Νεκρός βρέθηκε ο θρυλικός αφρικανικός ελέφαντας Satao στην Κένυα

Νεκρός βρέθηκε ο θρυλικός αφρικανικός ελέφαντας Satao στην Κένυα

Ο Satao, ο 50χρονος ελέφαντας με γιγάντιους χαυλιόδοντες, βρέθηκε νεκρός κοντά στα σύνορα του Εθνικού Πάρκου Tsavo - Δεν πρόλαβαν οι λαθρέμποροι να του πάρουν τους χαυλιόδοντες

Ένας σπάνιος αφρικανικός ελέφαντας, ένας από τους γηραιότερους και μεγαλύτερους σε ολόκληρη την Αφρική, σκοτώθηκε σε περιστατικό που συνδέεται, όπως εκτιμάται, με τη λαθροθηρία.

Ο Satao II, ο 50χρονος ελέφαντας με γιγάντιους χαυλιόδοντες, βρέθηκε νεκρός κοντά στα σύνορα του Εθνικού Πάρκου Tsavo. Οργανώσεις για την προστασία της άγριας ζωής στο πάρκο εκτιμούν πως μπορεί να σκοτώθηκε με δηλητηριώδες βέλος, αν και τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.

Ο Satao, σημειώνει το BBC, πήρε το όνομά του από έναν άλλο ελέφαντα με γιγάντιους χαυλιόδοντες που είχε πέσει νεκρός από λαθροθήρες το 2014.

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν λιγότεροι από τριάντα αφρικανικοί με γιγάντιους χαυλιόδοντες- δηλαδή ενήλικοι αρσενικοί ελέφαντες με χαυλιόδοντες τόσο μεγάλους που να ακουμπούν το έδαφος.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Richard Moller από το Tsavo Trust. «Αυτός ο συγκεκριμένος ελέφαντας ήταν πολύ προσεγγίσιμος, πολλοί άλλοι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν και να τους δεις. Πέρασε από πολλές ξηρασίες και πιθανώς κι άλλες απόπειρες λαθροθήρων».

Στελέχη της υπηρεσίας Kenyan Wildlife Service εντόπισαν τους τεράστιους χαυλιόδοντες του ελέφαντα άθικτους πριν τους αφαιρέσουν οι λαθροθήρες. Ο ένας ζύγιζε 51,5 κιλά και ο άλλος 50,5.

Η σορός του ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εναέριου ελέγχου ρουτίνας των 25.000 τετραγωνικών μέτρων του εθνικού πάρκου, τον Ιανουάριο, αλλά ο θάνατός του ανακοινώθηκε μόλις χθες.

Μετά τον εντοπισμό του, οι άνδρες του πάρκου εντόπισαν συμμορία λαθροθήρων βαθιά μέσα στο πάρκο και δύο λαθροθήρες συνελήφθησαν. Μεταξύ άλλων στην κατοχή τους βρέθηκαν 12 δηλητηριασμένα βέλη κι ένα τουφέκι.

«Παρότι είναι πολύ θλιβερή αυτή απώλεια, υπάρχει και κάτι θετικό, το ότι βρήκαμε τη σορό του άθικτη πριν πέσει στα λάθος χέρια και τροφοδοτήσει την παράνομη αγορά ελεφαντοστού» ανακοίνωσε το Tsavo Trust.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

klimatiki

Οι μετακινήσεις, η θέρμανση, η παραγωγή ενέργειας έχουν οικολογικό αποτύπωμα και κόστος για το περιβάλλον - Μόνο όταν η ζημιά κοστολογηθεί, συνειδητοποιούμε ευκολότερα τις επιπτώσεις της οικολογικής καταστροφής

2
16476433

«Η μοίρα του κόσμου είναι στα χέρια σας» διεμήνυσε στους παγκόσμιους ηγέτες στη Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή ο Ατένμπορο – Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος αφηγητής ντοκιμαντέρ προειδοποιεί τους κινδύνους που προκαλεί η κλιματική αλλαγή