Χρηματιστήριο: Αντέδρασε η Αθήνα - Κέρδη 2,49%

Χρηματιστήριο: Αντέδρασε η Αθήνα - Κέρδη 2,49%

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 551,97 μονάδες - Ράλι από τις τράπεζες - Σε εβδομαδιαίο επίπεδο η αγορά έχει χάσει 19,39% της αξίας της

xrimatistirio
Aντέδρασε η Αθήνα, αλλά η άνοδος δεν ήταν ανάλογη της καταστροφικής πορείας των δυο τελευταίων εβδομάδων.
Είναι σαφές ότι, η αποκατάσταση της οικονομίας και του χρηματιστηρίου θα είναι ανάλογη του βαθμού αντιμετώπισης αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης. Και η ελληνική αγορά έχει φύγει από τις προτεραιότητες των ξένων επενδυτών.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο η αγορά έχει χάσει 19,39% της αξίας της, εκ των οποίων το 10% έγινε μόνο στην χθεσινή συνεδρίαση.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 551,97 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,49%- αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να καταγράφει κέρδη άνω του 5%.

Η ελληνική αγορά ακολούθησε τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά απο το μεσημέρι και μετά οι επενδυτές πήραν τα κέρδη τους, Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι, στην Ευρώπη η άνοδος σε ποσοστό 2%, αντανακλά και την κριτική που γίνεται στην ΕΚΤ, σχετικά με το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε. Αν και ορθώς δεν μείωσε το επιτόκιο ( διότι δεν θα έχει άμεση επίδραση και θα πλήξει τις τράπεζες ), η ΕΚΤ χρειάζεται να επικεντρωθεί περισσότερο στην άμεση ενίσχυση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις ανάμεσα στα κράτη- μέλη και το θετικό παράδειγμα του πακέτου μέτρων της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας και της κυβέρνησης δείχνουν τον δρόμο.

Κλείσιμο
Άκρως θετικό γεγονός για αναδυόμενες αγορές, όπως η Ελλάδα, το γεγονός ότι αυξήθηκε η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομόλογου στο 0,91% - εξέλιξη που δείχνει ότι κάποιοι βγάζουν τα κεφάλαια εκτός ΗΠΑ – έστω και σε μερικό βαθμό διότι η τάση είναι να κρατούν τα χρήματα στην Αμερική.

Με ράλι 7,04% έκλεισε η μετοχή της Eurobank στα 0,4228 ευρώ. Κέρδη 2,27% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,1715 ευρώ. Ράλι 6,52% στην Πειραιώς στα 1,225 ευρώ. Κέρδη 2,27% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,1715 ευρώ. Κέρδη 3,40% γαι τον ΟΤΕ στα 10,33 ευρώ. Πτώση 2,13% για τον ΟΠΑΠ στα 7,575 ευρώ. Πτώση 1,64% για την ΔΕΗ στα 1,80 ευρώ, Ράλι 14,29% για την Aegean στα 4,80 ευρώ. Με άνοδο 6% η Coca- cola στα 21,03 ευρώ.


Διαβάστε ακόμη:

Χρηματιστήρια: «Μάτωσαν» οι αγορές στην Ασία λόγω κορωνοϊού μετά την κατάρρευση της Wall Street

Χρηματιστήρια: «Μαύρη» Πέμπτη μετά τα κλειστά σύνορα Τραμπ

Χρηματιστήρια: Βαθιά στο «κόκκινο» η Ευρώπη μετά το κλείσιμο των συνόρων από τον Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης