Χρηματιστήριο Αθηνών: Εκρηκτική άνοδος 8,46%

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εκρηκτική άνοδος 8,46%

Η αγορά προεξόφλησε τις αποφάσεις του Eurogroup - Τέσσερις επιλογές για τα μέτρα από την Goldman δίχως ευρω- ομολογα

xrimatistirioathinwn
Εκρηκτικό ράλι με άνοδο 8,46% πραγματοποίησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με φόντο την σταθεροποίηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 586,46 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 8,46%.Οι αγοραστές δεν άφησαν καθόλου την αγορά και ήταν εμφανές ότι, επεδίωξαν να κυριαρχήσουν. Προς το τέλος μάλιστα, με επιλεγμένες αγορές κράτησαν τον Δείκτη στα υψηλά ημέρας.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι, η ελληνική μετά το μεσημέρι διατήρησε τα κέρδη μέχρι το τέλος της συνεδρίασης δίχως να σημειωθεί περιορισμός των κερδών.

Άνοδο μεταξύ 3-4% διατήρησαν και οι ευρωπαϊκές αγορές με βάση τα στοιχεία του ιού που υποδεικνύουν μια επιβράδυνση.

Όμως, εκτός από τις προσδοκίες για την αντιμετώπιση του ιού στην Ευρώπη, αύριο θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις και πιθανότατα σήμερα έγινε η προεξόφληση αυτών των μέτρων.

Το Eurogroup θα συζητήσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση και η Goldman Sachs σε σημερινή της έκθεση αναμένει δυο κύριες επιλογές : Να υιοθετηθεί μια εύκολη πρόσβαση στα κεφάλαια του ESM, και δεύτερον η EIB να χορηγεί δάνεια.

Κλείσιμο
Σε ανάλυση της, η Goldman αναφέρει επίσης, ότι υπάρχουν δυο ακόμα επιλογές, με την δημιουργία ενός σχήματος για την ανεργία, αλλά κι ενός fund για τις επενδύσεις και τις υποδομές. Σ ότι αφορά την κοινή έκδοση, η Goldman Sachs εκτιμά, ότι το αποτέλεσμα του Eurogroup θα είναι μια μερική “αμοιβαιοποίηση” των ομολόγων – με τις εγγυήσεις να παρέχονται απο την κάθε χώρα ξεχωριστά.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με άνοδο 10,78% στα 1,13 ευρώ με 6,7 εκατ. μετοχές.

Ράλι 6,89% στην μετοχή της Eurobank στα 0,36ευρώ με 22,9 εκατ., μετοχές, τίτλος που διατηρεί την μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα στις τράπεζες.

Με άνοδο 9,67% η Alpha bank στα 0,669 ευρώ.

Κέρδη 9,25% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,2455 ευρώ.

Ράλι 6,8% στην Aegean στα 4,55 ευρώ – έγιναν κάποιες ρευστοποιήσεις στο τέλος καθώς πριν το κλείσιμο παρουσίαζε άνοδο 10%. Ράλυ 9,15% στην μετοχή της Βιοχάλκο στα 1,67 ευρώ. Ράλι και στον ΟΤΕ με 8,34% στα 11,95 ευρώ.

Με ράλι 11,30% και ο Μυτιληναίος στα 6,30 ευρώ. Άνοδος 10,07% για την Coca- cola στα 21,20 ευρώ. Με άνοδο πάνω απο 10% οι μετοχές της MOH και Lamda στα 12,67 ευρώ και 5,86ευρώ.

Με ράλι 8% η μετοχή του χρηματιστηρίου, η ΕΧΑΕ στα 3,38 ευρώ. H συνολική αξία των συναλλαγών αυξήθηκε στα 60,33 εκατ. ευρώ.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κατερίνης - Δείτε βίντεο

Ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να συνεργάζονται επ' αμοιβή με δημόσια νοσοκομεια

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αποκαλύπτει το «μενού» των νέων μέτρων

ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια εισφορών Φεβρουαρίου - Διαβάστε τι ισχύει

Κορωνοϊός: Οι 7 προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την οικονομία 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης