Όλγα Βενέτη: «Γεννήθηκα για να υπηρετώ, όχι να εξυπηρετώ το τραγούδι»

Όλγα Βενέτη: «Γεννήθηκα για να υπηρετώ, όχι να εξυπηρετώ το τραγούδι»

Η ερμηνεύτρια με τις sold out εμφανίσεις μιλάει για τη συνεργασία της με τον δημιουργό του hit του «Σασμού» Νίκο Τερζή και τον στιχουργό Δημήτρη Τσάφα στη νέα της επιτυχία «Αγάπης θαύματα» που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
veneti-m
Η φωνή της Ολγας Βενέτη δεν είναι κάτι που ξεχνάς εύκολα: αδαμάντινη και κρυστάλλινη με μια απόχρωση που πιάνει τις καλύτερες στιγμές της Τζένης Βάνου, αποτυπώνεται στη μνήμη θυμίζοντας τις φωνές που έχουν γράψει ιστορία, κάποτε παλιά. Κάπως έτσι εξηγείται το γεγονός ότι στις διαφορετικές εμφανίσεις της -από το Μέγαρο Μουσικής στο Half Note και από το Γυάλινο Μουσικό θέατρο στους ανοιχτούς χώρους- δεν έχει φοβηθεί να ερμηνεύσει αξέχαστα και άκρως απαιτητικά τραγούδια της Εντίθ Πιαφ και της Σίρλει Μπάσει, της Αλέκας Κανελλίδου και της Γκλόρια Γκέινορ.

Στο κοινό που την ακολουθεί πιστά, η Ολγα Βενέτη είναι εγγύηση για μια ακόμα αξέχαστη βραδιά και για όσους έχουμε βρεθεί στην πρώτη σειρά κάθε φορά χαρίζει μια ερμηνεία που βγαίνει κατευθείαν από την ψυχή. Σύμφωνα με αυτή τη σταδιακή ανέλιξη λοιπόν, από τις μεγάλες ερμηνείες στη συναυλίες και από εκεί στην πρώτη γραμμή, αυτή την εποχή μοιράζεται μαζί μας της «Αγάπης θαύματα», δηλαδή το νέο της τραγούδι που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen και είναι ήδη μια μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για ένα σαγηνευτικό ερωτικό τραγούδι για τη δύναμη της αγάπης, σε μουσική του Νίκου Τερζή - τον γνωρίζουμε όλοι από το τραγούδι που ντύνει τους τίτλους του «Σασμού»- και στίχους του Δημήτρη Τσάφα, δύο δημιουργών που έχουν υπογράψει μεγάλες επιτυχίες.


veneti-1


«Νιώθω πολύ τυχερή που είμαι πλέον μέλος μιας οικογένειας και μιας εταιρείας που επιτρέπει στον καλλιτέχνη να εξελιχθεί και τον παρακινεί να αφήσει το δικό του στίγμα. Το διαπιστώνω τόσο με τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία χρόνια αλλά και με τους νέους. Μέσω της Panik Oxygen γνώρισα τον Νίκο Τερζή, έναν μοναδικό καλλιτέχνη που μπορεί να μεταλλάσσεται υπέροχα ακουμπώντας όχι μόνο την ψυχή του κόσμου αλλά κυρίως του ερμηνευτή. Πραγματικά λοιπόν δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερη επιλογή από αυτό το τραγούδι που δημιούργησε για μένα, το “Αγάπης θαύματα”, και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.

Ο Τερζής είναι που αυτός που πρότεινε στον Δημήτρη Τσάφα να γράψει τους στίχους κι εκεί… έδεσε το γλυκό, γιατί πραγματικά ο στίχος σε συνδυασμό με τη μουσική είναι 100% Ολγα. Πολύ ευαίσθητα τα λόγια του Δημήτρη και δεν το πίστευα, επειδή δεν είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν, ότι μπορεί να έχουμε τέτοια χημεία».



Δείτε το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Αγάπης Θαύματα»
Κλείσιμο
Όλγα Βενέτη - Αγάπης Θαύματα - Official Music Video


Το σίγουρο είναι πως η Ολγα Βενέτη δεν έχει μάθει στα εύκολα και μπορεί και τραγουδάει με άνεση κομμάτια που δεν τολμούν να αγγίξουν ερμηνεύτριες χρόνων.

«Δεν ξέρω αν είμαι άρτια φωνητικά ή τεχνικά, αυτό που γνωρίζω είναι ότι όταν τραγουδάω θέλω να δίνω την ψυχή μου. Γι’ αυτό και όταν ερμηνεύω ένα τραγούδι, αντιλαμβάνομαι αν αυτό είναι τραγούδι που μιλάει στην ψυχή ή όχι.

Οταν λοιπόν μπήκαμε στο στούντιο, το έβγαλα σχεδόν αμέσως και χωρίς παρτιτούρα προς έκπληξη του Νίκου (Τερζή), αλλά μου φαινόταν σαν να τον είχα συναντήσει από χρόνια. Αν δεν ήταν ουσιαστικό το κομμάτι, αν δεν μιλούσε στην ψυχή μου, πραγματικά δεν θα μπορούσα να το πω. Βέβαια όλο αυτό ολοκληρώνεται ιδανικά με το music video που γυρίσαμε στο “Γυάλινο Μουσικό Θέατρο” με σκηνοθέτη τον Κώστα Κωστόπουλο, ο οποίος έκανε τον χώρο μαγικό κι έτσι μπόρεσα να βγάλω τη δύναμη που χρειάστηκε ώστε να απογειωθώ μαζί με το τραγούδι. Πιστεύω λοιπόν, αν και δεν είναι πολύς καιρός που έχει κυκλοφορήσει και δεν έχει ακόμα προλάβει να διαφημιστεί, ότι έχει αγγίξει το κοινό και χαίρομαι που έχω δει αρκετούς να το έχουν ως ring tone στο κινητό τους».

Βέβαια, σε μια εποχή που ευνοεί τα τυποποιημένα χιτάκια και όχι τα τραγούδια καρδιάς, αναρωτιέμαι πόσο εύκολο είναι για έναν καλλιτέχνη και μια ερμηνεύτρια σαν την Ολγα Βενέτη να παίρνουν τον δύσκολο δρόμο της ποιότητας. «Δεν ξέρω αν φταίει η εποχή μας, αλλά δεν νιώθω ότι μπορεί να με συμπαρασύρει το όλο ρεύμα, οι μόδες και οι τάσεις. Αλλωστε δεν θέλω να εξυπηρετώ το τραγούδι, αλλά να το υπηρετώ. Δεν με ενδιαφέρει δηλαδή αν τελικά θα γίνει το τραγούδι επιτυχία, αλλά το να μπορεί να με ταξιδεύει μαζί με τον κόσμο. Γιατί, τελικά, τι σημαίνει επιτυχία;

Κατ’ αρχάς πρέπει να μπορούμε να προσφέρουμε τα ίδια μέσα σε όλους για να μπορούμε να δούμε τι σημαίνει επιτυχία. Για μένα επιτυχία είναι να έρθει κάποιος και να μου πει την αλήθεια του, όπως μια κυρία που ήρθε μετά από μια συναυλία που έδωσα στον Μαραθώνα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και μου είπε: “Δεν σας ξέρω, κυρία Βενέτη, αλλά θέλω να σας ευχαριστήσω που μου γεμίσατε την ψυχή μου με όνειρα”. Εμένα αυτό μου φαίνεται επιτυχία, όταν το τραγούδι μπορεί και μιλάει στην ψυχή».

Εκείνη, πάντως, έχει τους δικούς της πιστούς φαν που την ακολουθούν σε κάθε συναυλία - και δεν είναι τυχαίο ότι στα μέρη όπου εμφανίζεται δεν πέφτει καρφίτσα. «Νιώθω πολύ τυχερή. Γιατί αυτός ο κόσμος είναι η κολόνα μου. Είναι σημαντικό να νιώθεις ότι σε ακολουθεί ένα κοινό γι’ αυτό που είσαι. Ομως δεν είναι τίποτα δεδομένο. Γιατί εγώ ξέρω ότι γι’ αυτούς τους ανθρώπους αλλά και για τους φίλους και για τους περίεργους που έρχονται, οφείλω να δώσω κάτι διαφορετικό. Κάτι που να αξίζει τον κόπο που έκαναν. Προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις και ό,τι έχω και δεν έχω να τους ανταμείψω. Να δώσω την ψυχή μου. Ετσι μου λένε τουλάχιστον οι φίλοι που ξέρουν ότι στη σκηνή μεταμορφώνομαι, δεν είμαι αυτή που είμαι στην πραγματικότητα».

veneti-2

Όσο για το τι πιστεύει ότι κάνει κάποιον τραγουδιστή μεγάλο ερμηνευτή λέει ότι “το μοναδικό που χρειάζεται είναι το ίδιο το χάρισμα, που είναι το χάρισμα της φωνής, της ερμηνείας, της συναισθηματικής εμπλοκής την ωρα εκείνη. Αυτό είναι το χαρμάνι του ερμηνευτή: ούτε προβολές, ούτε υπερβολές, ούτε δηθενιές. Μόνο αλήθεια! Αλήθεια στα πάντα. Η αλήθεια ακόμα και στο τραγούδισμα Είναι ηδονή, είναι κάθαρση και λύτρωση, πραγματική και μοναδική”.

Δεν μπορώ να μην τη ρωτήσω τι νομίζει ότι λείπει από τα σημερινά τραγούδια: “Η ένταση στη μουσική και στο στίχο-χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις. Η δόνηση, το πάθος, ο ερωτισμός που κρύβει ένα τραγούδι είναι μεγάλη ιστορία. Πρέπει να συντονίζεται η ψυχή, το μυαλό, το κορμί στο τραγούδι-γι αυτό και εγώ πάντα επιλέγω να ερμηνεύω τραγούδια που διεγείρουν όλα τα συναισθήματα που έχω σαν Όλγα, σαν γυναίκα, σαν καλλιτέχνιδα που υπηρετεί την τέχνη της”.

Το τραγούδι είναι αυτό που της έδινε πάντα δύναμη, όπως τότε, όταν ήταν μόλις εννέα χρόνων που επέμενε, παρότι άρρωστη και με υψηλό πυρετό, να τραγουδήσει στη γιορτή του σχολείου ένα τσάμικο ξέροντας ότι αυτή είναι η στιγμή της. «Πίστεψέ με, το έχω το βίντεο και το θυμάμαι ακόμα - ένιωθα ντίβα μόνο και μόνο επειδή ήξερα ότι θα τραγουδήσω. Από τότε αυτή η αίσθηση δεν με εγκατέλειψε ποτέ, δεν μπορούσε να φύγει από μέσα μου και δεν μπορούσα να ζήσω μακριά από αυτό. Είναι κάτι που δίνει κατεύθυνση στο ζύγι της καρδιάς μου, σαν να αναμετριέμαι όταν βρίσκομαι στη σκηνή με την ουσιαστική Ολγα, με τη λύπη και τη χαρά μου. Γιατί είναι τελικά εκεί όπου αντικρίζω τα όνειρά μου». Επιμένει ότι θα ήθελε να μπορούσε ζωντανά να τραγουδήσει μέσα από τη συνέντευξη και να αφιερώσει ένα τραγούδι που, όπως λέει, πραγματικά τη συγκλονίζει με τους ανυπέρβλητους στίχους του Ακή Πάνου που έχει ερμηνεύσει η Βίκυ Μοσχολιού: “Θα κλείσω τα μάτια, θα απλώσεις τα χέρια, να ρθουν να φωλιάσουν λευκά περιστέρια. Αγάπη μου πρώτη, αγάπη μεγάλη, θα απλώσεις τα χέρια-όπου με βγάλει”.


Ειδήσεις σήμερα:

Τι προβλέπει το «χαλαρό» μοντέλο συνεργασίας με ιδιώτες γιατρούς για τον «Προσωπικό Γιατρό»

Περισσότερες αποκαλύψεις από την πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος: «Τηλεφωνούσε 10 φορές τη μέρα»

Με 19 άτομα στον ίδιο θάλαμο στις φυλακές Τρίπολης ο Βασίλης Παπαθεοδώρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK