Διεθνή χρηματιστήρια: Βγαίνουν από την άβυσσο οι ευρωαγορές

Διεθνή χρηματιστήρια: Βγαίνουν από την άβυσσο οι ευρωαγορές

Οι ελπίδες για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσαν οι κεντρικές τράπεζες πρόσφεραν ένα στήριγμα στις αγορές μετά το χειρότερο sell off στην ιστορία τους - Στοίχημα οι 550 μονάδες για το ΧΑ

xrimatistiria_agores
Η απόφαση της Fed να διευρύνει στις αγορές ομολόγων, παρέχοντας ρευστότητα 1,5 τρισ. δολαρίων, αλλά και η ανακοίνωση της ΕΚΤ για λήψη μέτρων για την ευνοϊκότερη  χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από τις τράπεζες καθώς και για προσωρινή επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων φαίνεται πως τελικά πρόσφεραν κάποιο στήριγμα στις αγορές που χθες έζησαν το χειρότερο sell off στην ιστορία τους.

Οι ευρωαγορές άνοιξαν σήμερα με σημαντική άνοδο την ώρα που η επέκταση της πανδημίας του κορωνοϊού συνεχίζεται και κυριαρχεί στην ψυχολογία των επενδυτών.

Στοίχημα οι 550 μονάδες για το ΧΑ

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές «μάτωσαν» με τις απώλειες να αγγίζουν το 10% σε Ιαπωνία, Ινδία και Ταϊλάνδη, ωστόσο στη συνέχει οι απώλειες μετριάστηκαν με την Αυστραλία μάλιστα να κλείνει τελικά με άνοδο 4,4%.

Τα αμερικανικά futures μετά το χθεσινό κραχ, κινούνται σε θετικό έδαφος δείχνοντας σε άνοιγμα του Dow Jones με άνοδο 400 μονάδων.
Στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 που χθες έχασε 11,3% άνοιξε σήμερα Παρασκευή με άνοδο 4,1%, ενώ αυτή την ώρα σημειώνει κέρδη 2,31% στις 301,73 μονάδες . Οι μετοχές του κλάδου πρώτων υλών σημειώνουν άνοδο 9,3% ενώ οι μεγαλύτεροι δείκτες είναι όλοι σε θετικό έδαφος.
Ο βρετανικός FTSE100 με άνοδο 3,38%, ο γερμανικός DAX κερδίζει 2,13%, o γαλλικός CAC40 ενισχύεται κατά 2,45%, ο  ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 4,59% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 με άνοδο 4,13%.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξάπλωση της νόσου


Κορωνοϊός: Θετικός ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών - Αρνητικοί οι συνάδελφοί του στο Λαϊκό Νοσοκομείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης