Η Morgan Stanley πυροδότησε την Wall Street

Η Morgan Stanley πυροδότησε την Wall Street

Μεγαλύτερα του αναμενομένου έσοδα παρήγαγαν οι τρεις βασικοί κλάδοι δραστηριότητας της Morgan Stanley

topic_wallstreet-926069614
Με νέο ιστορικό σερί έκλεισαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, παίρνοντας ώθηση από τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου τα οποία ανακοίνωσε η Morgan Stanley, καθώς και στον απόηχο των ισχυρών μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ.

Μεγαλύτερα του αναμενομένου έσοδα τρίμηνο της Morgan Stanley παρήγαγαν οι τρεις βασικοί κλάδοι δραστηριότητας -διαχείριση επενδύσεων, διαχείριση πλούτου και trading, με τη μετοχή της εταιρείας να σημειώνει άλμα άνω του 6,5%. Το ανοδικό κλίμα ακολούθησαν επίσης τραπεζικές μετοχές, όπως των Goldman Sachs και JP Morgan Chase.

Το θετικό κλίμα των επενδυτών ενισχύει, επιπλέον και η υπογραφή -την Τετάρτη- της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, όπου σήμερα ακολούθησε η έγκριση, από πλευράς της αμερικανικής Γερουσίας, της νέας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ, Μεξικού και Καναδά (USMCA), που αντικαθιστά τη NAFTA.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 257,89 μονάδες ή 0,89%, κλείνοντας στις 29.288,11 με τον ευρύτερο S&P 500 να ενισχύεται κατά 26,09 μονάδες ή 0,79%, στις 3.317 μονάδες και τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει κέρδη 98.44 μονάδων ή 1,06%, στις 9.357,13 μονάδες.

Σε ιστορικό υψηλό έκλεισε και η μετοχή της Microsoft, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση το 1 τρισ. Δολάρια.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 26 κινήθηκαν με θετικό πρόσημο και μόλις 4 με αρνητικό. Των κερδών ηγήθηκαν εκείνες των Cisco, Home Depot, και Goldman Sachs, ενώ απώλειες σημείωσαν εκείνες των Exxon Mobil, Merck&Co και Pfizer.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης