Κορωνοϊός: Έκπτωση 25% για έγκαιρη εξόφληση φόρων και εισφορών - Τι ισχύει για τον ΦΠΑ

Κορωνοϊός: Έκπτωση 25% για έγκαιρη εξόφληση φόρων και εισφορών - Τι ισχύει για τον ΦΠΑ

Η ελάφρυνση θα δοθεί στους πολίτες που δεν θα κάνουν χρήση των μέτρων αναστολής καταβολής που προώθησε η κυβέρνηση - Νέα διεύρυνση του πλαισίου προστασίας την επόμενη εβδομάδα

eforia
Έκπτωση 25% στις υποχρεώσεις προς τις εφορίες, πλην ΦΠΑ, και τα ασφαλιστικά ταμεία ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της οικονομίας λόγω κορωνοϊού.

Η έκπτωση αφορά όσους φορολογούμενους, ασφαλισμένους και επιχειρήσεις πληρώσουν εγκαίρως τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, αν και έχουν δικαίωμα να κάνουν χρήση των διευκολύνσεων αναστολής πληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το βράδυ της Τρίτης έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της «ΕΡΓΑΝΗ» μέσω της οποίας θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ.

Σε αυτήν οι εργοδότες, που πλήττονται με βάση την ανακοίνωση των ΚΑΔ Επιχειρήσεων, δηλώνουν την κατηγορία στην οποία εντάσσονται, τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις τίθενται σε αναστολή, καθώς και τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση λύθηκε από 1/3/2020 έως 20/3/2020 με απόλυση ή με παραίτηση.

Οποιες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται με ΚΑΔ που δεν περιλαμβάνεται στις λίστες, πρέπει να εξοφλήσουν κανονικά και εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, χωρίς να δικαιούνται 4μηνη αναστολή, ούτε την έκπτωση 25% για εμπρόθεσμη εξόφληση.

Επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις με υπαλλήλους

Στη νέα δέσμη μέτρων περιλαμβάνεται και ιδιαίτερη ρύθμιση για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις.

Κλείσιμο
Εάν δραστηριοποιούνται με ΚΑΔ που περιλαμβάνεται στις ανακοινωθείσες λίστες (ή με κάποιον που θα προστεθεί) και απασχολούν έναν έως πέντε υπαλλήλους:

-Αποκτούν δικαίωμα έκπτωσης για τις ασφαλιστικές εισφορές Φεβρουαρίου και Μαρτίου

-Παίρνουν το επίδομα των 800 ευρώ

-Τα μέτρα αυτά θα εμπλουτισθούν, θα εξειδικευθούν περαιτέρω και θα τεθούν σε ισχύ με την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Ανόητος influencer πρώτα έγλειψε τουαλέτα και τώρα νοσηλεύεται με τον ιό

Κορωνοϊός: Τα νοσοκομεία του Λονδίνου αντιμέτωπα με ένα «συνεχές τσουνάμι» σοβαρά ασθενών

Κρούσματα κορωνοϊού: Στρατιωτικός από Ξάνθη και παθολογικά παχύσαρκος ο 23ος νεκρός στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης