Οικολογική μετακίνηση στο κέντρο της Αθήνας

Οικολογική μετακίνηση στο κέντρο της Αθήνας

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σχεδιάζει την εγκατάσταση πιλοτικού συστήματος ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Οικολογική μετακίνηση στο κέντρο της Αθήνας
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σχεδιάζει την εγκατάσταση πιλοτικού συστήματος ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων στο κέντρο της Αθήνας με σταθμούς βάσης στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, στο Θησείο και στη Μητρόπολη.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη του, σκοπός του δήμου μετά από αυτό είναι να επεκταθεί το σύστημα, ώστε να καλύπτει περισσότερες περιοχές της Αθήνας, με κορμό τους σταθμούς μετρό και ΗΣΑΠ.
Κλείσιμο

Ο κ. Καμίνης δήλωσε πως θα κατασκευαστούν κατάλληλες μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων σε όλα τα δημοτικά κτήρια, αλλά και έξω από τους σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ.

Μέσα από τη συνέντευξη του έγινε γνωστό ότι έχει ήδη εκπονηθεί προκαταρκτική μελέτη για τη κατασκευή ποδηλατοδρόμου, ο οποίος θα συνδέει τους αρχαιολογικούς χώρους της Ακαδημίας Πλάτωνος και του Κεραμεικού.

Τέλος, οι διαδικασίες για την προκήρυξη κατασκευής του τμήματος Φάληρο-Κηφισιά του μεγάλου ποδηλατοδρόμου που διέρχεται από το Δήμο Αθηναίων βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης