρχομαι τόσο περισσότερες λέξεις καταλαβαίνω», με διαβεβαιώνει. Με τη φιλομάθεια που τη διακρίνει, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σύντομα θα μιλάει και ελληνικά.

Η Ηρα πατάει στην ελληνοϊσπανική καταγωγή της και δραστηριοποιείται ως μοντέλο και στις δύο χώρες. Στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την Ace Models. Ισως για να διαχωρίσει τη θέση της από τον διάσημο μπαμπά της, επέλεξε να κάνει καριέρα ως Hera Coll.

Κλείσιμο
porou-2
Φόρεμα Cymbele, Cristina Beautiful Life


Δεν θέλει να μου πει, όμως, από πού προέκυψε το επώνυμο «Coll». Είναι ένα από τα πράγματα που προτιμάει να κρατάει για τον εαυτό της. Παρά την εξωστρέφειά της μπροστά στον φακό, όταν σβήνει η κάμερα και οι πόζες τελειώνουν, η Ηρα ξαναγίνεται εσωστρεφής, ένα μάλλον ντροπαλό και συνεσταλμένο παιδί που δύσκολα ανοίγεται στους άλλους, αποφεύγει να μιλήσει για τα προσωπικά της και δεν δείχνει να έχει απόλυτη συναίσθηση της ομορφιάς της. Μπροστά στον φακό όμως μεταμορφώνεται. Γίνεται σέξι, μοιραία, ρομαντική, δυναμική, ό,τι επιτάσσει το concept. Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά του μοντέλου: να παίζει τον ρόλο του καμβά για να αποτυπώνει ο φωτογράφος το όραμά του. Εύκολο ή δύσκολο; «Το μόντελινγκ δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά. Πρέπει να είσαι οπλισμένος με υπομονή, να έχεις ψυχική δύναμη και να σκέφτεσαι θετικά. Εχουν υπάρξει αρκετές φορές που σκέφτηκα να τα παρατήσω, αλλά το επόμενο λεπτό έλεγα ότι δεν θα το βάλω κάτω», ξεκαθαρίζει. Συνεσταλμένη μεν, αποφασισμένη δε.

porou-3
Φόρεμα Branwen, Diane von Fürstenberg


Η πρώτη δουλειά που έκανε ως μοντέλο ήταν για έναν κατάλογο ρούχων στην Ισπανία. Ακολούθησαν συνεργασίες με μεγάλα ισπανικά brands και φωτογραφήσεις μόδας για περιοδικά όπως το «L’Officiel». Στη φετινή Athens Xclusive Designers Week ήταν ένα από τα μοντέλα που ξεχώρισαν. «Είχα την τύχη να συνεργαστώ με διάσημους Ελληνες σχεδιαστές, όπως τον Βασίλη Ζούλια, τη Δάφνη Βαλέντε και την Ορσαλία Παρθένη. Λάτρεψα και τους ίδιους και τα ρούχα τους και ελπίζω να ξαναδουλέψω μαζί τους», αναφέρει. Αν υπάρχει, βέβαια, μια στιγμή από αυτή τη διοργάνωση που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη της ήταν όταν περπάτησε μαζί με τον πατέρα της στο catwalk, στο πλαίσιο του fashion show του Βασίλη Ζούλια «We are family». Το λες και αξία ανεκτίμητη. Η Ηρα βγαίνει για λίγο από το καβούκι της για να μου μιλήσει για τις σχέσεις της με τον πατέρα της. «Νιώθω πολύ περήφανη για εκείνον. Ηταν πολύ επιτυχημένο μοντέλο και τώρα έχει γίνει αναγνωρισμένος φωτογράφος. Και όλα τα κατάφερε με σκληρή δουλειά. Κι εκείνος όμως είναι πολύ περήφανος για μένα και πάντα προσπαθεί να με συμβουλεύει». Ποια είναι η πιο πολύτιμη συμβουλή που της έχει δώσει, λοιπόν, ο βετεράνος μοντέλο; «Να έχω υπομονή και να μην αγχώνομαι». Απλό, λιτό και περιεκτικό.

porou-4
Φόρεμα Runway dress, Dassios


Οταν η Ηρα δεν τρέχει σε castings, δεν προβάρει ρούχα μεγάλων μόδιστρων και δεν ποζάρει στον φακό, χαίρεται να βλέπει τους φίλους της -«έχω κάνει αρκετούς και στην Ελλάδα»-, κάνει ταξίδια -«η πιο αγαπημένη μου πόλη στον κόσμο είναι το Λονδίνο γιατί είναι πολυπολιτισμικό»- και διαβάζει βιβλία - «ψυχολογίας κυρίως». Η Ηρα είναι σοβαρό κορίτσι και προσπαθεί να χτίσει τον εσωτερικό της κόσμο με την ίδια φροντίδα που αφιερώνει και για την εικόνα της. Ητοι γυμνάζεται πολύ, κάνει σπορ, πίνει άφθονα ποτήρια νερό και προσπαθεί να τρώει ελαφρά και υγιεινά, παρότι ομολογεί ότι λατρεύει την ελληνική κουζίνα και ακόμα περισσότερο το τυρί. Ως πιο αγαπημένα της πρόσωπα στον κόσμο αναφέρει την οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένων των πέντε αδερφών (τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι) που έχει αποκτήσει από τους άλλους γάμους του πατέρα της. Ναι, έχει πολύ καλές σχέσεις μαζί τους, με ενημερώνει, και ας μένουν όλοι σε διαφορετικές χώρες. Ας είναι καλά τα αεροπλάνα και το Internet. Μεγαλύτερό της όνειρο επαγγελματικά είναι να συνεργαστεί με τον Dior και τη Σίλια Κριθαριώτη. Και φυσικά, όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα, θέλει να κάνει τα δικά της παιδιά - χωρίς απαραιτήτως να παντρευτεί. Οσο για το μότο της; «Ολα γίνονται για κάποιον λόγο». Γνωστό, αλλά τόσο αληθινό ◆


Ευχαριστούμε το «Brown Lighthouse Athens» (Μαρίκας Κοτοπούλη 3, Αθήνα, τηλ.: 214 4056400, brownhotels.com/athens/lighthouse) για τη φιλοξενία της φωτογράφησης

Styling: Λίζη Παπάζογλου. Make up-Hair: Ρένος Πολίτης. Βοηθός styling: Ελένη Εξάρχου. Βοηθός φωτογράφου: Γιάννης Μπαριτάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ