LIVE

Κορωνοϊός

Επίδομα 400 ευρώ - ΟΑΕΔ: Τα βήματα για την αίτηση στην πλατφόρμα

OAED_COVID

Περισσότεροι από 168.000 άνεργοι, σχεδόν το 1/3 του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων, πληρούν τις προϋποθέσεις

Σε λειτουργία τέθηκε από το απόγευμα της Τετάρτης 22/4 η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο gov.gr για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα των 400 ευρώ της οικονομικής ενίσχυσης των 168.000 μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ. Να σημειωθεί ότι ο σύνδεσμος για την πλατφόρμα του eservices του ΟΑΕΔ ανοίγει μόνο στους δικαιούχους της ενίσχυσης. 

Η διαδικασία καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους ξεκινά από σήμερα, Πέμπτη, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1 Απριλίου 2019 έως και τις 16 Απριλίου 2020, παραμένουν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 (ημερομηνία δημοσίευσης της ΚΥΑ) και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Περισσότεροι από 168.000 άνεργοι, σχεδόν το 1/3 του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων, πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Οι δικαιούχοι μπορούν να μπουν στην ειδική πλατφόρμα, που άνοιξε χθες, είτε με τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τους κωδικούς του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia και να επιλέξουν το σύνδεσμο Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνεται μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων που θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαΐου. 

Όσον αφορά στον τρόπο καταβολής των 400 ευρώ, θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

-Για όσους ανέργους έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.) και δεν θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, δεν πρέπει να προβούν σε καμία ενέργεια.

-Για όσους ανέργους έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές και θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, θα καταχωρίσουν εντός ορισμένης προθεσμίας τα στοιχεία τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

-Για όσους ανέργους ΔΕΝ έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές, θα καταχωρίσουν εντός ορισμένης προθεσμίας τα στοιχεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Εθνικής Αντίστασης 8, Άνω Καλαμάκι, e-mail: press@oaed.gr τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.Ειδήσεις σήμερα: 

Έως τις 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό

Δικηγόρος χτυπούσε τους γονείς του γιατί δεν του έδιναν λεφτά!

Φοιτητές - Ενοίκια: Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 40%
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Πολίτης Καιάδα

Γιατί δεν βάλατε εισοδηματικά κριτήρια για την παροχή του επιδόματος αλλά κριτήρια τύπου "μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24,5 μήνες" ? Δηλαδή αν είσαι 25 μήνες άνεργος δεν είσαι μακροχρόνια άνεργος ? Τι είσαι ? Μάλλον μελλοθάνατος άνεργος. Κι εκείνος που παίρνει τρία νοίκια εισόδημα και έχει έως 24 μήνες ανεργία ζωάρα...Τουλάχιστον δώστε κουπόνια για φαγητό στους μακροχρόνια άνεργους και φάτε εσείς τα πλούτη, τα λεφτά και τα επιδόματά σας. Η αδηφαγία οδηγεί στην ανθρωποφαγία. Φαίνεται περιμένουν εκείνοι οι άνεργοι να φύγουν με "φυσική κατάληξη" όπως πολλοί άλλοι κατά τον Τσακαλώτο για να μην ανεβάζουν τους δείκτες της ανεργίας της κατά τα άλλα εύνομης διακυβέρνησης των εκάστοτε κυβερνήσεων. Έτσι άλλο ένα success story θα επαναληφθεί. Θα 'χει μειωθεί η ανεργία για να μην πω αφανιστεί όχι επειδή οι άνεργοι βρήκαν δουλειές αλλά επειδή πέθαναν προσπαθώντας...

ΜΛ

Μεσω taxinet δεν εξηγουν τα βηματα για το πως γινεται η διαδικασια...

ΜΑΝΟΣ

Το επίδομα θα δοθεί σε 168000 μακροχρόνιους άνεργους και είναι λένε το 1/3 του συνόλου. Αναρωτιέμαι οι υπόλοιποι δεν έχουν ανάγκες , μιλάμε για τα 2/3 των μακροχρόνιων ανέργων , γιατί απορρίπτονται ......

AA

Υπάρχει πρόβλημα με την εγκύκλιο. Υπάρχουν περιπτώσεις που ενώ πληροίς τις προϋποθέσεις της εγκυκλίου, για παράδειγμα, αποκτάς το δικαίωμα μεταξύ 1ης και 14ης Απριλίου 2019, την ίδια στιγμή δεν μπορείς να κάνεις αίτηση. Ενώ, δηλαδή, η απόφαση σε εντάσσει κανονικά, το σύστημα της πλατφόρμας σε πετάει εκτός, επειδή υπολογίζει στο περίπου, αυτοακυρώνοντας την απόφαση. Δεν είναι απλώς άδικο, είναι παραπλανητικό, καθότι απορρίπτει ακόμα και τους δικαιούχους, ακυρώνοντας την ίδια την απόφαση. Μήπως πρέπει οι αρμόδιοι να δουν και να ελέγξουν το συγκεκριμένο κομμάτι και να γίνουν οι σχετικές διορθώσεις;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης