Κοινωνικό μέρισμα: Αγώνας δρόμου για πληρωμές και πριν τα Χριστούγεννα

merisma-mesa

 Στο υπ. Οικονομικών δεν αποκλείουν καταβολή μερίσματος ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα για κατηγορίες δικαιούχων όπως οι μακροχρόνια άνεργοι - Στις 17 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς όλων των δικαιούχων νοικοκυριών το ποσό των 700 ευρώ του κοινωνικού μερίσματος, ενώ γίνεται προσπάθεια η καταβολή του να ξεκινήσει ακόμη και πριν από τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για την υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου με στόχο να κλείσει στις 26 του μήνα προκειμένου να πιστωθούν στη συνέχεια οι λογαριασμοί των δικαιούχων με το μέρισμα πριν την 31η Δεκεμβρίου. Στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν η καταβολή του μερίσματος να ξεκινήσει ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα για ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων όπως οι μακροχρόνια άνεργοι.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ είναι η ίδια με αυτήν μέσω της οποίας υποβλήθηκαν οι αιτήσεις και για το περσινό κοινωνικό μέρισμα. Από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν ότι ο ΟΑΕΔ διαθέτει τα στοιχεία για τους μακροχρόνια ανέργους, τα οποία σε συνδυασμό με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τον ΑΦΜ και τα εισοδήματα, δείχνουν ποιοί είναι οι δικαιούχοι του μερίσματος των 700 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τα στοιχεία για τις πολύτεκνες οικογένειες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτό το οποίο πρέπει να δηλωθεί από τους δικαιούχους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι κυρίως το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τους προκειμένου να γίνει η καταβολή του ποσού.

Οι τέσσερεις κατηγορίες νοικοκυριών με 953.000 μέλη που θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 700 ευρώ είναι οι εξής:

1 Οικογένειες με 4 ή περισσότερα παιδιά και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα, με βάση τις δηλώσεις έτους 2019, έως 20.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 19.140 νοικοκυριά.

2 Οικογένειες που τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος, δηλαδή άνω των 12 μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο, και με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Λαμβάνονται υπόψη και μονογονεϊκές οικογένειες ενώ ο αριθμός των νοικοκυριών ανέρχονται σε 163.778.

3 Οικογένειες που και οι δύο γονείς είναι βραχυχρόνια άνεργοι, κάτω δηλαδή των 12 μηνών, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο, και φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή λαμβάνονται υπόψη μονογονεϊκές οικογένειες με τον αριθμό των νοικοκυριών που θα ωφεληθούν να υπολογίζονται σε 40.927.

4 Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ, δικαιούχοι του σχετικού επιδόματος, έως 24 ετών. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 25.632 νοικοκυριά.

Για να λάβουν τα νοικοκυριά την έκτακτη ενίσχυση θα πρέπει επιπλέον να πληρούν τα εξής κριτήρια:

- Τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να διαμένει, νόμιμα και μόνιμα, στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 10 έτη, όπως προκύπτει από την υποβολή φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία δεκαετία.

- Και οι δύο γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

- Το άθροισμα των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού, σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, καθώς και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολογιών, να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (41)

GEORGE

Κάντε μια ανάρτηση με ονόματα , ποιοι θα πάρουν το μέρισμα και θα πάθετε πλάκα .Θα γελάτε και θα κλαίτε μαζί ,με το ποιους εννοεί ο Σταικού[γ]ας Ελληνικά νοικοκυριά .Καλά κρασιά μέχρι τις επόμενες εκλογές που δεν τις βλέπω ν' αργούν Κούλη μου!!!!!!

Κωστας

Εγώ ψήφισα συριζα αλλά τώρα είμαι με τον Κυριάκο!!!!!! Καλά να παθεται Κιργιζία το ευχαριστιέμαι δωσε πόνο κουλη

Μαύρο στο Μαυρογιαλούρο

Δηλαδή κάποιος πού δεν μπορεί να κάνει παιδιά ενώ θα ήθελε αλλά δεν έχει στον ήλιο μοίρα θέλει να μας πει η κυβέρνηση οτι δεν έχει άναγκη τα χρήματα.Τι ληγμένα παίρνετε;

αγραμματοσ

γιατι κλετε εσεισ δεν λεγατε νδ και ξερο ψωμη τωρα 4 χρονακια και βλέπουμε σουτ κοιμούνται

τραλαλα

Οι 250.000 ΔΗΘΕΝ δικαιούχοι είναι λάθος. Αυτό το νούμερο προκύπτει αν αθροίσει τους δικαιούχους κάθε επιδόματος εξεταζόμενου καθενός ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν κάποιος πληροί ένα κριτήριο θα πληροί και όλα τα άλλα. Ο κοινός τόπος όλων των κριτηρίων είναι ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ !!!! Η προπαγάνδα αθροίζει σύνολα που δεν αθροίζονται.........

GEORGE

Όλοι οι πριν ολίγων από αυτούς που θα πάρουν το μέρισμα είναι Έλληνες ,οι περισσότεροι είναι κάθε καρυδιάς καρύδι και πολλοί αλλόθρησκοι .Καλά Χριστούγεννα Κούλη μας έδειξες τ' αληθινό σου πρόσωπο και σ' άλλα μ' υγεία ,όταν θα ξαναζητήσεις την ψήφο μας ...

Χαχααχαχααα

Η μεγαλύτερη απόλαυση είναι να βλέπεις Νεοδημοκράτες που πέρσι πήραν μέρισμα με τον Τσιπρα, φέτος να μην πάρουν ούτε σεντς κι ας ψήφισαν Κουλη...

Ε.Π

Καλέ μην αγχώνεστε. Οι λάθρο που θα το πάρουν, δεν γιορτάζουν Χριστούγεννα.

ProN

Δηλαδή εμείς που δεν έχουμε παιδιά , μας κόβεις το μέρισμα . Εγώ φταίω που σε ψήφισα . Μία που μου απέλυσαν γιατί μειώθηκε η κίνηση με τον καπνονόμο , μία που έκοψες το μέρισμα . Μαύρο, μόνο Τσίπρα.

...

Άτομα που παίρνουν ΚΕΑ η κατ εξοχήν ευαίσθητη κοινωνική ομάδα (δεν είναι όλοι γύφτοι ή αλλοδαποί) εκτός,ότι και να γράψετε,όσο και να προσπαθήσετε να χρυσωσετε το χάπι στην κυβέρνηση ο Κυριάκος είναι υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία και έχει τραυματιστεί πολιτικά.Παρα την κατακραυγή η αναισθησία από πλευράς κυβερνήσεως έχει καταγραφεί.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης