Κόκκινα δάνεια: Σε έναν χρόνο αλλάζουν τα πάντα στις τράπεζες και στην Οικονομία χάρη στον «Ηρακλή»

ipoik

Οι 5 μεγάλες τομές που φέρνει το σχέδιο αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων μετά την ψήφισή του από τη Βουλή - Ποινές και κυρώσεις, εάν καταπέσουν οι κρατικές εγγυήσεις

Αλλαγή σελίδας για τις τράπεζες και συνολικά για την ελληνική οικονομία, που θα γίνει αισθητή μέσα στον επόμενο ένα χρόνο όπως διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, σηματοδοτεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «Ηρακλή» από τη Βουλή την περασμένη Πέμπτη.

Αποτελώντας πλέον νόμο του κράτους, ο «Ηρακλής» φέρνει 5 μεγάλες τομές και γίνεται καταλύτης θετικών εξελίξεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα και ευρύτερα στην οικονομία, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο. Οι 5 αυτές τομές είναι:

1. Στέλνει μήνυμα ότι επιτέλους γίνεται «ομαδική δουλειά» ("team work"). Όλοι οι εμπλεκόμενοι έδειξαν ότι μπορούν να συνεργαστούν και έτσι να εισπράττουν όλοι τα οφέλη και τους επαίνους.

2. Βοηθά τις τράπεζες να βγουν στις αγορές σε μια εξαιρετική περίσταση, με αρνητικά επιτόκια, για να «σηκώσουν» τα 30 δισ. ευρώ χωρίς να βάλουν ούτε ένα ευρώ οι Έλληνες πολίτες – ενώ το Δημόσιο μπορεί και να βγάζει κέρδος από προμήθειες έως 200 εκατ. ευρώ το χρόνο για τα 12 δισ. ευρώ εγγυήσεων.

3. Θα ελαφρυνθούν οι τράπεζες από τα βάρη και θα προχωρήσουν στην επανεκκίνηση της πιστωτικής επέκτασης, δηλαδή θα δώσουν ξανά δάνεια στην αγορά, στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά.

4. Με το νέο σύστημα, θα υπάρξει πραγματικό κυνήγι στους μεγαλοφειλέτες που κρύβονταν πίσω από τον «Νόμο Κατσέλη» ή τον σωρό των δανειοληπτών. Παράλληλα, θα δοθούν δίκαιες λύσεις για τους συνεπείς δανειολήπτες σε συνάρτηση με τις πραγματικές ικανότητες αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους.

5. Με την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών διαλύεται ευρύτερα η αβεβαιότητα και ξένοι επενδυτές μπορούν να δείξουν ενδιαφέρον όχι μόνον για τιτλοποιημένες απαιτήσεις δανείων αλλά και για το Χρηματιστήριο, βάζοντας μπροστά και μία «ξεχασμένη» μηχανή της οικονομίας για να σταθεί ξανά όρθια σε ένα χρόνο η ελληνική οικονομία. Οι εξελίξεις αυτές θα διευκολύνουν τις επενδύσεις και τελικά θα συμβάλουν στην επιστροφή της χώρας μας στην επενδυτική βαθμίδα των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Αλλά και στελέχη διεθνών οίκων εκτιμούν ότι θα αλλάξουν πολλά και στο τραπεζικό σκηνικό. «Τίποτα δεν θα είναι ίδιο σε ένα χρόνο», εξηγούν οι ίδιες πηγές, γιατί «όταν απαλλαγούν από τα βάρη, οι τράπεζες θα πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικές, να παρουσιάσουν business plans και να επιλέξουν σε ποιο κομμάτι της αγοράς και ποιον ρόλο θα παίζουν πια – π.χ. στη λιανική, στην επιχειρηματική τραπεζική, στα στεγαστικά, στην ανάπτυξη κ.λπ.».

Επενδυτικοί οίκοι, τράπεζες και μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού υποδέχτηκαν με πολύ θερμά σχόλια την είδηση ότι το σχέδιο συστημικής αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων μέσω τιτλοποιήσεων έγινε νόμος του κράτους. Ενδεικτικά, η JP Morgan χαρακτήρισε «πολλά υποσχόμενο» τον «Ηρακλή» σε χθεσινή ανάλυση, ενώ η Citi ανέφερε ότι το σχέδιο θα ενισχύσει σταδιακά τη ρευστότητα και «αυτό, μαζί με υψηλότερες προοπτικές ανάπτυξης, αναμένεται να οδηγήσουν, σε περαιτέρω αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης». Στο ίδιο μήκος κύματος, εκτενές χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt επισήμανε ότι το σχέδιο θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, η οποία αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την επιστροφή της Ελλάδας στην πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα τα επόμενα δύο χρόνια. Θετική ήταν και η αντίδραση των αγορών, όπως φάνηκε στο Χρηματιστήριο και στην αγορά ομολόγων.


Δικλείδες ασφαλείας και κυρώσειςΜε τον νόμο για τον «Ηρακλή» η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά νομική υποδομή για τιτλοποιήσεις απαιτήσεων. Εμπλεκόμενοι στο νέο σύστημα είναι: (α) οι Τράπεζες, (β) οι Εταιρίες Ειδικού Σκοπού (SPV’s) όπου θα μεταβιβαστούν τα δάνεια, β) οι πιστοποιημένοι από την ΤτΕ -αλλά ανεξάρτητοι από τις εμπορικές τράπεζες- Διαχειριστές Απαιτήσεων που θα επιλεγούν βάσει κριτηρίων όπως η εμπειρία κλπ, (δ) το Ελληνικό Δημόσιο που δίδει εγγυήσεις και (ε) οι Επενδυτές που θα αγοράζουν τους τίτλους (ομόλογα) με κάλυψη την είσπραξη οφειλών.


Για να μην αναγκαστεί το Ελληνικό Δημόσιο να πληρώσει τις εγγυήσεις που θα παρέχει στις τράπεζες, ο νόμος προβλέπει δικλείδες ασφαλείας και αυστηρές κυρώσεις στους υπευθύνους είσπραξης των κόκκινων δανείων. Ειδικότερα, προβλέπονται ποινές και κυρώσεις για τους Διαχειριστές Απαιτήσεων, εάν δεν τηρούν τους συμβατικούς στόχους και υποχρεώσεις τους. Σε περίπτωση που καταπέσει η εγγύηση του Δημοσίου, δεν θα πληρωθεί ούτε ο Διαχειριστής, αλλά ούτε και ο Ομολογιούχος θα εξοφληθεί! Και αυτό προκειμένου να κινηθεί νομικά και να πιέσει τους πιστοποιημένους Διαχειριστές να επιδιώκουν την είσπραξη εγκαίρως, αντί να περιμένουν να εισπράξουν καταπτώσεις από το Δημόσιο.


«Φέρνουμε μια συστημική λύση που αποσκοπεί στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) κατά 30-35 δισ. ευρώ ή 40% και άνω» τονίζει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός. Και όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών «σε λιγότερο από 6 μήνες εκπληρώνεται μία σημαντική εξαγγελία. Δεν αφορά μόνον τις Τράπεζες, αλλά αντανακλά σε όλη την Οικονομία. Όλοι οι οίκοι και οι επενδυτικές τράπεζες στις εκθέσεις τους μιλούν για τον “Ηρακλή”».


Τα βασικά σημεία του «Ηρακλή»


Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «Ηρακλή», τα βασικά σημεία του σχεδίου, που αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, είναι:

· Παρέχεται η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε τιτλοποιημένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια -δηλαδή σε απαιτήσεις- των τραπεζών, εξαιρώντας τα δάνεια που είναι ήδη εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο.

· Η συμμετοχή των τραπεζών είναι εθελοντική.

· Η εγγύηση μπορεί να ζητηθεί όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου.

· Η εγγύηση αφορά το πιο ασφαλές τμήμα των τιτλοποιήσεων, δηλαδή τις ομολογίες που προηγούνται στην εξόφληση τόκου και κεφαλαίου.

· Οι ομολογίες αυτές πρέπει να έχουν λάβει αξιολόγηση τουλάχιστον ΒΒ- από έναν αναγνωρισμένο οίκο αξιολόγησης, ενώ τυχόν δεύτερη αξιολόγηση πρέπει, επίσης, να ικανοποιεί ελάχιστες ποιοτικές προδιαγραφές.

· Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι υποχρεωτική και η λήψη αξιολόγησης από έναν αδειοδοτημένο οργανισμό αξιολόγησης, ο οποίος πρέπει πρόσθετα να είναι αναγνωρισμένος και από την ΕΚΤ. Παράλληλα προβλέπεται δυνατότητα λήψης και τυχόν δεύτερης αξιολόγησης.

· Για την παροχή της εγγύησης, το Δημόσιο λαμβάνει ετήσια προμήθεια, η οποία υπολογίζεται με συγκεκριμένη μεθοδολογία η οποία «κλειδώνει» κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης παροχής της εγγύησης.

· Η συνολική εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ανέρχεται στα 12 δισ. ευρώ.

· Και από αυτές τις εγγυήσεις, το Δημόσιο λαμβάνει προμήθεια.

· Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 18 μηνών.

· Μπορεί να παραταθεί, αν κριθεί σκόπιμο. Η απόφαση παράτασης λαμβάνεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

· Η διαδικασία προβλέπει δύο στάδια: στο πρώτο παρέχεται η εγγύηση του Δημοσίου, ενώ στο δεύτερο στάδιο η εγγύηση τίθεται σε ισχύ.

· Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η δυνατότητα συμμετοχής όλων των ενδιαφερομένων, χωρίς διακρίσεις σε «περισσότερο και λιγότερο έτοιμους», αρκεί το σχέδιο τιτλοποίησης να βρίσκεται σε ένα σχετικό ώριμο στάδιο υλοποίησης.

· Ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό, η εγγύηση του Δημοσίου ενεργοποιείται μόνον όταν διαπιστωθεί ότι έχουν ικανοποιηθεί όλες οι προϋποθέσεις για αυτό (π.χ. πώληση των απαιτούμενων ομολογιών χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, λήψη βαθμίδας αξιολόγησης, ανεξαρτησία του διαχειριστή από το πιστωτικό ίδρυμα κ.α.).

· Εάν μέσα σε 12 μήνες από την παροχή της εγγύησης, η ενδιαφερόμενη τράπεζα δεν ολοκληρώσει την τιτλοποίηση και δεν ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις του νόμου ώστε να τεθεί σε ισχύ η εγγύηση, αυτή παύει να ισχύει.

· Η διαχείριση των τιτλοποιημένων δανείων ανατίθεται σε εποπτευόμενο – από την Τράπεζα της Ελλάδος – διαχειριστή, ο οποίος πρέπει να είναι ανεξάρτητος από το πιστωτικό ίδρυμα που κάνει την τιτλοποίηση.

· Στοιχεία, όπως οι προηγούμενες αποδόσεις ή τα διευθυντικά στελέχη του διαχειριστή, τίθενται σε γνώση του οίκου αξιολόγησης, γεγονός που διασφαλίζει την επιλογή αξιόλογου και αποτελεσματικού διαχειριστή.

· Συστήνεται Επιτροπή Παρακολούθησης Εγγυήσεων, στην οποία συμμετέχουν ο ΟΔΔΗΧ, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Υπουργείο Οικονομικών.

· Το Δημόσιο διασφαλίζει τη συνεχή παρακολούθηση της απόδοσης των διαχειριστών και διαθέτει σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, στην περίπτωση καθυστερημένων εξοφλήσεων ή στον κίνδυνο κατάπτωσης της εγγύησης.

· Παράλληλα, ανατίθεται η εποπτεία της εφαρμογής του συνολικού προγράμματος σε ανεξάρτητο επόπτη, ο οποίος ορίζεται με σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

· Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η σφαιρική και αντικειμενική παρακολούθηση της ορθής υλοποίησης του προγράμματος, προς όφελος όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων σε αυτό.

· Προβλέπονται επιπλέον δικλείδες ασφαλείας για την προστασία του Δημοσίου, όπως είναι, ενδεικτικά:

- η δυνατότητα αναβολής της πληρωμής μέρους της αμοιβής του διαχειριστή αν δεν πετύχει τους συμφωνημένους στόχους ή

- η δυνατότητα αναβολής της πληρωμής μέρους του τοκομεριδίου στους κατόχους των ομολογιών μεσαίας εξοφλητικής προτεραιότητας.


Το σχέδιο «Ηρακλής» δεν συνιστά κρατική ενίσχυση, σύμφωνα με την επίσημη απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp). Θετική ήταν κατ’ αρχήν επίσης και η επίσημη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

ΣΧΟΛΙΑ (39)

Epixeirimatias

Πρέπει να υπάρξει εξυγίανση και όπου απαιτείται να οερνονται τα σπίτια.Η δουλειά των τραπεζών δεν είναι να ασχοληται με τα κόκκινα δάνεια αλλά να δανείζει την επιχειρηματικότητα για να υπάρξει ανάπτυξη.

Σε εναν χρονο θα ερθει ο ¨Θησεας"

και δεν προκειται να χορτασουν οσα και να φανε, τα ιδια και τα ιδια πληρωνει ο πολιτης ξανα και ξανα! Παλι στον πολιτη χρεωνουν τις ζημιες τους οι τραπεζες, ενω επρεπε να τους πτωχευσουν αμεσως οπως ολες οι επιχειρησεις ! Να τους κατασχουν τα παντα, να επιστρεψουν τα δικα τους δανεικα και να πανε και φυλακη για την πτωχευση και εξαφανιση των καταθεσεων! Να αναλαβει το κρατος (ποιο κρατος?) να δημουργησει νεες τραπεζες με καθαρα κεφαλαια ιδιωτικα η και δημοσια και οχι να πληρωνει τους ιδιους και τους ιδιους τα ιδια και τα ιδια !!! Επρεπε να κλεισουν οριστικα οι πτωχευμενες τραπεζες και να απολυθουν απαντες, να απομακρυνθουν οριστικα απο το τραπεζικο αντεικειμενο και να δικαστουν για τις οικονομικες ζημιες που προκαλεσαν με την αυθαιρετη δραστηριοτητα τους την καταχρηση των καταθεσεων!!!!Απο την πρωτη στιγμη τις αντιμετωπισαν λαθος, μετακυλισαν καταχρηστικα στον πολιτη τις ζημιες τους ως επιχειρησεις αλλα διχως να τον ρωτησουν αν θελει να αναλαβει τα χρεη τους και πτωχευσαν το κρατος που αναλαβε τελικα τα χρεη τους. Και αυτο δεν θα σταματησει αν δεν τους κατσουν στο σκαμνι, μπας και ξεβρωμισει η χωρα απο την τραπεζικη χολερα. Δωσατε λοιπον τραπεζικα λαμογια δανεια χωρις αντικρυσμα για να τζεπωσετε την προμηθεια, την ασφαλεια, το πριμ, το μπονους, και ποσα αλλα?? τα επιστρεψατε ολα αυτα που τζεπωσατε εφοσων αποδειχθηκαν τα δανεια προβληματικα?? Μονο σε αυτην την χωρα περνουν πριμ οι αποτυχημενοι των επιχειρησεων. Καλυτερα μην απαντατε εσεις οι τραπεζικοι υπαλληλοι στα σχολια απο κατω, συνεχιστε την πασιετζα σας, αλλωστε δουλεια δεν εχεται !! Απολυση αμεσα σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρετως τους τραπεζικους υπαλληλους λόγω διαφθορας και απατης, να προσληφθουν νεα και αφθαρτα στελεχη κάτω απο αυστηρο και δημοσιο ελεγχο των ενεργειων τους και να πτωχευουν οι τραπεζες οπως ολες οι επιχειρησεις !! Βα ερευνηθει δικαστικα ποιοι ηταν οι ασφαλιστες, οι αποδεκτες των προμηθειων, ποιοι ηταν και ειναι οι μεσιτες των κατασχεμενων ακινητων, και θα καταληξεται στην οικογενεια αυτων που εγκριναν και εδωσαν αυτα τα προβληματικα δανεια! Ετσι εξηγηται και γιατι τα εδωσαν, δουλειες εκαναν και εβγαζαν λεφτα !!! τωρα γιατι τις ζημιες απο αυτες τις δουλειες τις πληρωνω (και) εγω και οχι αυτοι που τις εκαναν και τα τζεπωσαν ???? Θα ενδιαφερθει κανενα εισαγγελεας να απαγγειλει κατηγοριες σε ολους αυτους και να διερευνησει τα εργα τους ?????

ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ Ο "ΗΡΑΚΛΗΣ"! ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ! Ο ΤΙΜΙΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ !!

Το πηγαν απο δω το πηγαν απο κει ... σου λεει, τι να το τυρανναμε τώρα ? παντα υπαρχει ΕΝΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ να πληρωνει!! τον λενε ΗΡΑΚΛΗ, δηλ. ΕΛΛΗΝΑ, ΤΙΜΙΟ, ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ !!! ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΗΛ. ΕΜΕΙΣ, ΟΤΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡ ΚΩΣΤΑ, ΤΗ ΜΑΡΙΤΣΑ, ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ (ΟΧΙ ΤΟ ΣΤΟΥΡΝΟ), ΤΟ ΜΠΑΜΠΗ, ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΛΠ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΕΓΓΥΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ!! ΕΙΜΑΙ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΕΓΩ !!!

ΗΡΑΚΛΗ ΜΕ ΛΕΝΕ !! ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΙΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ !! ΕΙΜΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ!! ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ... ΑΚΟΥ ΜΕ "ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ"!!! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ"!! ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ...

με "εγγυηση του Ελληνικου Δημοσιου" η λυση στα "κοκκινα"!! δηλ. παλι εγω θα πληρωσω, βρε λαμογια ??

ακομοι και οι πιο ασχετοι φρεντοελληνες απο εμας τους αγραμματους καταλαβαινουμε μια μεγαλη αληθεια: οτι θα (ματα)ξαναπληρωσουμε τις λαμογιες των τραπεζιτων. και τον ψευτικο πλουτο τους απο το γδαρσιμο της κοινωνιας μας

Οι πολίτες πληρώνουν τις εναρμονισμένες χρεωκοποιες των τραπεζών

Οι οποίες πτώχευσαν και το κράτος. Τά κόκκινα δάνεια είναι λογιστική απάτη των τραπεζών και νομίμως δεν υπάρχουν, τουλάχιστον στο ύψος που το ζητούν. Με δικαστική διερεύνηση απορρίπτονται. Όποιος φάει την φόλα καί κάνει ρυθμίσεις την έπαθε. Στείλτε τους στα ταακιδια και καταθέσετε ανακοπή με εξειδικευμένο δικηγόρο. πληρωνωντας κόκκινο δάνειο πληρώνεις τα χρέη των τραπεζικών υπαλλήλων. Γαυγιζουν γιατί φοβούνται την δικαστική διερεύνηση των πεπραγμένων τους. Στείλτε τους στον αγύριστο. εδώ απαντούν οι τραπεζικοί υπάλληλοι για να παραπλανήσουν και να φοβησουν τον κόσμο. Τά funds λειτουργούν παράνομα διότι δεν καταθεσαν τα χρήματα που προβλέπονται για να λειτουργούν. Απαγορεύσετε του με επιστολή την μεταβίβαση και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων σε τρίτους. Ότι πούλησαν είναι εξοφλημενο και άλλαξαν αριθμό σύμβασης και περιμένουν να κάνεις ρυθμίσεις για να εμφανιστεί ως καινούργιο δάνειο. Ήρθε η ανάπτυξη!!

ΧΥΖ

Διάβασα πάνω από 20 σχόλια παρακάτω. Δυστυχώς, η ασχετοσύνη σας δεν έχει όρια. Απορώ αν κατάλαβε έστω και ένας από αυτούς που σχολίασαν τι λέει το άρθρο. Απλά ο ξερόλας φρεντοέλληνας θέλει να πει την λαλακία του αφού ως γνωστόν έχει άποψη για όλα.

ΔΥΣΤΥΧΕ, ΖΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !! ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΦΡΕΝΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ, Ο ΖΑΒΒΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !! ΕΙΣΑΙ "ΗΡΑΚΛΗΣ", ΑΦΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙΣ, ΕΠΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !! ΚΑΙ ΕΓΓΥΑΣΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ¨ΚΟΚΚΙΝΑ" ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΕ ΛΑΜΟΓΙΕΣ !! ΤΙ "ΗΡΑΚΛΗΣ" ? Ο "ΑΤΛΑΣ" ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ !! ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ... ΤΕΛΗ, ΦΟΡΟΙ, ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ ... ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΑΚΡΩΝΥΜΙΑ ... ΗΡΑΚΛΗ !! ΤΑ ΛΕΦΤΑ !! ΦΕΡΤΑ !! ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !! ΑΥΡΙΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !! ΚΑΙ "ΚΟΚΚΙΝΑ" ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙΣ

Δωσε μας τα φωτα σου μεγαλε γνωστη

αν και αυτο που γραφεις νόημα δεν εχει, μονο κατα του Ελληνα στρεφεται που οσο και να προσβαλεις, οσο αγραμματος και να ειναι, αυτος πληρωνει αδρα τις τραπεζικες απατες και ηρακληδες εδω και ποσα χρονια !! Σεβασμο στον Ελληνα φορολογουμενο. Φυλακη στους τραπεζιτες και τα στελεχη που καταληστευσαν τους πολιτες με πρωτο τον στουρναρα ως το μεγαλυτερο κουταλι απο ολα. Εσυ σε ποια κατηγορια εισαι?? ασε, χωριο που φαινετε κολαουζο δεν θελει !!

Μάριος Δημητράς

ολοι ειδημονες ειστε πλεον νεοελληνας ο ενας φρεντοελληνας ο αλλος...σιχαμενος λαος μονο να αλληλοβριζοσαστε ειστε ικανοι...αυτοκριτικη ποτε κανεις ομως...

ιβαν

τα δάνεια θα αποπληρωθούν μέχρι τελευταίας ρανίδας, τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Μονο αυτα που υπαρχουν ακομα νομιμως, τα δικα σου τραπεζικε υπαλληλακο

οσο για τα υπολοιπα, αυτα που αλλαξατε αριθμο συμβασης, αυτα που αγορασαν με δανειο απο την τραπεζα (?) οι απατεωνες συνεργατες σας, ουτε στον αιωνα τον απαντα, ΔΕΝ θα εισπραξεται ουτε ευρω απο οποιον ασκησει το δικαιωμα του ελεγχου και της αποδειξης , διοτι απλα ΔΕΝ υπαρχει νομιμως οφειλη.

@

Οι τραπεζες πληρώνουν την χρεοκοπία του δημοσίου. Όταν το 2011 το δημόσιο τριπλασιασε τους φόρους ο κόσμος προτίμησε να πληρώνει το άρρωστο κράτος γιατί δεν έβγαινε και όχι τις τράπεζες. Αυτή την νοοτροπία την ενίσχυσαν και τα κόμματα που κυβέρνησαν για να στηρίξουν τον δικό τους προϋπολογισμό. Φυσικά επ ωφελήθηκαν και άτομα που μπορούσαν να πληρώσουν. Όλοι περιμένουν να τους μείνει το σπίτι χωρίς να πληρώσουν. Η χώρα είναι κρατοκεντρικη.

Αφού πλούτισαν μοιράζοντας «κόκκινα» δάνεια, ξανά πλουτίζουν και με τη»διαχείρισή» τους!

Εισαγγελείς έπρεπε να ασχολούνται για όσους έδωσαν τα «κόκκινα δάνεια»! Και δικαστές να καταδικάζουν όσους, σαν όρνια, τρώνε από το πτώμα των Ελληνικών Τραπεζών!

@

Δεν τρωνε απο το πτωμα των τραπεζων αλλα απο τους φορους των ελληνων μεσω κρατικων επιδοτησεων ανακεφαλαιοποιησεων κοκος και τωρα εγγυησεων δηλαδη νεα χρεη στο μελλων για τις τραπεζες περα των 60δις που χρεωθηκαμε ως τωρα και πληρωνει ο ελληνας φορολογουμενος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης