Folli Follie: Απομακρύνεται από το Δ.Σ. ο Κουτσολιούτσος - Δεκτό το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Folli Follie: Απομακρύνεται από το Δ.Σ. ο Κουτσολιούτσος - Δεκτό το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Δεκτό έγινε το αίτημα  της Επιτροπής για να αντικατασταθεί και δεύτερο μέλος του διοικητικού συμβουλίου που είχε παραιτηθεί

koutsolioutsosds_2
Δεκτό έγινε από το δικαστήριο το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να αντικατασταθεί ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος από το διοικητικό συμβούλιο της Folli- Follie. 

Είχε προηγηθεί  απόφαση του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την περασμένη Παρασκευή -η οποία ελήφθη κεκλεισμένων των θυρών- και κατατέθηκε αίτηση προσωρινής διαταγής εναντίον της σημερινής διοίκησης της Folli Follie. Στη θέση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου τοποθετείται ο κ.Βαλαχής, στέλεχος παλαιότερα της εταιρείας «Ανδρομέδα» και στη θέση του κ.Δοντά που είχε παραιτηθεί τοποθετείται ο κ.Γ. Ιωαννίδης πρώην στέλεχος της Rom Telecom. Οι επιλογές των προσώπων έγιναν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά από αξιολόγηση από εταιρεία συμβούλων. 



Η αντικατάσταση προβλέπεται από την πρόσφατη τροπολογία που ορίζει την αλλαγή των διοικήσεων των εισηγμένων εταιρειών, εφόσον συντρέχουν λόγοι μη εφαρμογής της εταιρικής διακυβέρνησης και την οποία προώθησε το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να καλύψει το νομοθετικό κενό που υπήρχε. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάσθηκε λιγότερο από τρεις μήνες για να δημιουργηθεί το νομοθετικό οπλοστάσιο και να απομακρυνθεί ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος από την εταιρεία.

Για την δικαστική απόφαση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάνοντας χρήση της διάταξης του άρθρου 40 παρ. 2 του ν.4640/2019, που ψηφίστηκε πρόσφατα και θεσμοθετεί τη δυνατότητά της να ζητάει από το δικαστήριο τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για την προσωρινή αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ. εισηγμένης εταιρίας, υπό προϋποθέσεις, κατέθεσε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής, ζητώντας την αντικατάσταση του κ.Γ. Κουτσολιούτσου από το ΔΣ της εταιρίας «FOLLI FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».
Η απόφαση επί της προσωρινής διαταγής, που εκδόθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο, έκανε δεκτό το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να αντικατασταθεί προσωρινά, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης της ΕΚ, το μέλος ΔΣ της Εταιρίας Γεώργιος Κουτσολιούτσος από τον κ. Δημήτριο Βαλαχή και διόρισε τον κ. Γεώργιο Ιωαννίδη στη θέση του ήδη παραιτηθέντος μέλους του ΔΣ κ. Περικλή Δοντά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης