Ερχεται ο μετροπόντικας για το μεγαλύτερο τούνελ στην Κρήτη

Ερχεται ο μετροπόντικας για το μεγαλύτερο τούνελ στην Κρήτη

Ετοιμάζουν τις εργοταξιακές υποδομές για να γίνει η σήραγγα των 3,5 χιλομέτρων από το Οροπέδιο

Ερχεται ο μετροπόντικας για το μεγαλύτερο τούνελ στην Κρήτη
Αγώνα δρόμου κάνουν οι υπηρεσίες για να τρέξουν τις διαδικασίες σχετικά με τη νέα εργολαβία στο φράγμα Αποσελέμη και την εξασφάλιση των απαλλοτριώσεων  ώστε να πιάσει δουλειά το αμέσως προσεχες διάστημα ο μετροπόντικας! Το ‘θηρίο’ που θα έρθει στην Κρήτη έχει πολλή δουλειά καθώς θα σκάψει το τούνελ –μήκους 3,5 περίπου χιλιομέτρων!-που θα φέρει το νερό στο φράγμα από το Οροπέδιο Λασιθίου!

Κι ενώ το έργο του ταμιευτήρα έχει ουσιαστικά τελειώσει και ήδη μπαίνει νερό στο φράγμα από τα στραγγίσματα του Αποσελέμη (τα υπολογίζουν ήδη σε 30000 κυβικά) πρέπει να προχωρήσει η εργολαβία δια της οποίας θα γίνει το τούνελ που θα φέρνει το νερό. Η «Ιντρακάτ» συμφερόντων Κόκαλη έχει πάρει το έργο και έχει ήδη εγκατασταθεί αλλά περιμένει να διευθετηθούν λεπτομέρειες και κυρίως να εξασφαλιστούν απαλλοτριώσεις στην περιοχή που βρίσκεται το στομιο εξόδου.

«Εκεί χρειάζονται τουλάχιστον 35 στρέμματα εργοταξιακής υποδομής για να μπορεί μετά να πιάσει δουλειά ο μετροπόντικας που θέλει ένα ήδη έτοιμο μέτωπο. Δεν ξεκινά από το μηδέν’ αναφέρει ο αναπληρωτής προϊσταμένος της ΕΥΔΕ Φράγματος Αποσελέμη Γιώργος Αγαπάκης που τονίζει επίσης ότι η υπηρεσία κάνει προσπάθειες να πείσει τους ιδιοκτήτες της έκτασης που είναι εκεί να αποδεχτούν τη διαδικασία επίταξης έως ότου τα δικαστήρια αποφανθούν για την οριστική τιμή της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης