Σκηνές πανικού και σήμερα στα Χρηματιστήρια: Πτώση άνω του 5% στη Γερμανία και 6% στην Ελλάδα

Σκηνές πανικού και σήμερα στα Χρηματιστήρια: Πτώση άνω του 5% στη Γερμανία και 6% στην Ελλάδα

Η χειρότερη εβδομάδα από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 - Αυξάνονται οι φόβοι πως οδεύουμε σε πανδημία - Χωρίς τέλος η πτώση στην Αθήνα

ceorttyyy
Εβδομάδα ιστορικών απωλειών για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να ρίχνει τις διεθνείς αγορές από ΗΠΑ και Ασία μέχρι Αυστραλία και Ευρώπη, σε περιβάλλον διόρθωσης. Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η πτώση και στην Αθήνα με τον Γενικό Δείκτη να κάνει νέα «βουτιά» στο άνοιγμα.

Ο πανικός, αλλά και η μόχλευση προκαλούν νέο ξεπούλημα μετοχών στην Αθήνα με τον Γενικό Δείκτη λίγο μετά τις 11 το πρωί να χάνει πάνω από 6,3% λίγο μετά τις 11:30.

Οι αγορές βιώνουν τη χειρότερη εβδομάδα από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, καθώς αυξάνονται οι φόβοι πως είναι ζήτημα χρόνου η επιδημία του ιού να μετατραπεί σε πανδημία.

Ο πανευρωπαικός Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 3% και αυτή την ώρα σημειώνει απώλειες 4,38% στις 372,35 μονάδες. Οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων καταγράφουν απώλειες 4,4% και όλοι οι κλαδικοί δείκτες είναι σε αρνητικό πρόσημο.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει απώλειες 4,34% ,στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 5,05%, στο Παρίσι ο CAC40 χάνει 4,34%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 3,84% ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματεύεται με απώλειες 4,27%.

Χθες οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν κατά 10% από τα υψηλά της 19ης Φεβρουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης