Χρηματιστήριο Αθηνών: «Βουτιά» 4,10% - Κράτησε τις 600 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Βουτιά» 4,10% - Κράτησε τις 600 μονάδες

Η έλλειψη πλάνου για τον κορωνοϊό προετοιμάζει για ισχυρή πτώση την αμερικανική αγορά – Η απουσία θεσμικών αναχωμάτων προσγείωσε τον δείκτη στις 602,48 μονάδες 

xrimatistirio
Βούτηξε πάλι το ελληνικό χρηματιστήριο ελλείψει ισχυρών θεσμικών αναχωμάτων την ώρα που η αμερικανική αγορά ετοιμαζόταν για ισχυρή πτώση, ελλείψει πλάνου για τον κορωνοϊό.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 602,48 μονάδες καταγράφοντας βουτιά 4,10%. Αν δεν αντιδράσουν θετικά τα διεθνή χρηματιστήρια απέναντι στα μέτρα, τότε η ελληνική αγορά θα δοκιμαστεί – τεχνικά - στις 580 μονάδες.

Αρχικά, η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά όπως και οι ευρωπαϊκές αγορές, ωστόσο αργότερα η αγορά οδηγήθηκε με χαμηλούς τζίρους ενδοσυνεδριακή και κάτω από τις 600 μονάδες. Μόλις, τα futures έδειχναν μεγάλη πτώση και στην Αμερική έτσι και η Ευρώπη άρχισε να χάνει τα κέρδη της.

Οι επενδυτές, διεθνώς, έχουν αρχίσει να πείθονται ότι, ο ιός δεν θα είναι μια κρίση για 2-3 μήνες, αλλά μια χρονοβόρος απειλή η οποία θα προκαλέσει ανθρώπινες απώλειες δοκιμάζοντας σκληρά τα συστήματα υγείας.

Αύριο αναμένονται και τα μέτρα από την Εκταν και αυτά έχουν τιμολογηθεί- εκτός κι αν η Τράπεζα διαθέτει κάποιο μέτρο το οποίο θα βοηθήσει την πραγματική οικονομία να αποφύγει την ύφεση.

Βουτιά 4,40% για την Eurobank στα 0,478 ευρώ με 13,7 εκατ. τεμάχια. Βουτιά 8,23% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,449 ευρώ. Βουτιά 8% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,38 ευρώ. Με πτώση 5,83% η Alpha bank στα 0,97 ευρώ. Με οριακές απώλειες ο ΟΠΑΠ στα 8,72 ευρώ.

Κλείσιμο
Πτώση 1,84% για τον ΟΤΕ στα 11,19 ευρώ. Βουτιά 5,35% για τον Σαράντη στα 7,08 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 83,4 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ ήταν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ. Alpha bank.





Διαβάστε επίσης: 

Wall Street: Ανέκαμψε με σημαντικά κέρδη μετά τη «Μαύρη Δευτέρα» λόγω κορωνοϊού και πετρελαίου

Goldman: Οδηγός επιβίωσης σε bear market – Πόσο θα χρειαστεί για να ανακάμψουν οι αγορές

Κορωνοϊός και ναυτιλία: Τα τρία σενάρια για την επόμενη μέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης