Αυτά είναι τα 15 πιο ακριβά υλικά του κόσμου

Σε αυτά περιλαμβάνονται αρκετές ναρκωτικές ουσίες καθώς  και μέταλλα που είναι ικανά να καταστρέψουν τον πλανήτη μας

Τελικά δεν είναι  είναι μόνο ο χρυσός που κοστίζει ακριβά και αξίζει μια περιουσία...

Αν και οι περισσότεροι έχουν ταυτίσει το χρυσό με ένα από τα πλέον ακριβά μέταλλα, υλικά ή ουσίες στον κόσμο, στην πραγματικότητα δεν περιλαμβάνεται ούτε στην πρώτη δεκάδα με αυτά που μπορούν να βρεθούν ή να παραχθούν.

Αντίθετα, υπάρχουν αρκετά άλλα με πολλαπλάσιο κόστος. Και δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά δεν χρησιμοποιούνται για εντυπωσιασμό ή για επίδειξη πλούτου, καθως περιλαμβάνονται αρκετές ναρκωτικές ουσίες και μέταλλα που είναι ικανά να καταστρέψουν τον πλανήτη μας

Τα 15 υλικά, μέταλλα ή ουσίες που ακολουθούν, θεωρούνται τα πιο ακριβά όσον αφορά στη τιμή που έχουν ανά γραμμάριο.

Δείτε ποιες είναι:

Χρυσός

Κόστος: 56,73 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται:  Εκτός από τις χρήσεις του ως κόσμημα, αυτό το αρχαίο μέταλλο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε  για την ηλεκτρική αγωγιμότητα του αλλά και την αντοχής του στη διάβρωση.
Perierga.gr - Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!Ρόδιο


Κόστος: Περίπου 58 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Το ρόδιο χρησιμοποιείται κυρίως σε καταλύτες αυτοκινήτων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Perierga.gr - Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!


Πλατίνα

Κόστος: Περίπου 58 δολάρια ανά γραμμάριο.
Που χρησιμοποιείται: Η πλατίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καταλύτης σε επιστημονικά πειράματα, σε κοσμήματα, και σε αντικαρκινικά φάρμακα.


Μεθαμφεταμίνη

Κόστος: 100 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Αυτό το εξαιρετικά εθιστικό ναρκωτικό  προκαλεί μεγάλη ευφορία και είναι δημοφιλές στους εφήβους ναρκομανείς.
Κέρατο Ρινόκερου

Κόστος: 110 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Όπως πιστεύουν κυρίως στο Βιετνάμ, η πολύτιμη ιδιότητα του π είναι ότι θεραπεύει τον καρκίνο. Κυρίως ιατρικές είναι και οι λοιπές χρήσεις του, που περιλαμβάνουν τη θεραπεία του πυρετού αλλά και άλλες ασθένειες .

Perierga.gr - Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!


Ηρωίνη

Κόστος: Η υψηλής ποιότητας ηρωίνη μπορεί κοστίζει μέχρι και 131 δολάρια/γραμ
Που χρησιμοποιείται: Είτε χορηγείται με ένεση, είτε εισπνέεται, είτε καπνίζεται, και πετυχαίνει να αλλάξει τις υποσυνείδητες λειτουργίες. Μπορεί να προκαλέσει σπασμούς ή ακόμη και κώμα.
Κοκαΐνη

Κόστος: 215 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Προκαλεί ευφορία, όμως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας .

Perierga.gr - Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!


LSD

Κόστος: Η κρυσταλλική μορφή του LSD κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια ανά γραμμάριο. 
Που χρησιμοποιείται: Προκαλεί ευφορία και ψευδαισθήσεις, όμως μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκεφαλικά προβλήματα υγείας .

Perierga.gr - Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!


Πλουτώνιο

Κόστος: Περίπου 4.000 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται:Υπάρχουν δύο είδη πλουτωνίου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν είτε για στρατιωτικούς σκοπούς είτε για πυρηνικούς αντιδραστήρες. 

Perierga.gr - Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!


Παινίτε

Κόστος: 9.000 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Πιστεύεται ότι είναι το πιο σπάνιο ορυκτό πετράδι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κρυσταλλοθεραπεία ή απλά να γίνει ένα όμορφο συλλεκτικό αντικείμενο

Perierga.gr - Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!Τααφέιτε

Κόστος:  2.500 έως 20.000 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται:  Εκτιμάται ότι είναι περισσότερο από ένα εκατομμύριο φορές πιο σπάνιο από τα διαμάντια.  Και καθώς είναιπάρα πολύ ανθεκτικό χρησιμοποιείται συχνά σε κοσμήματα. 
Τρίτιο

Κόστος: 30.000 δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Το τρίτιο χρησιμοποιείται στις αυτοφωτιζόμενες «φωσφορίζουσες» επιγραφές εξόδου που βρίσκονται σε θέατρα, σχολεία και κτίρια γραφείων. Υπάρχουν περισσότερες από 2 εκατομμύρια τέτοιες επιγραφές μόνον στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Διαμάντια

Κόστος:  55.000 δολάρια ανά γραμμάριο. Ένα καράτι άχρωμο διαμάντι μπορεί να κοστίσει περισσότερο από 11.000 δολάρια, ενώ χρωματιστό κοστίζει πολύ περισσότερο.

Perierga.gr - Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!


Καλιφόρνιο 252

Κόστος: 27 εκατομμύρια δολάρια ανά γραμμάριο
Που χρησιμοποιείται: Για ένα στοιχείο που είναι τόσο απίστευτα ακριβό για την παραγωγή του, δεν υπάρχει καμία πρακτική χρήση . Δημιουργήθηκε μόνο μία φορά  από τότε που ανακαλύφθηκε το 1950. 

Perierga.gr - Τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο!


Αντιύλη

Κόστος: 62.500 δισεκατομμυρία δολαρία ανά γραμμάριο 
Που χρησιμοποιείται: Η αντιύλη θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως καυσίμο σε διαστημόπλοια. Χρειάζεται απίστευτα ακριβή τεχνολογία για τη δημιουργία της.ΣΧΟΛΙΑ (20)

ξυπνήστε...

Διαβάζουμε άρθρο του 2014. Δείτε τα σχόλια από κάτω.

Los Bomboneros

Εν τω μεταξύ πιο κάτω, αναφέρεται η αντιύλη σε άλλο άρθρο ότι κοστίζει 100 τρις το γραμμάριο...

Κλασικά...

Όλοι οι τσοπάνηδες ελληναραδες σχολιάζουν την αντιύλη, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα περί τίνος πρόκειται, μόνο οτι έχουν δει στο σταρ τρεκ κλπ.... Το οτι το άρθρο ειναι γουγλε τρανσλατε απο κάποιο αλλο σαιτ λίγο μας νοιάζει....

παστουρμάς

Υπάρχουν δυο ειδών άκυροι μονομανείς σχολιαστές στα άρθρα του πρώτου θέματος. Το πρώτο είδος είναι οι κομματικοί. Αυτοί που μάλλον αμοίβονται από κόμματα για να βάζουν σχόλια για το κόμμα τους. Ό,τι κι αν γραφτεί, θα το γυρίσουν στο κόμμα τους. Το δεύτερο είδος είναι αυτοί που βρίζουν τους έλληνες και κάνουν κατάχρηση της (παρωχημένης πλέον) λέξης "ελληνάρας". Κι αυτοί, ό,τι κι αν γραφτεί το γυρνάνε σε βρισίδι κατά των Ελλήνων.

θεοφιλος

πσο δκαιο χεις φλε μου

ελληνιον

το πιο σπανιο απο ολα ειναι ο ελληνας να ζει στην καλυτερη χωρα και να μην προσαρμοζεται σε λιγο καιρο δεν θα υπαρχει ελληνας θα μπουμ πρωτοι στην λιστα

Bat

με 10 γραμμαριάκια αντιύλης.. ξεχρεώσαμε

To 16o yliko

To myalo toy tsipra. xa xa xa

Mind the GAP

Κολησαν ολοι απο τον ΓΑΠ

Τα λεφτα

τα βγαλαν για να σκλαβωσουν τον κοσμο. Να εχει την ψευδαισθηση ο κοσμος οτι μονο η υλικη ζωη ειναι το παν. Χαρακτηριστικο παραδειγμα η Ε.Ε. που ιδρυθηκε για την καταστροφη της Ελλαδος ( Ελλάδος Ολοκληρωτικη Καταστροφη) Ε.Ο.Κ.

Nai kala...

Ειπε ο Αλεφαντος...

Άγαμη Σουπιά

Έτσι όπως τα λες είναι σύντροφε. "Άτιμη κενωνία, που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις" κλπ. Γι' αυτό, για να μη ζεις μέσα στη σκλαβιά, έλα, δωσ μου όλα τα λεφτά σου και την περιουσία σου, να την πάρω εγώ απάνω μου όλη σου τη σκλαβιά, και να σ' ελευθερώσω από τα δεσμά του χρήματος και του σατανά. Δως μου εμένα τα βάρη σου, και συ μετά θα βρεις τον αληθινό παράδεισο (στ' αλήθεια).

Yosarian

Για το LSD λέτε: "Προκαλεί ευφορία και ψευδαισθήσεις, όμως μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκεφαλικά προβλήματα υγείας." Άκρως παραπλανητικό το σχόλιό σας και αγγίζει την προκατάληψη. Μόνο καλά μπορεί και έχει προσφέρει το LSD στον άνθρωπο όταν λαμβάνεται σωστά, κυρίως διευρύνοντας τη συναισθηματική, δημιουργική και πνευματική νοημοσύνη σε απίστευτα επίπεδα. Απλά, άτομα με οικογενειακό ιστορικό ψυχασθενιών καλυτερα να το αποφύγουν. Ποτέ και κανένας στον κόσμο δεν έχει πεθάνει ή νοσήσει σωματικά απο LSD!

Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

Μάλλον πρέπει να το πίνουν με καράφες όσοι κατάντησαν την χωρα μας σε αυτο το χαλι...

niklesvos

H αξία των υλικών είναι σχετική. Στην μικρασιατική καταστροφή, όταν στρατιές ανθρώπων περπατούσαν αμέτρητες ώρες πολύτιμο υλικό ήταν ένα τσουβάλι άδειο που με αυτό ΄κάλυπταν τα πόδια τους για να μη ματώνουν από τις πέτρες και τα αγκάθια. Στην κατοχή επίσης χιλιάδες ακίνητα στην αθήνα ανταλάχτηκαν με ένα δοχείο λάδι...

Αντρικος

Ααα ρε φιλε νικο εισαι τερμα πικπας

jimmi

θα μπορούσα να έχω 10G αντiύλη;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Antarctic

Αν οι πάγοι της Ανταρκτικής λιώσουν κι άλλο λόγω της κλιματικής αλλαγής, τότε τα υπόγεια φαράγγια θα επιταχύνουν την μετακίνηση των λιωμένων πάγων προς τη θάλασσα, με συνέπεια την άνοδο της στάθμης των υδάτων

ar_008

 Η ερευνήτρια από το Λονδίνο, Ella Gilbert, κατέγραψε το μοναδικό αυτό τοπίο, έπειτα από την πρώτη πτήση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για ερευνητικό σκοπό στην περιοχή Larsen C 

1