Το λουρί έγινε βρόχος για εγκαταλελειμμένο σκύλο

Το λουρί έγινε βρόχος για εγκαταλελειμμένο σκύλο

Σοκάρει η ιστορία του τετράποδου Ραφαέλ, όπου το λουρί σάπιζε επί μήνες στο δέρμα του…

Το λουρί έγινε βρόχος για εγκαταλελειμμένο σκύλο
Ο Ραφαέλ, ένα γλυκύτατο γκριφόν, κυκλοφορούσε εδώ και δύο μήνες στην περιοχή Πολίχνη της Θεσσαλονίκης ψάχνοντας καταφύγιο και τροφή. Διέσχιζε στέγες παλιών ετοιμόρροπων σπιτιών και έφτανε στην αυλή ενός κατοίκου, για να «ζητιανέψει» λίγη τροφή.

Αυτό που κίνησε την περιέργεια του εν λόγω κατοίκου ήταν η δυσοσμία του τετράποδου και αμέσως ζήτησε τη βοήθεια του κτηνιάτρου, του Καταφυγίου Θεσσαλονίκης. Ο γιατρός αντιλήφθηκε αμέσως πως η δυσάρεστη μυρωδιά προεχόταν από το λαιμό του Ραφαέλ, μιας και παρόμοιες ιστορίες συμβαίνουν συχνά.
Κλείσιμο

Η επαναλαμβανόμενη ιστορία περιλαμβάνει ανεγκέφαλους, οι οποίοι φοράνε στα κουτάβια τους λουράκια και όταν τα χάνουν ή τα εγκαταλείπουν, αυτά γίνονται βρόχος για τα άτυχα ζώα.

«Με μεγάλη δυσκολία καταφέραμε να τον βάλουμε στο αυτοκίνητο, φτάσαμε στο ιατρείο και αφού ηρέμησε και κουρεύτηκε η συγκεκριμένη περιοχή, φάνηκε στο βάθος ένα λουράκι που είχε γίνει ένα με το κρέας. Η δυσοσμία αφόρητη, σκέτη σαπίλα ο λαιμός του. Αφαιρέθηκε το ξένο σώμα, καθαρίστηκε καλά το μολυσμένο σημείο για να ηρεμήσει λίγο η περιοχή, άρχισαν ισχυρές αντιβιώσεις και για να μπορούμε να τον χειριστούμε για τις καθημερινές συχνές πλύσεις, ο γιατρός του έβαλε και ένα πορτοκαλλί σαμαράκι», δήλωσε στο adespoto.gr η υπεύθυνη του Καταφυγίου. 

Στη συνέχεια σημείωσε πως ο Ραφαέλ «ένοιωσε καλύτερα ο καημενούλης και το έριξε στον ύπνο. Είμαστε σίγουροι ότι θα πάει καλά και βέβαια δεν θα επιστρέψει στην γειτονιά του, θα μείνει μαζί μας στο Καταφύγιο Ζώων ώσπου να βρεθεί μια οικογένεια που θα τον αγαπήσει και θα τον πάρει μαζί της».

Πηγή adespoto.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης