Παλμ Μπιτς: Η πόλη των εκατομμυριούχων και των celebrities - Από την Μέριλιν στην Αλεσάντρα Αμπρόσιο

Παλμ Μπιτς: Η πόλη των εκατομμυριούχων και των celebrities - Από την Μέριλιν στην Αλεσάντρα Αμπρόσιο

Κάτω από τους φοίνικές του, οι κάτοικοι απολαμβάνουν  δροσερά εξωτικά κοκτέιλ και ανταγωνίζονται για το ποιος έχει την πολυτελέστερη έπαυλη και το πιο μεγάλο γιοτ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
palmbeach-0
Σύμφωνα με το έγκριτο σε ζητήματα πλούτου «Forbes», το Παλμ Μπιτς το 2017 είχε ανάμεσα στους κατοίκους του τουλάχιστον 30 δισεκατομμυριούχους, ενώ κάθε καλοβαλμένος CEO, στέλεχος ή μεγαλομέτοχος επιτυχημένης επιχείρησης που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να έχει μια έπαυλη εκεί. Μια ματιά στο φωτογραφικό άλμπουμ της περιοχής το επιβεβαιώνει. Ο Τζον Κένεντι ήταν από τους πιο γνωστούς λάτρεις της εξωτικής αύρας του Παλμ Μπιτς, ενώ εκεί έζησαν και τα πρώτα ειδυλλιακά χρόνια του γάμου τους ο Ντόναλντ Τραμπ με την Ιβάνα, όταν αυτός ήταν ένας απλός μεγιστάνας του real estate και πολύ πριν τον καταβάλουν τα βάρη της προεδρίας των ΗΠΑ. Τώρα πια το επισκέπτεται με τη Μελάνια και τον γιο τους όταν το πρόγραμμά του το επιτρέπει.

palmbeach-1


«Το Παλμ Μπιτς είναι ο τόπος όπου η πλουτοκρατία της Αμερικής απολαμβάνει τα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές της. Πολυτελής βίος στις ΗΠΑ χωρίς Παλμ Μπιτς δεν νοείται», λέει στο «Gala» η Ντέλλα Ρούνικ που μέχρι πριν από μερικά χρόνια διέθετε και η ίδια σπίτι στη διάσημη πόλη.

palmbeach-2-GettyImages
Μέριλιν Μονρόε (Image Gredit: GettyImages)
palmbeach-3
To άστρο του Έλβις Πρίσλεϊ σtον Δρόμο των Διασήμων
palmbeach-4
Oι διάσημες κληρονόμοι Πάρις και Νίκι Χίλτον προτιμούν συχνά την πολυτελή ζωή του Παλμ Μπιτς


Κλείσιμο
Η Παραλία των Φοινικόδεντρων δεν πήρε τυχαία αυτή την ονομασία. Η ιστορία αναφέρει ότι όταν το «Providencia», ένα πλοίο φορτωμένο με καρύδες που είχε ξεκινήσει από την Αβάνα με προορισμό κάποιο λιμάνι της Ισπανίας, ναυάγησε έξω από τις ακτές του Παλμ Μπιτς το 1878, οι πρώτοι κάτοικοι που είχαν φτάσει εκεί μόλις πριν από λίγα χρόνια έσπευσαν να περισυλλέξουν ό,τι είχε διασωθεί και να φυτέψουν τις καρύδες σε μια προσπάθεια να κάνουν την περιοχή κέντρο εμπορίας καρύδας. Με το πέρασμα των χρόνων, η μικρή παραθαλάσσια πόλη απέναντι από τις Μπαχάμες απέκτησε το ελκυστικό εξωτικό τοπίο που έχει έως σήμερα και πλέον αποτελεί πόλο έλξης των απανταχού rich & famous.

palmbeach-5
Η Εμιλι Ρατακόφσκι με τον σύζυγό της Σεμπάστιαν Μπέαρ-ΜακΚλάρντ
palmbeach-6
Η Τζίτζι Χαντίντ με τον αδερφό της Ανουαρ στο περίφημο Coachella Arts & Music Festival που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή
palmbeach-7
O Λεονάρντο Ντι Κάπριο προσπαθεί να περάσει απαρατήρητος


Αλλωστε, τα ποσά που ζητούν για διανυκτέρευση τα πολυτελή ξενοδοχεία και οι βίλες της περιοχής απευθύνονται σε άτομα κάτι παραπάνω από απλώς ευκατάστατα, αφού, σύμφωνα με υπολογισμούς, μία εβδομάδα διακοπές στο «άντρο των εκατομμυριούχων» κοστίζει περισσότερο από 30.000 δολάρια.

Το Παλμ Μπιτς έχουν αγαπήσει κατά καιρούς άνθρωποι της μόδας και της μουσικής. Ο Τζον Λένον είχε αγοράσει εκεί μια τεράστια έπαυλη λίγους μήνες πριν από τη δολοφονία του, ενώ τη δική του όαση στην Ανατολική Ακτή είχε και ο Μάικλ Τζάκσον. Τη λίστα των διάσημων μουσικών συμπληρώνουν ο Ροντ Στιούαρτ, αλλά και ο ροκ Τζον Μπον Τζόβι που αγόρασε το πολυτελές ακίνητό του το 2018.
Τους ήπιους χειμώνες του Παλμ Μπιτς απολαμβάνει όμως και η σχεδιάστρια μόδας που είναι γνωστή κυρίως για τα παραμυθένια νυφικά της, η Βέρα Γουάνγκ. Ενδεικτικό της χλιδής που βασιλεύει στον μικρό παράδεισο της Πολιτείας της Φλόριντα είναι το γεγονός ότι δήμαρχος της πόλης υπήρξε και ο Ρώσος πρίγκιπας Παύλος Ντμιτρίγιεβιτς, που έζησε εκεί μέχρι το τέλος της ζωής του το 2004.

palmbeach-8
Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο με την παρέα της στο Coachella
palmbeach-10


Κάτοικος του Παλμ Μπιτς ήταν και η διασωθείσα από το ναυάγιο του «Τιτανικού» Μάντλιν Αστορ, χήρα του μεγιστάνα Τζον Τζέικομπ Αστορ, ενώ το ζεστό κλίμα του προτιμούν για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ο Τζον Σκάλι, πρόεδρος της PepsiCo και κατόπιν στέλεχος της εταιρείας Apple, ο πρωταθλητής του γκολφ Τάιγκερ Γουντς και ο Μπιλ Γκέιτς.

Κάτω από τους φοίνικες του πανάκριβου Παλμ Μπιτς οι παπαράτσι έχουν συλλάβει κατά καιρούς τη Νικόλ Κίντμαν με τον Κιθ Ερμπαν, τις αδελφές Ολσεν, αλλά και την άλλοτε θεά της πασαρέλας με το προσωνύμιο «The Body», την Ελ Μακφέρσον.

palmbeach-11
Το σούπερ μόντελ Τζόαν Σμολς
palmbeach-12
Η κόρη του Άλεκ Μπάλντουιν και της Κιμ Μπέισινγκερ, Αϊρλαντ Μπάλντουιν


Μυθικές έχουν μείνει οι βραδιές όπου η Ελίζαμπεθ Τέιλορ αποδείκνυε με το star quality που διέθετε σε αφθονία πόσο ντίβα μπορούσε να γίνει, ενώ οι πιο παλιοί κάτοικοι της περιοχής ακόμα θυμούνται τους παπαράτσι να κυνηγούν τον Κένεντι, ο οποίος κατευθυνόταν στην έπαυλή του, με τη Μέριλιν να ακολουθεί στη συνοδευτική λιμουζίνα.

Στο πιο πρόσφατο παρελθόν, ιστορία έχουν γράψει η άτακτη Πάρις Χίλτον, που ανέβαζε την ένταση της μουσικής στο τέρμα ξυπνώντας τους ηλικιωμένους γείτονές της και η αδικοχαμένη Αν-Νικόλ Σμιθ, η οποία ξεσήκωνε κύματα θαυμασμού στο πέρασμά της με τις καμπύλες και το σεξαπίλ της ◆

Ειδήσεις σήμερα: 

Άρθρο των New York Times για την Αγία Σοφία: «Παγκόσμια ανησυχία, κινδυνεύουν τα ψηφιδωτά του ναού»

Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: Περαιτέρω βελτιώσεις κατέθεσε ο Χρυσοχοΐδης

Σε διαθεσιμότητα πέντε αστυνομικοί που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ