Κορωνοϊός - Σταϊκούρας μετά το Ecofin: Έχουμε όλο τον βαθμό ευελιξίας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία

Κορωνοϊός - Σταϊκούρας μετά το Ecofin: Έχουμε όλο τον βαθμό ευελιξίας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία

Οι Βρυξέλλες είχαν υποσχεθεί από την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιδείξουν τη μέγιστη ευελιξία για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού

αρχειο_ληψης
Την αναστολή των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακοινώσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

Τη Δευτέρα συνεδρίασαν οι 27 υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) για να επικυρώσουν αυτήν την απόφαση. Μετά το Ecofin ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε τα εξής: «Έχουμε όλους τους βαθμούς ευελιξίας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

«H χώρα μας μπορεί έγκαιρα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει την πανδημία ώστε η ζημία στην οικονομία να είναι αναστρέψιμη ανέφερε και τόνισε πως η ελληνική κοινωνία θα βγει όρθια και με συνοχή από την μεγάλη δοκιμασία», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μία από τις υποχρεώσεις που θα οφείλουν πλέον να τηρούν οι χώρες είναι να μην ξεπερνά το δημόσιο έλλειμμα το 3% του ΑΕΠ τους.

Οι Βρυξέλλες είχαν υποσχεθεί από την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιδείξουν «τη μέγιστη ευελιξία» στην εφαρμογή του Συμφώνου, κυρίως για να δώσουν οξυγόνο στην Ιταλία.

Η φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε επίσης την απόφαση που έλαβε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει στην αγορά ομολόγων ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Αστυνομικός για τον 26χρονο Αλβανό που «έσπασε» την καραντίνα: Έβριζε και έφτυνε

Κορωνοϊός - Κικίλιας: Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν - 2.145 νοσηλευτές και γιατροί τις επόμενες δέκα μέρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης