Κορωνοϊός - Επίδομα 800 ευρώ: Ποιες οι ημερομηνίες πληρωμών

Κορωνοϊός - Επίδομα 800 ευρώ: Ποιες οι ημερομηνίες πληρωμών

Τα τρία «κύματα»  πληρωμών των 800 ευρώ - Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρουν όσοι εργάζονται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν

ipik
Στις 15, 16 και 17 Απριλίου αναμένεται το πρώτο κύμα πληρωμών του επιδόματος των 800 ευρώ είτε για τους εργαζομένους που ανήκουν στις επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους ή στις επιχειρήσεις που έχει υποστεί πλήγμα η επιχείρησή τους λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

«Στις 10 Απριλίου κλειδώνει το σύστημα, θα σταματήσουμε να δεχόμαστε αιτήσεις, και έως τις 12 Απριλίου θα δεχθούμε διορθώσεις. Στις 14 Απριλίου θα υπάρξει κενή μέρα για να προετοιμαστούμε και στις 15, 16 και 17 Απριλίου το πρώτο κύμα πληρωμών των 800 ευρώ», έχει δηλώσει ο υπουργός Εργασίας.

Έως τις 10 Απριλίου είναι η προθεσμία υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης Εργοδοτών για τις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί διοικητικά η λειτουργία τους λόγω του κορωνοϊού, ενώ για τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί πλήγμα στον τζίρο λόγω της υγειονομικής κρίσης η προθεσμία είναι μέχρι τις 20 Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα «Εργάνη» δίνεται η δυνατότητα διορθώσεων στις 10, 11 και 12 Απριλίου.

Όσον αφορά στο δεύτερο «κύμα», για την περίοδο 21 έως και 23 Απριλίου θα υπάρξει δυνατότητα διορθώσεων, 24 πάλι κενή μέρα προετοιμασίας των συστημάτων, και 25, 26 και 27 Απριλίου θα γίνει το δεύτερο κύμα πληρωμών, ενώ το τρίτο κύμα πληρωμών θα είναι από τις 5 έως και τις 7 Μαΐου.

«Στο δεύτερο κύμα αιτήσεων, που γίνεται με βάση το τελευταίο στοιχείο του ΑΦΜ δεν χάνει κανείς τη δυνατότητα υποβολής άλλα αν κάνει λάθος ή χάσει την προθεσμία η πληρωμή θα πάει μια εβδομάδα αργότερα», ανέφερε ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Οι επιστήμονες θα λάβουν τα 400 ευρώ τη Μεγάλη Πέμπτη και τα υπόλοιπα 200 ευρώ μέσα στον Απρίλιο.

Για τους αυτοαπασχολούμενους ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εξήγησε ότι έχει τεθεί θέμα καταβολής 600 ευρώ επίσης αφορολόγητα, ακατάσχετα, καθαρά μη συμψηφιστέα μέσα από ξεχωριστό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο μέσω πόρων του ΕΣΠΑ.

Κλείσιμο
«Τιμούμε το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, αλλά οι πόροι δεν είναι ατελείωτοι, δεν υπάρχουν κάπου λεφτά που λιμνάζουν και δεν τα δίνουμε, αξιοποιούμε και τον τελευταίο πόρο» επισήμανε ο υπουργός.




Πότε θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα

Σχετικά με το Δώρο Πάσχα ο κ. Βρούτσης δήλωσε:

«Όλοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί ή δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους θα πάρουν το Δώρο του Πάσχα Μεγάλη Τετάρτη ή Μεγάλη Πέμπτη. Αυτές οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με διοικητική εντολή ή έχουν υποστεί πλήγμα στο τζίρο τους έχουν δυνατότητα καταβολής έως τις 30 Ιουνίου. Αν μπορούν και νωρίτερα από τις 30 Ιουνίου να καταβάλουν το Δώρο ας το κάνουν».

«Εφόσον τα δεδουλευμένα δεν αντιστοιχούν στο πλήρες Δώρο του Πάσχα με εντολή του πρωθυπουργού ο κρατικός προϋπολογισμός θα καλύψει τη διαφορά», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Εφιάλτης για νιόπαντρους στον «επί Γης παράδεισο» των Μαλδίβων

Κορωνοϊός: Βίντεο-γράφημα δείχνει πώς η πανδημία εξαπλώθηκε σαν «πυρκαγιά» στον πλανήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης