Κομισιόν: Στο 2,4% η ανάπτυξη φέτος στην Ελλάδα - Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

ellada-eu-arthro

Ανοδική αναθεώρηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα στο 2,2% και για το 2019 στις Χειμερινές Προβλέψεις της Κομισιόν

Σε δραστική επί τα βελτίω αναθεώρηση της εκτίμησής της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2019 και σε μικρή ανοδική αναθεώρηση της πρόβλεψης για το τρέχον έτος προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Χειμερινές Προβλέψεις που ανακοίνωσε σήμερα.

Η Κομισιόν ευθυγραμμίζεται με την εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδος ότι η περυσινή χρονιά έκλεισε με αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) κατά 2,2%, έναντι εκτίμησης για 1,8% στις Φθινοπωρινές Προβλέψεις τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ για το 2020 προβλέπει ανάπτυξη 2,4%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 2,3% τον Νοέμβριο και πρόβλεψης για 2,5% από την Τράπεζα της Ελλάδος. Αμετάβλητη στο 2% διατήρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2021.

Η Κομισιόν ζητεί συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι «η ελληνική οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 2% ή μεγαλύτερο κατά την περίοδο που αφορούν οι προβλέψεις, υπό την προϋπόθεση ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται».Σημαντικό είναι ότι, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι βασικοί μοχλοί ανάπτυξης φέτος και το 2021 αναμένεται να είναι οι επενδύσεις και η κατανάλωση, «με την επιχειρηματική και την καταναλωτική εμπιστοσύνη να έχουν επιστρέψει σε προ κρίσης επίπεδα στα τέλη του 2019 και το διαθέσιμο εισόδημα να αυξάνεται». Επιπλέον, η Κομισιόν εκτιμά ότι η αύξηση των εξαγωγών θα συνεχιστεί, έστω και σε μικρότερο βαθμό, λόγω της μέτριας ανάπτυξης στις εξαγωγικές αγορές και της χαμηλότερης αύξησης των μεριδίων στην εξαγωγική αγορά.

Σημειώνει επίσης ότι η ανάπτυξη στο 9μηνο του 2019 διαμορφώθηκε στο 2,2% με βάση τα τελευταία στοιχεία και «οι καθαρές εξαγωγές ήταν και πάλι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2019. Παρά τη μικρότερη ανάπτυξη σε κάποιες από τις βασικές εξαγωγικές αγορές για την Ελλάδα, η ανάπτυξη των εξαγωγών παρέμεινε στέρεη, υποδηλώνοντας περαιτέρω κέρδη στα μερίδια αγοράς, συμπεριλαμβανομένου του τουριστικού τομέα. Η ανάπτυξη το 2019 επηρεάστηκε επίσης θετικά από την ισχυρή αύξηση της δημόσιας κατανάλωσης πριν από τον εθνικές εκλογές του Ιουλίου, ενώ η ιδιωτική κατανάλωση και η αύξηση των επενδύσεων παρέμειναν χαμηλά. Ο τομέας των υπηρεσιών συνέχισαν να αποτελεί την κύρια πηγή ανάπτυξης τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2019. Η ανάκαμψη στον κατασκευαστικό τομέα συνέβαλε επίσης θετικά στην ανάπτυξη το πρώτο μισό του 2019».

Όσον αφορά στην αγορά εργασίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ότι η απασχόληση θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία τα επόμενα χρόνια και επισημαίνει ότι «η ανεργία έπεσε στο 16,6% τον Οκτώβριο του 2019, έναντι 18,5% έναν χρόνο νωρίτερα, αλλά παραμένει η υψηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σχετικά με τον πληθωρισμό, η Κομισιόν προβλέπει οριακή αύξηση το 2020 στο 0,7% από 0,5% πέρυσι και μικρή περαιτέρω αύξηση στο 0,9% το 2021.

Σε επίπεδο Eυρωζώνης η ανάπτυξη υπολογίζεται στο 1,2% φέτος και το 2021 (χωρίς μεταβολή σε σχέση με τις Φθινοπωρινές Προβλέψεις), ενώ οριακή ανοδική αναθεώρηση έχει γίνει για το 2019, που εκτιμάται ότι έκλεισε επίσης με ανάπτυξη 1,2%, έναντι εκτίμησης για 1,1% τον Νοέμβριο. Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται ετήσια ανάπτυξη 1,4% τη διετία 2020-2021 (όπως και τον Νοέμβριο) και εκτιμάται ότι την περυσινή χρονιά η ανάπτυξη έφθασε το 1,5% (έναντι εκτίμησης για 1,4% στις Φθινοπωρινές Προβλέψεις).
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (22)

Μπακάλης αναλυτής

Και έτσι το προεκλογικό αφήγημα του κουλη για 4% ανάπτυξη πάει. Που την εβλεπε την 4% ανάπτυξη σε μια χρεοκοποιμενοι χώρα δεν μπορώ να καταλάβω. Και αφου το κατάλαβαν οτι κατι τέτοιο ειναι αδύνατον, τώρα μιλούν για 2.8%. Και έρχεται τώρα και η Κομισιόν και αμφισβήτη αυτό το 2.8% και μιλούν για 2.4% για το 2020 και για 2%!!!!!!! Το 2021. Έτσι λοιπόν η εκτιμηση της Κομισιόν ειναι για 2.4% οριακή αυξημένη απο την προηγουμενη του 2.3%. Στην ουσία δηλαδή η Κομισιόν εξακολουθεί να αμφισβητεί, οτι η πολιτικη της κυβερνησης, θα εκτόξευση τον ρυθμό ανάπτυξης, στο 2.8%. όπως προβλέπεται απο τον προϋπολογισμο. Η Κομισιόν όμως εκτιμάει οτι η επίδοση του 2.4% το 2020.θα ειναι μία αναλαμπή χωρίς ανάλογη συνέχεια, αφού το 2021 εκτιμάει οτι ο ρυθμός ανάπτυξης θα υποχωρείση στο 2%!!!!!!!! Ποιο λογικό το ακούω για 2% ανάπτυξη. Γιατί. Οταν εισε μια χρεικοποιμενη χωρα, οταν εχεις ένα ογκώδες χρέος δημόσιο και ιδιωτικό), οταν εχεις σε εναν λαό. Πού το 12,9 του πληθυσμού έχει εισόδημα κάτω απο το όριο της φτώχειας, οταν το 67% δεν εχει ούτε 1000€ στην άκρη. Οταν το 55.4% ειναι οικονομικά ευάλωτη και κινδυνεύουν να πέσουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, οταν εχεις 1.200.000 ανέργους, και έρχετε και η πτωχευτικος κώδικας για πρωτη φορα στην ιστορία του Ελληνικού έθνους στα "φυσικά πρόσωπα" Τη ανάπτυξη να περιμενης? Πολυ φοράμε μοιπως η χώρα ξανά μπει σε κρίση.

Er

Virtual ανάπτυξη σε μια virtual οικονομία με virtual χρηματοδότηση από τράπεζες ζόμπι, με ελάχιστη πραγματική κατανάλωση από πλουσιοπαροχα εργαζόμενους των 500 ευρώ. Ελβετικοι φόροι στα λιγοστά virtual κέρδη των εταιρειών, ελέω καλής εικόνας ισολογισμών. Παραγωγή και εξαγωγές για γέλια. Εισαγωγές για κλάματα. Δεν είμαι αριστερός. Θεωρώ τον εαυτό μου ως μικροκαπιταλιστη.

Να συναχιστουν οι ( μεταρρυθμισεις )...Σοιμπλε ,Μοσκοβισι ,Γιουνκερ κλ

Συνεχιζουμε...συνεχιζουμε τις ( μεταρυθμισεις ) ! Δηλαδη ολοι οι κλεφτες εξω με τα λεφτα παντελονιασμενα στα παρανταις και αυτοι που δεν εβαλαν χερι στο μελι χανουν την περιουσια τους με φορους που ουτε ο Λενιν τολμησε να βαλει χωρις λεπιδα..Αχαχαχαχουχαχα...

kyriakos

Παίδες! Ο κοινός νους είναι ο νέος αγυριγος. Ο αγυριγος ειναι το απόλυτο σουργελο των τελευταίων 14 χρόνων. Κουράστηκε η ψυχή του (κι ας μην το καταλαβαίνει αυτός) να ξεφτυλιζεται, να σέρνεται στον πάτο. Τώρα έχουμε τον κοινό νου. Μια από τα ίδια. Θα προσπαθήσει να πάρει τα ηνία και να γίνει η ενσωμάτωση της ξεδιαντροπης βλακειας, του χαμηλού βεληνεκούς, της ατιμιας και ξετσιπωσιας. Νομίζω ότι αυτοί οι δύο είναι καταγεγραμμενοι ως Ελληνες. Μέχρι εκεί. Γι αυτό και υποστηρίζουν το αλβανοτσαμικο κουναβι.

123

Αναπτυξη ε?Μαλλον θα ειναι απο τα καλαμακια που εξαγουμε,αλλα τι λεω?Ουτε οδοντογλυφιδες δεν φτιαχνουμε!

Μπελλα

Καταπληκτικα νεα Φερτε τα χρυσα κουταλια

kyriakos

Ξεφτυλα!!! Φέρτε πίσω το αλβανοτσαμικο κουναβι να απογειώσει την οικονομία. Με αετούς σαν το καραφλομπεκατσο, τον Φλαμπουραρη, την μουρλη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ που δεν έχει μάθει Ελληνικα παρ' όλο που διδάσκει στο ΕΚΠΑ για πάνω από 25 χρόνια (φανταστείτε πόσο αληταραδες είναι οι καθηγητές του ΕΚΠΑ που ανέρχονται την μαϊμού στις τάξεις τους), την Αχτσιο που αγαπάει τους γείτονές της και τους χαρίζει το όνομα της Μακεδονίας, τον Κατρουγκαλος (πολύ ελληνικό όνομα), τον σκατοκοτζια-μαχμουτη, εκείνο τον αλήτη από τον Πύργο τον φρουρααα κι όλη την απίστευτη σαβούρα, τον κοινωνικό πάτο, την ντροπή του Ελληνισμού. Αυτή θα μας σώσουν.

kyriakos

Πρέπει να το γράψω αυτό κι ας νιώθω ότι όλοι καταλαβαίνουμε τις πρωτοβουλίες που παίρνουν οι υπολογιστές σχετικά με την ορθογραφία που νομίζουν ότι είναι σωστή. Εννοούσα "αυτοί" θα μας σώσουν.

κοινος νους

4% αναπτυξη δεν ειχε υποσχεθει ο κουλης οταν ο τσιπρας μιλουσε για 2,5% και ο στουρναρας διαφωνουσε?????μη ξεχνιωμαστε....

Οικονομολόγος

Ηλίθιε κοινέ νου βλάκα και αμόρφωτε ηλίθιε Τη πήρε την αναπτυξόύλα του Τσίμπλα 1,8 και τη πήγε 2,2 για το 2019 Το 2020 θα κλείσει με 2,5 Άρα βλάκα κοινέ νου ηλίθιε το 2021 θα τρέχει με 4

Ο Φάπας ο μαυροζώνης

Κοινέ νου την είπες πάλι βλάκα 2,5 φέτος μόλις σε 7 μήνες βλάκα Άρα με τόσο φθηνό δανεισμό του χρόνου με την επιστροφή των κερδών των Ελληνικών ομολόγων θα τρέχει με 3.8

Μην ξεχνάς πόσο βλάκας είσαι

Κοινέ νου εσείς την 5ετία σας είχατε μόνο την πενταετία 1,7 Μέσα σε 7 μήνες το ποσοστό έγινε 2.4 Επειδή δε καταλαβαίνεις ξύδι

Πρώην πασοκτζ'ης

Πονάει κοινέ νου τον ήπιες? Ξύδι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ Ευρώπης

Πράγματι τα συριζόπουλα είστε για φάπες . Στόκε στόκε μόλις σε 7 μήνες ανεβήκαμε στο 2.4 στόκε , ενώ ο δανεισμός έπεσε στο 0,97 Άρα στόκε στόκε στόκε κοινέ νου μόνο η επιστροφή των κερδών των ομολόγων είναι 1,5 + Πρόσθεσε και ανάπτυξη από τη μείωση εκ νέου των φόρων και έχεις 3,9 του χρόνου Κοιμήσου τώρα

Μορφωμένος

Μπετόβλακα κοινέ νου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Βλάκααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα. Αμόρφωτεεεεεεεεεεεεεε

Jack

Ο ΕΝΦΙΑ είναι κάτι αυτονόητο στην Ευρώπη, εφόσον έχεις λεφτά για να είσαι ιδιοκτήτης σπιτιού, θα πληρώσεις και τον αντίστοιχο φόρο. Οι πλειστηριασμοί, δυστυχώς δεν τους χειριζόμαστε όπως θα έπρεπε. Όποιος δεν πληρώνει 3 δώσεις θα πρέπει να χάνει πλήρως την υποθήκη του σε διάστημα 30 ημερών, ώστε ο επόμενος αγοραστής/ενοικιαστής να μπορεί να μετακομίσει.

τζιμακος

το αλλο με τον Τοτο το ξερετε; Αναπτυξη με 16% ανεργια και μισθοι 500 ευρω για 10 ωρες δουλειάς;

Προς Τζιμάκο

Σοβαρέψου ρε!! Ότι να ´ναι λες. Είσαι ανίδεος!

Τζιμάρας

Συνονόματε το σκασμό γιατί λες βλακείες

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης