Λίγο πριν την οικολογική καταστροφή η Νέα Ζηλανδία

Λίγο πριν την οικολογική καταστροφή η Νέα Ζηλανδία

Σε μια παραλία στο Όρος Μαουνγκανούι, ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα στη Νέα Ζηλανδία, έφτασε πετρέλαιο από το δεξαμενόπλοιο Rena...

Λίγο πριν την οικολογική καταστροφή η Νέα Ζηλανδία
Σε μια παραλία στο Όρος Μαουνγκανούι, ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα στη Νέα Ζηλανδία, έφτασε πετρέλαιο από το δεξαμενόπλοιο Rena, που έχει προσαράξει σε έναν ύφαλο στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη με το χρόνο για την  την απάντληση πετρελαίου από το σκάφος, καθώς ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί σήμερα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με αξιωματούχους, έχουν μεταφερθεί περίπου 10 τόνοι πετρέλαιο σε ένα φορτηγό πλοίο και η επιχείρηση αναμενόταν να διαρκέσει τουλάχιστον 30 ως 40 ώρες.

Το πλοίο Ρένα, 47.000 τόνων, προσάραξε νωρίς την Τετάρτη στον ύφαλο Αστρολάβος, 22 χλμ. ανοικτά της πόλης Ταουράνγκα, στην ανατολική Νέα Ζηλανδία.

Μετά τη διαρροή εντοπίστηκαν πουλιά καλυμμένα από πετρέλαιο, ανάμεσά τους μικροί μπλε πιγκουΐνοι. Οι αρχές απηύθυναν προειδοποίηση στους κατοίκους της περιοχής να μην καταναλώνουν θαλασσινά που μπορεί να έχουν μολυνθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης