Πρόταση της CONMEBOL στην UEFA για... EuroAmerica Cup μεταξύ της Αργεντινής και της Ιταλίας

Πρόταση της CONMEBOL στην UEFA για... EuroAmerica Cup μεταξύ της Αργεντινής και της Ιταλίας

Dημοσιεύματα από τη Λατινική Αμερική θέλουν τις Αργεντινή και Ιταλία να τίθενται αντιμέτωπες σε αγώνα Super Cup, ύστερα από πρόταση της CONMEBOL στην UEFA

euroamerican-cup_174924
Στα… σκαριά βρίσκεται ένα πρωτότυπο Super Cup μεταξύ της Αργεντινής και της Ιταλίας. Σύμφωνα, με ανάρτηση του Αργεντινού δημοσιογράφου, Σέζαρ Λουίς Μέρλο, η διοργανώτρια Αρχή της Νότιας Αμερικής, CONMEBOL, πρότεινε στην αντίστοιχη της Ευρώπης, UEFA, τη διεξαγωγή ενός επίσημου αγώνα μεταξύ των νικητριών των Copa America και Euro, Αργεντινής και Ιταλίας.

Μάλιστα, το «Marketing Registrado» έρχεται να αποκαλύψει και το όνομα της διοργάνωσης, το οποίο θα λέγεται... EuroAmerica Cup!

Βάσει του εν λόγω ρεπορτάζ, οι αρχικές σκέψεις κάνουν λόγο για διεξαγωγή του παιχνιδιού αυτού το επόμενο καλοκαίρι, καθώς το φετινό καλεντάρι είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένο. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι εσχάτως οι νικητές των δύο τουρνουά συναντιούνταν στο FIFA Confederations Cup, που διοργανωνόταν έναν χρόνο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο και το οποίο θα αντικατασταθεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες αναμετρήσεις μεταξύ των τροπαιούχων του Euro και του Copa America είχαν λάβει χώρα δύο φορές το παρελθόν, υπό τη μορφή του Artemio Franchi Trophy. Συγκεκριμένα, το 1985 η Γαλλία είχε επικρατήσει 2-0 της Ουρουγουάης και το 1993 η Αργεντινή είχε νικήσει 5-4 στα πέναλτι τη Δανία (1-1 η κανονική διάρκεια).



Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ