Βασίλης Ζούλιας: Το fashion show των «Κύκνων» με φόντο την Ακρόπολη

Βασίλης Ζούλιας: Το fashion show των «Κύκνων» με φόντο την Ακρόπολη

Σε μια ατμοσφαιρική βραδιά με αίγλη άλλης εποχής ο Βασίλης Ζούλιας - που κατά κοινή ομολογία διανύει μία από τις πιο δημιουργικές φάσεις της ζωής του- παρουσίασε τη συλλογή υψηλής ραπτικής «The Swans» για τον Χειμώνα 2022-23

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
fashion-show-kyknoi-arthro
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημιουργού Βασίλη Ζούλια, τη συγκεκριμένη συλλογή τη δούλευε χρόνια ενώ την ονομασία της την εμπνεύστηκε από τον διάσημο συγγραφέα Τρούμαν Καπότε, ο οποίος «swans» (κύκνους) αποκαλούσε τις όμορφες, κομψές, πλούσιες και διάσημες μούσες του που γνώριζε στα περίφημα καλέσματα της τότε υψηλής κοινωνίας. Το προηγούμενο διάστημα ο Ελληνας σχεδιαστής μόδας είχε αναγκαστεί δύο φορές να αναβάλει τη συγκεκριμένη επίδειξη αναζητώντας το ιδανικό τάιμινγκ που θα επέτρεπε τη συμμετοχή επιτυχημένων μοντέλων από το εξωτερικό, αλλά και την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από διάφορους χώρους στο front row. Ιδανική μέρα αποδείχθηκε τελικά η Δευτέρα 20 Ιουνίου.

Από νωρίς το απόγευμα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου είχε δημιουργηθεί μια ευχάριστη αναστάτωση. Στη νεοκλασική κατοικία της γνωστής οικογένειας Μπαρμπαλιά μοντέλα έκαναν το τελικό fitting και δέχονταν τις περιποιήσεις των make up artists. Ολη η προετοιμασία πραγματοποιούνταν υπό έναν απαράβατο όρο: δεν επιτρεπόταν να κυκλοφορήσει ούτε ένα πλάνο από κινητό τηλέφωνο ώστε να μην υπάρξει διαρροή φωτογραφικού υλικού από τον μοναδικής αισθητικής εσωτερικό διάκοσμο του σπιτιού.

_0207_2062022
IMG_0253
8401_2062022
_0212_2062022
mastrogiani
1., 3., 4. Οι υπέρκομψοι «Κύκνοι» παρουσίασαν την ομώνυμη συλλογή υψηλής ραπτικής του Βασίλη Ζούλια για τον Χειμώνα 2022-23 μεταμορφώνοντας τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου σε ατμοσφαρική πασαρέλα 2. Η Αριάνα Ροκφέλερ και ο Βασίλης Ζούλιας έκλεισαν την ξεχωριστή επίδειξη. Πίσω δεξιά διακρίνεται η Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού 5. Εστερ Μαστρογιάννη


Οσο για τη νέα συλλογή υψηλής ραπτικής «The Swans» με την υπογραφή Vassilis Zoulias, κινείται αποκλειστικά σε άσπρο και μαύρο χρώμα, φτιαγμένη με πολύτιμα υλικά όπως ο ταφτάς, το μετάξι και η δαντέλα και εμπλουτίζεται με κεντημένες λεπτομέρειες με ημιπολύτιμους λίθους και φτερά. Οι ιδιαίτερες δημιουργίες του Περικλή Κονδυλάτου, ο οποίος καταφέρνει να μετατρέπει το κόσμημα σε αληθινό έργο τέχνης, ολοκλήρωσαν υπέροχα για μία ακόμα φορά τη συλλογή του Βασίλη Ζούλια. Αυτή τη φορά ο jewelry designer άντλησε έμπνευση από την αρχαιότητα και με βασικά υλικά τον χαλκό και το γυαλί δημιούργησε για το σόου εντυπωσιακά φουτουριστικά κοσμήματα.

8337_VASILIS_ZOYLIAS_2062022
Κλείσιμο


Γνωρίζοντας ότι μέρος των εσόδων της επίδειξης προοριζόταν για τη στήριξη των σκοπών της Επιτροπής Elpida Youth του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο», οι λάτρεις της μόδας που την παρακολούθησαν έσπευσαν πρόθυμα, ημέρες πριν, να προμηθευτούν την πρόσκληση -η οποία ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθει κανείς στον χώρο- πληρώνοντας μάλιστα αδρά για να την εξασφαλίσουν.

_0217_ISMINI_PAPAVLASOPOYLOY_2062022
_0211_ANASTASIA_PRAKI_2062022
_8243_2062022
_0214_2062022
Ο Βασίλης Ζούλιας αναγκάστηκε να αναβάλει δύο φορές την πραγματοποίηση αυτής της επίδειξης, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία συγκεκριμένων μοντέλων, όπως της Ισμήνης Παπαβλασοπούλου (1) και της Αναστασία Περράκη (2)


Τη μεγάλη βραδιά, το sitting στις φίνες λευκές καρέκλες ήταν αυστηρό, καθώς η λίστα των καλεσμένων περιελάμβανε την crème de la crème της Αθήνας. Οι ταφτάδες εντυπωσίασαν στο catwalk, όπως και οι τσάντες Louboutin και η υψηλή ραπτική Ζούλια που είδαμε στα looks των καλεσμένων.

_0194_MARIANA_GOYLANDRI_LEMOY_ALEXIA_VARDINOGIANI_2062022
281967-ΤΟΝΙΑ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ_-ΝΙΝΕΤΑ-ΒΑΦΕΙΑ_-ΕΜΙΛΥ-ΒΑΦΕΙΑ
IMG_0307
_0191_STAMATINA_TSIMTSILI_XRISIANA_ANDRIOPOYLOY_2062022
IMG_0319
1. Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού, Αλεξία Αντσακλή 2. Η Τόνια Βασιλοπούλου με τις Νινέττα και Εμιλυ Βαφειά 3. Μαίρη Φιξ, Apollonia B 4. Σταματίνα Τσιμτσιλή, Χρυσιάννα Ανδριοπούλου 5. Ντέλλα Ρούνικ, Αννα Κούμπα


Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει η πρόεδρος του Elpida Youth, εγγονή της ιδρύτριας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού. Στο εντυπωσιακό front row η Αλεξία και Ζέτα Αντσακλή κάθισαν μαζί, λίγο πιο δίπλα ήταν η Μαριάννα Λαιμού και πολύ κοντά της η Εμιλυ Βαφειά και η Ντέλλα Ρούνικ. Από εκεί παρακολούθησαν την επίδειξη και η οικογένεια Μπαρμπαλιά, η Τόνια Φουσέκη -η οποία είχε την επιμέλεια του event-, ο Τάκης Τσαντίλης, η Αλεξάνδρα Σταθοκωστοπούλου, η Μαίρη Φιξ, αλλά και τηλεοπτικές περσόνες όπως η Σταματίνα Τσιμτσιλή και η Κατερίνα Καινούργιου. Χάρη στις κυρίες της τηλεόρασης μάλιστα, οι followers τους είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά ένα μέρος του σόου. Ντελικάτες φιγούρες με αρχαιοελληνικά χαρακτηριστικά όπως αυτή της Eστερ Μαστρογιάννη διέσχισαν σαν μπαλαρίνες το πλακόστρωτο καθώς η φωνή της Μαρίας Κάλλας συγκινούσε και τους πιο εγκρατείς. Ανάμεσά τους και οι debutantes της πασαρέλας, η Γαία, κόρη της Δωροθέας Μερκούρη, και η Μαλένα, κόρη του Βασίλη και της Ρόης Αποστολοπούλου, τις οποίες το κοινό καταχειροκρότησε.

IMG_0245
_0186_KATERINA_KENOYRGIOY_2062022
0196_TONIA_FOYSEKI_MARIANA_GOYLANDRI_LEMOY_2062022
_8036_ORSALIA_PARTHENI_2062022
1. Φαίη, Γιώργος και Μπουμπού Μπαρμπαλιά 2. Κατερίνα Καινούργιο 3. Τόνια Φουσέκη 4. Ορσαλία Παρθένη


Guest star της λαμπερής επίδειξης ήταν η Αριάνα Ροκφέλερ, της γνωστής οικογένειας Aμερικανών τραπεζιτών, η οποία έκλεισε την επίδειξη περπατώντας μαζί με τον Βασίλη Ζούλια και τη Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού και στέλνοντας το μήνυμα ότι μόδα και ενσυναίσθηση πάνε μαζί. Η υπέροχη βραδιά έκλεισε με παγωμένο ροζέ κρασί και κρύα finger foods στο εμβληματικό «Dionysos Zonar’s».



Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός 18χρονος σε τρομακτικό τροχαίο στο Χαλάνδρι: «Τέτοιο μπαμ που έγινε ξεριζώθηκε το δέντρο»

Τρομοκρατημένη στο δικαστήριο η σύζυγος του ιερέα από το Πήλιο - «Βιώνω την κακοποίηση», έγραφε στα social media

Σαντορίνη: Οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε μέσα στο γκαράζ του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK