Έρευνα: Πάνω από τo 95% του παγκόσμιου πληθυσμού εισπνέει μολυσμένο αέρα

air_pol_01

Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου για τις Επιπτώσεις στην Υγεία, οι φτωχότερες χώρες είναι εκείνες που επιβαρύνονται περισσότερο από την μόλυνση της ατμόσφαιρας

Σχεδόν όλος ο πλανήτης εισπνέει μολυσμένο αέρα. Σύμφωνα με διεθνή έρευνα, το 95% του παγκόσμιου πληθυσμού εισπνέει αέρα που βλάπτει σοβαρά την υγεία. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», έκθεση του Ινστιτούτου για τις Επιπτώσεις στην Υγεία δείχνει ότι, οι φτωχότερες χώρες είναι εκείνες που επιβαρύνονται περισσότερο από την μόλυνση της ατμόσφαιρας. Οι χώρες αυτές προσπαθούν να αναπτύξουν τη βιομηχανία τους χωρίς όμως να λύσουν το πρόβλημά τους αποτελεσματικά.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτεθειμένοι σε καθημερινή βάση σε επικίνδυνους ατμοσφαιρικούς ρύπους όχι μόνο στις μεγαλουπόλεις αλλά και στις αγροτικές περιοχές όπου ο κίνδυνος είναι επίσης αυξημένος από την εκτεταμένη καύση στερεών καυσίμων.

Υπενθυμίζεται ότι,η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η τέταρτη συχνότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως,μετά την υπέρταση,την κακή διατροφή και το κάπνισμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2017, τουλάχιστον έξι εκατομμύρια θάνατοι οφείλονται στην έκθεση σε μολυσμένο αέρα. Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους καταγράφηκαν στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη,την Κίνα και τη μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου, την Ινδία. Οι δύο αυτές χώρες έχουν επικίνδυνα επίπεδα υψηλών ρύπων.

Εκτός από την ανάπτυξη, και η φτώχεια ρυπαίνει την ατμόσφαιρα αν σκεφθεί κανείς πως, τουλάχιστον 2,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως αναγκάζονται να καίνε κάρβουνα και μορφές βιομάζας μετά στα ίδια τους τα σπίτια για να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες όπως η θέρμανση και το μαγείρεμα της τροφής τους.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το Ινστιτούτο για τις Επιπτώσεις στην Υγεία, Μπομπ Ο' Κιφ, το κενό μεταξύ των μολυσμένων και των πιο καθαρών χωρών μεγαλώνει διαρκώς.

«Οι αναπτυγμένες χώρες στρέφονται συντονισμένα σε φιλικότερες προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας την ώρα που οι αναπτυσσόμενες χώρες βασίζονται σε παλιές, ρυπογόνες τακτικές που επιδεινώνουν συνεχώς την κατάστασή τους», προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Ο.Ε

Ε και? Ούτε τα κουνέλια αυξάνονται με τόση ταχύτητα όσο εμείς τα δίποδα. Πάμε για 9 δισεκατομμύρια και θα πάθουμε ασφυξία στο τέλος ή θα τρώμε ο ένας τον άλλο, όπως λένε και τα συναξάρια των καλόγερων...

Εγώ πάντως...

...δεν πάω ποτέ στην εξοχή. Αέρα που δεν μπορώ να δω δεν τον εμπιστεύομαι...

Μάλλον

Η γη δεν αντέχει 7δις πληθισμο . Κάτι πρέπει να γίνει για να μειωθεί

Πήδα.

Τι περιμένεις;

Αλ

Συμφωνω. Αλλα εδω μιλανε ακομα για υπογεννητικοτητα. Λες και κανουμε κοντρες ποιος λαος γενναει πιο πολλα παιδια. Δεν βλεπουν οτι η γη ειναι σαν λεωφορειο 50 θεσεων με ηδη 40 επιβατες και θελουν να βαλόυν αλλους 50.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

geotrisi

Σύμφωνα με νέα μελέτη του WWF Ελλάς ένα σοβαρό περιστατικό πετρελαϊκής ρύπανσης θα επέφερε ολέθριες επιπτώσεις για δεκαετίες στην τουριστική βιομηχανία και την αλιευτική δραστηριότητα